Bu yazımda sizlere İstanbul’da yarıyıl tatilinde çocuklarla gidilecek yerlerden Darıca Hayvanat Bahçesi, Rahmi Koç Müzesi, İstanbul Akvaryum, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, Vialand Eğlence Parkı, Kidzania, Snowpark, Miniatürk, Atatürk Arboretumu, Barış Manço Müzesi,Uçurtma Müzesi, Viasea Temapark ve Akvaryum, Kelebek Çiftliği, Oyuncak Müzesi, Balmumu Heykel Müzesi, Jurassic Land ve Pelit Çikolata Müzesi gibi pek çok eğlenceli ve eğitici yeri aktarıyorum.
1 – VIALAND EĞLENCE PARKI, EYÜP
Yerli Disneyland olarak da bilinen Türkiye’nin ilk tema park konseptine sahip VIALAND, aslında sadece bir eğlence parkı değil, Tema Park’ı, AVM, otel ve gösteri merkeziyle birleştiren 600 bin m2’lik bir alanda konumlandırılmış ilk alışveriş, eğlence ve yaşam kompleksi.
Hafta sonu çocuklarla gidilecek eğlenceli yerlerin başında gelen Vialand içerisinde her yaş grubuna özel otuzdan fazla eğlence ünitesi mevcut. Bunlardan en iddialısı 110 km hızla raylarda ilerleyen ve Avrupa’nın en iyi 4. roller coaster’ı seçilen Nefeskesen, 50 metreden adrenalin dolu bir iniş yaşatan Adalet Kulesi, Maceraperest, King Kong, Viking gibi heyecanı ve adrenalini doruklarda yaşamayı vadeden ünitelerin yanında Yaban Arısı, Savana ve 360 Plus gibi sevilen yeni eğlence üniteleri de yer alıyor.
Vialand’de Neler Var? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? tıklayın…
2 – İSTANBUL İLLÜZYONLAR MÜZESİ, BEYOĞLU
Şimdiye dek yaşadıklarınızdan çok daha büyük, çok daha iyi ve çok daha büyüleyici bir serüvene hazır mısınız? Tepetaklak Oda, Vortex Tüneli, Sonsuzluk Odası, Tabaktaki Kafa ve Klon Masa gibi bir dizi yeni ve keşfedilmemiş illüzyon ile sayesinde son derece büyüleyici görsel, duyusal ve eğitsel bir deneyim yaşatmak için İstanbul İllüzyonlar Müzesi sizleri ve çocuklarınızı bekliyor.
İstanbul İllüzyonlar Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
3 – RAHMİ KOÇ MÜZESİ, HALİÇ
1994 yılında işadamı Rahmi Koç’un desteği ile açılan Türkiye’de sanayi, ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müze olan Rahmi Koç Müzesi’nde çocuklarınız ile birlikte nostaljik Fenerbahçe vapurunu gezebilir, klasik arabaları inceleyebilir, Renkli Matematik Dünyası bölümündeki interaktif deney setleri ile eğlenebilirsiniz.
Rahmi Koç Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın.
4 – EMAAR AKVARYUM VE SUALTI HAYVANAT BAHÇESİ
Yepyeni bir akvaryum deneyimi Emaar Akvaryum & Sualtı Hayvanat Bahçesi’nde, Anadolu Yakası’nın yeni alışveriş merkezlerinden Emaar Square Mall’da çocukları bekliyor. Kayalık Kıyılar, Tünel Akvaryum, Denizanası Galerisi, Ormanlar, Nehirler ve Şelalaler, Penguen Adası, Timsah Krallığı ile 7 farklı tematik bölümden oluşan akvaryum ve sualtı hayvanat bahçesi 200 türden 20.000’in üzerinde deniz canlısı ve amfibiye ev sahipliği yapıyor.
Emaar Akvaryum Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
5 – KIDZANIA, AKASYA AVM
On bin metrekarelik bir alanda, sadece çocuklar için yaratılmış bir şehir düşünün. Çocukların gelecekte olmayı istedikleri meslekleri deneyimlemeleri için kurulmuş bu minik şehirde, çocuklar para ile alışverişi, ekip çalışmasını, temel yaşam becerilerini öğreniyor, geleceğe hazırlanıyorlar. Burada eğitim eğlence ile harmanlanıyor, çocuklar tiyatroyu, bankayı, hastaneyi, itfaiyeyi, polis karakolunu, gizli ajan eğitim merkezini ve havacılık akademisini içeren eğlenceli pek çok tesisi özgürce ziyaret edebiliyorlar.
Kidzania’da Neler Var? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
6 – SNOWPARK, TORIUM AVM
Torium AVM bünyesinde yer alan Türkiye’nin ilk kapalı kar eğlence merkezi Snowpark, 4 mevsim kesintisiz kayak ve kızak keyfi sunuyor. Her ayrıntısı özenle tasarlanan eğlence parkında, gerçek kar kullanılıyor. En düşük kar kalınlığı 50 cm olan Snowpark’ta kar keyfi maksimumda yaşanırken, kış sporları için de ideal bir ortam sağlanıyor.
Snowpark Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
7 – MOTİVASYON MÜZESİ, WATERGARDEN AVM
Anadolu yakasının yeni yeme içme ve eğlence merkezi Ataşehir WATERGARDEN AVM İstanbul’un önde gelen restoranlarının yanı sıra bünyesinde interaktif ve eğlenceli bir yolculuk imkanı sunan Motivasyon Müzesi’ni de barındırıyor. Hem yetişkinlerin hem gençlerin hem de çocukların gezerken eğlenebileceği bu sıra dışı müze motivasyona ihtiyacımız olan şu günlerde yüzümüzü gülümsetiyor. Teknolojiyi, hayalleri ve tasarımı motivasyon konsepti ile birleştiren Motivasyon Müzesi (Museum Of Motivation), ziyaretçilerini daha önce hiç deneyimlemedikleri bir serüvene çıkartıyor. 7 ayrı bölümden oluşan müzede dev top havuzu, sanal gerçeklik teknolojileri, selfie alanları, sihirli orman, illüzyon odası ve dijital grafiti gibi konseptlerin yer aldığı bambaşka bir dünya yer alıyor.
İstanbul Motivasyon Müzesi (Museum Of Motivation) Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın.
8 – İSTANBUL AYAKLARINIZIN ALTINDA, SKYVIEW AND SKYWALK
Deniz seviyesinden 200 metre yüksekte, İstanbul’u 360 derecelik bir açıyla kuşbakışı izleyebileceğiniz ve 30 metrelik cam yolda adrenalin dolu anlar yaşayacağınız yepyeni bir deneyim SKYVIEW ve SKYWALK.
Biri açık hava diğeri camekanla kaplı iki kattan oluşan SKY VIEW, Galata Köprüsü’nden Haliç’e, Adalar’dan Boğaz’a doğru 360 derecelik kesintisiz bir manzara sunuyor. Açık havadaki katta bulunan ve zemini tamamen cam olan 30 metrelik balkonda yürüyerek SKYWALK yapmak ve İstanbul’u kelimenin tam anlamıyla ayaklarınızın altında hissetmek hem sizin hem de çocuklarınız için sıra dışı bir deneyim oluyor.
Skyview ve Skywalk Nerede? Giriş Ücreti Nedir? tıklayın.
9 – DARICA HAYVANAT BAHÇESİ, DARICA
Hayvanat bahçesi olmasının yanı sıra kuş cenneti ve botanik park da olarak da hizmet veren Darıca Hayvanat Bahçesi, diğer adıyla Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı her yaştan çocuğunuzla birlikte pek çok hayvan türünü görerek keyifle vakit geçireceğiniz bir yer.
Darıca Hayvanat Bahçesi Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
10 – MİNİATÜRK VE PİERRE LOTİ GEZİSİ, SÜTLÜCE
Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından 128 maket eserin sergilendiği dev bir açık hava müzesi olan Miniatürk’te Ayasofya’dan Selimiye Camii’ye, Rumeli Hisarı’ndan Galata Kulesi’ne, Safranbolu Evleri’nden Sümela Manastırı’na, Amasya Yalıboyu Evleri’nden Nemrut Dağı Kalıntıları’na dek gezmek, Boğaz Köprüsü’nden yaya olarak geçerken Beylerbeyi Yalısı’na el sallamak mümkün.
Miniatürk Nerede? Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
11 – FORESTANBUL MACERA PARKI
Türkiye’nin orman içinde yer alan en büyük doğa ve macera parkı olan Forestanbul heyecan ve macera dolu bir gün geçireceğinizi garanti ediyor. Forestanbul yüksek ip parkuru, tırmanma duvarı, dev salıncak, zipline gibi aktivitelerle siz ve çocuklarınız için şehrin stresinden ve karmaşasından bir nebze uzaklaşarak, doğa ile uyum içerisinde spor yapma ve eğlenme fırsatı sunuyor.
Forestanbul Macera Parkı Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
12 – PELİT ÇİKOLATA MÜZESİ, ESENYURT
Pelit Çikolataları Üretim Tesisleri bünyesinde yer alan Pelit Çikolata Müzesi dünya sanatının baş yapıtlarını, masal kahramanlarını, ünlü efsanelerin heykellerini tamamını çikolatadan hazırlayıp çikolata ve sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Çikolata şelalelerinin arasında dolaşmak, çikolata kokusunu solumak hem büyükler hem çocuklar için çok keyifli oluyor.
Pelit Çikolata Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
13 – HUPALUPA AİLE EĞLENCE MERKEZİ, ATAŞEHİR
Türkiye’nin en kapsamlı aile eğlence merkezi HUPALUPA “Hafta sonu ne yapsak?” diye düşünen çocuklu aileler için yeni bir alternatif oluşturuyor. Trambolin Parkı, Eğlence Kulesi, Sünger Havuzu, Tırmanma Duvarı, Denge Parkuru, Çarpışan Arabalar ve Sanal Dünya gibi pek çok alana sahip Hupalupa , İstanbul Anadolu Yakası’nın kalbi Ataşehir’de yeni açılan Metropol Alışveriş Merkezi’nde yer alıyor.
Hupalupa Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
14 – DOLMABAHÇE SARAYI
Dolmabahçe Sarayı Beşiktaş ile Kabataş arasında, Boğaz kıyısında, 250 bin metrekarelik bir alanda yer alan Dolmabahçe Sarayı da İstanbul’da hafta sonu çocuklarla gidilecek yerler arasında yer alıyor. Osmanlı döneminde yaptırılmış olan sarayın en önemli özelliği Cumhuriyet döneminde, Atatürk’ün İstanbul ziyaretlerinde ikametgâh olarak kullanması ve Ulu Önder Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de bu sarayda vefat etmesi. Bu anlamda Dolmabahçe Sarayı hem Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemindeki saray yaşamını gözler önüne sermesi, hem de Atatürk’ün son zamanlarını geçirdiği evi olması nedeniyle İlk ve orta öğretim çağındaki çocukların oldukça ilgisini çekiyor.
Dolmabahçe Sarayı Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
15 – İSTANBUL AKVARYUM, FLORYA
Birbirinden farklı balıkları keşfetmek, köpek balıklarını beslemek, helikopter turu yapmak ve amazon ormanlarında dolaşmaya ne dersiniz? O zaman sizi ve çocuklarınızı İstanbul Akvaryum’a alalım. Florya Şenlikköy’deki Aqua Florya AVM bünyesinde yer alan ve dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan İstanbul Akvaryum’da yaklaşık 17 bin çeşit kara ve deniz canlısı, Amazon ormanlarını da içeren 18 farklı temada alan bulunuyor. İstanbul akvaryumu çocuklarınızla gezerken defalarca köpek balıkları ve vatozlarla burun buruna gelmeniz, kendinizi denizde dalış yapıyor gibi hissetmeniz mümkün.
Florya İstanbul Akvaryum’da Neler Var? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
16 – VIASEA AKVARYUM, TUZLA VIAPORT MARİNA
Dünyanın ilk iklim temalı akvaryumu olan ViaSea Akvaryum ‘Anadolu Yakası’nda niye akvaryum yok? diyenlerin imdadına yetişiyor. Viasea Akvaryum’da farklı iklim kuşakları içerisinde yaşayan binlerce deniz altı canlısının yaşamlarını gözlemlenebiliyor. 47 farklı temalı sergide 12.000’in üzerinde deniz canlısı sizleri bekliyor. Boğaziçi’nin tarihine su altından bakarak, İstanbul’un en uzun su altı akvaryum tünelinde köpekbalıklarıyla dolu bir dünyanın kapıları sizler için aralanıyor.
Viasea Akvaryum Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
17 – ASLAN PARK, TUZLA VİAPORT MARİNA
Alışveriş ve eğlence dünyasının adresi Viaport Marina’da açılan AslanPark 8 dönüm alan üzerinde kuruldu. Büyük kedilerin türlerine göre farklı üniteler barındıran AslanPark ekranlarda gördüğünüz aslanları çok yakından görme ve onları daha iyi tanıma fırsatı sunuyor. Aslan Park’ta yavruları sevme ve besleme deneyimi de yaşamanız mümkün.
Aslan Park Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
18 – GEYİKLİ CAFE & RESTAURANT, TURKCELL PLATINIUM PARK
Yemyeşil bir orman ve çam ağaçları arasına saklanmış bir tesis olan Geyikli Turkcell Platinium Park’ta çocuk oyun alanı, off road, okçuluk, at binme gibi etkinlikler yapıp çocuklarınızla birlikte eğlenebileceğiz aktivite alanları bulunduruyor. Mekanda kışın ateşin başında, yazın ağaçların altında kahvaltı keyfi yapabileceğiniz oldukça doğa ile uyumlu bir dekorasyona sahip Geyikli Cafe Restoran da yer alıyor. Kahvaltıdan sonra ormanda geyikler eşliğinde yürüyüş yapmak, sevimli atlar Gofret ve Tysonla yanyana nefis İnstagram pozları almak Platinium Park’ın olmazsa olmazı.
Geyikli Turkcell Platinium Park Giriş ve Kahvaltı Detayları ve Güncel Ücretleri için tıklayın.
19 – VIASEA TEMAPARK, TUZLA VIAPORT MARİNA
Dünyanın ilk 9 fonksiyonlu marina ve yaşam merkezi olma özelliğini taşıyan ve tamamı deniz üstünde tasarlanmış Viaport Marina bünyesinde yer alan ViaSea Tema Park, İstanbul Anadolu Yakası’nda, Tuzla’da konumlandırılmış.
Her yaştan misafirlerine benzer bir eğlence deneyimi ve güzel bir gün geçirmeyi vaat eden Korsan Adası Tema Park’ta, dünyanın en heyecan verici roller coasterları arasında olan fenomen Red Fire ile birlikte toplam 28 ayrı eğlence ünitesi yer alıyor. Dünya standartlarında teknoloji kullanılarak tasarlanan Korsan Adası Tema Park, modern eğlence ünitelerinin yanı sıra klasik Türk lunapark kültürünü de yaşatıyor.
Viasea Tema Park Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? tıklayın…
20 – İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ, GÖZTEPE
Sizi çocukluğunuza ışınlayan, çocuklarınıza da sizin hatta sizin de büyüklerinizin oynadığı oyuncakları tanıtan İstanbul Oyuncak Müzesi’ni şair ve yazar Sunay Akın 23 Nisan 2005 yılında, 20 yılda 40’ı aşkın ülkedeki koleksiyonerlerden, antikacılardan ve açık arttırmalardan satın aldığı oyuncaklarla kurmuş. 1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en güzel örneklerinin sergilendiği müze Göztepe’de bulunan tarihi bir köşkte konumlandırılmış.
İstanbul Oyuncak Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
21 – BUBBLE UP AKTİVİTE VE EĞLENCE MERKEZİ
İstanbul Avrupa yakası Bahçeşehir’de kapılarını açan Bubble Up Aktivite ve Eğlence Merkezi, içerisinde bulunan farklı konsept ve hizmetleri ile çocuk, genç ve yetişkinlere özel hizmetleri ile aile olarak da vakit geçirebileceğiniz keyifli bir mekan. Bubble Up Aktivite ve Eğlence Merkezi’nde Soft play, trambolin basket alanı, Atölye çalışmaları, Karaoke odaları, Kuaför atölye alanı, DVD – Play station odası, Doğum günü partileri, Özel gün etkinlikleri, Kafe ve Kaçış odaları bulunuyor.
Bubble Up Aktivite ve Eğlence Merkezi hakkında Detay Bilgiler için tıklayın.
22 – ATATÜRK ARBORETUMU, BAHÇEKÖY
Belgrad Ormanı’nın güneydoğusunda bulunan Atatürk Arboretumu aslında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin, araştırma kurumlarının ve yerli, yabancı bilim adamlarının yapacakları incelemelere, bilimsel araştırmalara hizmet veriyor. Bunun yanı sıra doğaseverlerin de ziyaretine açık olan Arboretum, hafta sonları doğanın kollarına bırakmak isteyen İstanbullular için göl kenarında, çocuklarınızla yeşilin binbir tonunu bir arada görebileceğiniz, muhteşem instagram fotoları çekebileceğiniz, cennetten köşeler sunuyor.
Atatürk Arboretumu Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
Gezenti Anne’yi INSTAGRAM’DA takip etmek için tıklayın.
23 – BARIŞ MANÇO MÜZESİ, MODA
Domates Biber Patlıcan, Arkadaşım Eşek, Süper Babaanne gibi şarkılarıyla ve ADAM OLACAK ÇOCUK yarışması ile çocukluğumuza damga vurmuş ünlü sanatçı Barış Manço’nun yaşadığı ve eserlerini ürettiği, Kadıköy Moda’daki evi müze haline getirilmiş. ‘Bir insandan en son ne zaman bahsedilmekten vazgeçilirse, o insan o zaman ölmüştür.’ diyen Manço’nun müze evinde Kadıköy Belediyesi tarafından Barış Manço dendiğinde akla gelecek pek çok detay bir araya toplanmış.
Barış Manço Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
24 – MEHMET NACİ AKÖZ UÇURTMA MÜZESİ, ÜSKÜDAR
Ülkemizin ilk ve tek, dünyanın ise 22 uçurtma müzesinden birinin Üsküdar’da olduğunu biliyor muydunuz?
Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi’nde 28 ülkeden toplanan yaklaşık 2500 adetlik (uçurtma, uçurtma yayınları, uçurtma malzemeleri ve çeşitli objelerden oluşan) farklı kültürlere ait geniş bir koleksiyon bulunuyor. 3 yaş itibari ile ziyaretçi kabul eden müzede, bünyesinde barındırdığı anaokulu öğretmenlerinden oluşan eğitimciler ile her yaş grubu muhatabının anlayacağı bir dil kullanarak rehberlik yapılıyor. Çocuklarınız atölye çalışmalarına katıldığı takdirde, ellerinde uçurulmaya hazır bir uçurtma ile müzeden ayrılıyor.
Uçurtma Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir? Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir? Tıklayın…
25 – İSTANBUL DENİZ MÜZESİ
Türkiye’nin denizcilik alanında en büyük müzesi olan İstanbul Deniz Müzesi Çocuklarla hafta sonu keyifle ziyaret edebileceğiniz müzelerden biri. içerdiği koleksiyon çeşitliliği açısından dünyanın sayılı müzelerinden olan Deniz Müzesi Türkiye’de kurulan ilk askeri müze olarak da biliniyor. Toplam 3 kata yayılmış müzede saltanat kayıkları, bahriyeli kıyafetleri, el yazmaları, gemi modelleri, sancaklar, haritalar, tablolar, tuğralar ve armalar, kadırgalar, seyir aletleri, gemi baş figürleri ile silahlar sergileniyor. Girişte ayrıca çocuklar için eğitici oyun alanı ve hediyelik eşya bölümü de yer alıyor.
İstanbul Deniz Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
Gezenti Anne’yi INSTAGRAM’DA takip etmek için tıklayın.
26 – İSTANBUL KELEBEK ÇİFTLİĞİ, BEYKOZ
İstanbul Kelebek Çiftliği, Botanik Park içinde uçuşan tropikal kelebeklerin bulunduğu, çocuklarınızla birlikte hem kelebekleri tanıyıp hem de botanik parkın tadını çıkarabileceğiniz, ormanlarla çevrili 5 dönümlük yemyeşil bir alan. Emekli öğretmen Çiğdem Ünlü tarafından Beykoz’da kurulmuş olan Türkiye’nin ilk kelebek çiftliği sizi kelebeklerin bu bir günlük hikayelerine ortak olmaya davet ediyor.
İstanbul Kelebek Çiftliği Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
27 – NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİ, ATAŞEHİR
Ataşehir diye adlandırılan bina ormanında çölde vaha tadında bir mutluluk kaynağı Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi. İstanbul’da çocuklarla hafta sonu gidilecek yerler arasında ulaşılması en kolay yerlerden biri olan ve otoban bağlantı yolları arasındaki 8 ada üzerinde kurulmuş olan dev bahçeye Ataşehir’i Doğu Ataşehir’e bağlayan köprünün Doğu Ataşehir ayağındaki girişten ücretsiz olarak ulaşılabilmekte.
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
28 – BAKIRKÖY BOTANİK PARKI, İNCİRLİ
Anadolu Yakasındaki Nezahat Gökyiğit Botanik Parkı’nın Avrupa yakasındaki bir benzeri olan Bakırköy Botanik Parkı’nda farklı bitki gruplarından oluşan 11 adet tematik bahçe, yüzlerce çeşit ağaç, çocuk oyun alanları, heykeller, doğal gölet, süs havuzları, göçmen kuşlar için yapılmış bekleme alanları, piknik alanları ve sosyal tesisler bulunuyor. Bakırköy Botanik Parkı Türkiye’nin en yüksek oyun kulelerine de ev sahipliği yapıyor. Su parkı ve oyun ekipmanları, tematik bahçeler, şifalı bitkiler, mutfak ve bahçe bitkilerinin gruplanmış olduğu kısımlar çocuklar ve büyükler için hem eğlenmeyi hem de bilgi edinmeyi amaçlıyor.
Bakırköy Botanik Parkı Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
29 – PANORAMA 1453 TARİH MÜZESİ
Topkapı Kültür Parkı sınırları içerisinde bulunan,, Türkiye’nin ilk panoramik müzesi Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde top sesleri, mehter müziği ve Osmanlı atlarının kişnemelerinin efekt olarak kullanıldığı muhteşem görseller sunan bir fetih şöleni sizleri bekliyor. Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde büyük bir odanın içinde, kilometrelerce uzaklıktaki İstanbul surlarında İstanbul’un fethini izlenebiliyor. Müze sergilenen masal tadındaki görsel şölen sebebiyle yetişkinler kadar çocuklar için de oldukça ilgi çekici. Topkapı Kültür Parkı sınırları içerisinde yer aldığı için müze gezisi sonunda parktaki oyun alanlarında çocuklara keyifli vakit geçirmek de mümkün.
Panorama 1453 Tarih Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
30 – SABANCI ÜNİVERSİTESİ SAKIP SABANCI MÜZESİ
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi zengin koleksiyonu, kabul ettiği kapsamlı uluslararası geçici sergileri, konservasyon birimleri, çocuklar ve yetişkinler için farklı eğitim programları, yapılan çeşitli konser, konferans ve seminerleriyle çok yönlü bir müzecilik ortamı sunuyor.
Sakıp Sabancı Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
31 – VİAPORT AVM LUNAPARK, PENDİK
Pendik’teki Türkiye’nin outlet konseptli en büyük alışveriş merkezi olan Viaport AVM bünyesindeki Lunapark, indirimli alışveriş ile eğlenceyi birleştirmek isteyen çocuklu aileler için güzel bir seçenek oluşturuyor. Çarpışan arabalar ile çocukluğunuza dönebiliyor, Rocket ile adrenalin seviyenizi zorlayabiliyor, çuf çuf tren ile çocuklarınız ile neşeli vakit geçirebiliyorsunuz. Türkiye’nin en eğlenceli outleti Viaport Outlet Shopping, dev oyuncaklarıyla ziyaretçilerine keyifli dakikalar yaşatıyor.
Viaport AVM Lunapark Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir?Tıklayın…
32 – HİSART CANLI TARİH MÜZESİ, KAĞITHANE
Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi Roma imparatorluğu, Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı İmparatorluğu, Kurtuluş Savaşı,1.ve 2.Dünya Savaşı, Körfez Savaşı gibi, dünya tarihine etki eden medeniyet ve olaylara ait askeri ve tarihi eserlerin Dünya’da ilk ve tek sergileme tekniği ile hem çocuklar hem büyüklerle buluştuğu çok özel bir müze.
Hisar Canlı Tarih Müzesi’nde Neler Var? Nerede? Nasıl gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
33 – YEREBATAN SARNICI, SULTANAHMET
Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Yerebatan Sarnıcı da çocuklarla hafta sonu gidilecek yerler arasında sevilen bir alternatif. Sultanahmet’e gidebilmek için en mantıklı yol Kabataş-Zeytinburnu arasında çalışan tramvay hattını kullanarak Sultanahmet durağında inmektir. Sultanahmet Meydanı’ndaki Alman Çeşmesi, Mısır Dikilitaş, Örme Dikilitaş ve Yılanlı Sütunu inceledikten sonra Bizans döneminden kalma ünlü Yerebatan Sarayı adı verilen büyük su sarnıcını ziyaret edebilir. Burada çocuklarla birlikte Osmanlı kıyafetleri ile sultan ve padişah tahtına oturarak fotoğraf çektirilebilir. Fotoğraf çekilirken eğlenmek garantili:)
Yerebatan Sarnıcı Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir?Tıklayın…
34 – TOPKAPI MÜZESİ
İstanbul’un tarihi sembolü sayılan, Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilmiş ve Cumhuriyet döneminde müze haline getirilerek kapıları halka açılmış olan Topkapı Sarayı‘nı İstanbul’da çocuklarla gezilecek yerler listesine almamak olmaz. 600 yıllık Osmanlı İmparatorluğunun 400 yıllık bölümü Topkapı Sarayı’ndan yönetilmiş olduğu için Saray tarihi anlamda büyük önem taşıyor. Topkapı Sarayı Müzesi’nde çocuklar için atölyeler de düzenleniyor.
Topkapı Sarayı Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
35 – MOİPARK EĞLENCE PARKI, MALL OF İSTANBUL, İKİTELLİ
Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın en büyük kapalı temalı parkı Moipark dev salıncaklar, yüksek hızda seyreden mekikler, adrenalin dolu oyunlar, eğlence tünelleri, canlı sahne şovları, Türkiye’nin ilk ve tek korku konseptli oteli, hediye kazandıran ünitelerden oluşuyor. Avrupa’nın en büyük kapalı eğlence kolonisi MOİPARK 12.000 m2’lik, 2 katlı alanda yer alıyor. Alt katta 10 yaşın üzeri, üst katta ise 4-10 yaş arası çocuklar için eğlence dolu onlarca oyun, ünite ve salıncak yer alıyor.
Moipark’ta Neler Var? Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir?Tıklayın…
36 – BEŞİKTAŞ JK MÜZESİ
Türkiye’de spor tarihi ve kültürü adına ilk spor müzesi özelliğini taşıyan Beşiktaş JK Müzesi, yenilenerek, Şubat 2017’de ziyarete açıldı. Ülkemizin spor tarihine tanıklık eden Beşiktaş JK, 115 yıllık tarihini günümüz spor kültürüne kaynaklık etmek üzere hazırladığı çağdaş sergileri ile müze koleksiyonunu bilgi nesnesine dönüştürürken, ziyaretçi deneyimini esas alan uygulamaları ile konuklarını dijital dünyada keyifli bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor.
Beşiktaş JK Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir?Tıklayın…
37 – ORMANYA DOĞAL YAŞAM PARKI, KOCAELİ
Doğal çevresiyle birlikte 4 bin dönümlük alana yayılan ORMANYA Doğal Yaşam Parkı dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ise en büyük doğal yaşam alanı olma özelliğine sahip. Ormanya Doğal Yaşam Parkı Hayvanat Bahçesi, Vahşi Yaşam Alanı, Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları, Karavan ve Çadır Kamp Alanı, Doğa Okulu ve Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi olmak üzere 6 ana bölgeden oluşuyor.
Kocaeli İl sınırlarında yer alan Ormanya Doğam Yaşam Parkı Nerede? Nasıl Gidilir? Tıklayın.
38 – DARICA HOBİT KÖYÜ
Yüzüklerin Efendisi serisinin meşhur karakterleri hobitlerin evlerini ziyâret etmeye ne dersiniz?
Darıca’da Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı içerisinde yer alan Hobbit köyünde farklı konseptlerde 15 tane hobit ev bulunuyor. Hobit evlerin dışında oyun parkları, piknik alanları, tenis, basket ve futbol alanlarınının da yer aldığı parka İstanbul Anadolu yakasından özel aracınızla yaklaşık 40 dakikada ulaşılıyor. Deniz kıyısındaki bu parkta sahil yolu ve 4 kilometrelik yürüyüş ve bisiklet parkuru da mevcut.
Darıca Hobit Köyü hakkındaki detaylar ve giriş ücreti için tıklayın.
İstanbul’da çocuklarla gezilebilecek bu 40 yeri, şehir dışından görmek için gelecek aileler İstanbul Esenler Otobüs Terminalini kullanabilirler. İstanbul Esenler Otogarında faaliyet gösteren tüm otobüs firmalarının iletişim bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.
Gezenti Anne’yi INSTAGRAM’DA takip etmek için tıklayın.
İstanbul’da Hafta Sonu Çocuklarla Doğada Gezilecek En Güzel 25 Yer
Çok güzel yerler özellikle Madame Tussauds müzesi dikaktimi çekti.
Ne kadar detaylı bir liste olmuş! Tebrik ederim. Ben bunların içinde bir tek Vialand’de hayal kırıklığına uğramıştım. Disney parklarıyla mukayese etmek ne kadar yanlış olsa da ben bu karşılaştırmayı yapıp hüsrana uğradım. Diğerleri, hele hele Koç Müzesi bir harika!
Güzel günler ve geziler dilerim.