İstanbul’a Yakın Hafta Sonu Gezilecek En Doğal 22 Yer

1 – MAŞUKİYE, İSTANBULDERE

Sapanca ile İzmit arasında, Kartepe’nin eteklerinde yer alan Maşukiye şelaleleri ve dereleri ile tam bir cennet. Kışın şömine başında ısınacağınız , yazın ise dere kıyısında, ağaçlar altında serinleyeceğiniz kahvaltı mekanları ve alabalık tesisleri ile nam salmış Maşukiye hafta sonu şehrin kaosundan kaçış için oldukça ideal bir destinasyon.  Dere kıyısında keyifli bir yürüyüş sonrası şırıl şırıl akan bir şelale ile iç içe ister köy kahvaltısı yapmak, ister tereyağlı alabalık, kiremitte köfte ve kaşarlı mantar ziyafeti çekmek oldukça keyifli.

Maşukiye, Sapanca Kahvaltı Mekanları ve fiyatları için tıklayın.

Maşukiye’de enfes bir manzara eşliğinde gökyüzünde bisiklet sürme deneyimine ne dersiniz?

Kartepe, Maşukiye ve Yuvacık civarı doğa içinde köy kahvaltısı ve alabalık konseptinin yanı sıra son dönemde ATV safari ve Zipline gibi outdoor aktiviteler ile de ön plana çıkıyor. Malum sürekli yemek yemek olmuyor, yemeden önce yakmak da gerekiyor:)  Bölgede bu etkinlikleri yapabileceğiniz pek çok tesis bulunuyor. 

Maşukiye’de Alabalık Tesislerinin bulunduğu bölgenin hemen üzerinde, Kartepe yolunda yer alan Masalköy Macera Park ise outdoor aktivitelere yeni bir soluk getirmiş. Bu tesiste enfes bir manzara eşliğinde gökyüzünde bisiklet sürülüyor.

Masalköy Macera Parkı’nda yapılacak aktiviteler ve ücretleri için tıklayın.

MAŞUKİYE MASALKÖY MACERA PARKI

 

2 – KIRKPINAR, SAPANCA GÖLÜ

Kırkpınar, Sapanca Gölü kıyısında yürüyüş yollarının, kafe ve restoranların yoğunlaştığı oldukça turistik bir köy. Göl kıyısında sazlıkların arasında yürüyüş yaptıktan sonra Maja Kırkpınar’ın ya da Beta Home Gölevi’nin göl kıyısındaki sevimli bahçelerinde kahvaltı ya da yemek molası verebilirsiniz.  Hafta sonu günübirlik gelip göl keyfi yapmanın yanısıra bu bölgede bulunan bungalov ya da villalarda arkadaşlarınızla konaklamanız da mümkün. 

Sapanca’da doğa içindeki bungalov evler ve konaklama ücretleri için tıklayın.

 

SAPANCA BUNGALOV EVLER

 

3 – POLONEZKÖY

Doğa ile iç içe olmayı seven aileler için İstanbul’un arka bahçesi konumunda yeşilin, ormanın korunduğu nadir yerlerden biri Polonezköy. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki Kavacık sapağından sapılıp Acarkent’i geçtikten sonra, Polonezköy tabelalarını takip ederek ulaşılabilen bu köyde ormanda güzel bir yürüyüş sonrasında ister Polonezköy’de kahvaltı edebilir, mekandan etinizi, salatanızı, patatesinizi alıp, hazırladıkları mangalda kendiniz pişirip kendiniz yiyebilir, çimlere ya da hamaklara yayılıp güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Polonezköy Kahvaltı Mekanları ve Fiyatları için tıklayın.

POLONEZKÖY

 

 

 

4 – ŞİLE SAKLIGÖL

İstanbul Anadolu yakasının Karadenizle buluştuğu ilçelerinden biri olan Şile yazın denizin ve güneşin tadını çıkarmanızı sağlayan plajları, piknik yapacağınız ormanlık alanları, yemyeşil doğası ile İstanbullular için muhteşem bir haftasonu alternatifi oluşturuyor. Tarihi Şile evleri, Şile Kalesi, Saklıgölü ve meşhur Şile bezi ile nam salmış bu sevimli ilçeye oldukça düzgün olan çevre yolu ile özel aracınız ile 1 saatten daha da kısa sürede ulaşılabiliyor. Uzunkum, Ağlayankaya ve Ayazma gibi Şile plajlarından günübirlik faydalanılabileceği gibi Şile merkezin tam tersi yönündeki Saklıgöl etrafında trekking yapmak da keyifli oluyor. Saklıgöl gezisi sonrası buradaki tek tesis olan Saklıgöl Kafe’de de isterseniz restoran servisinden faydalanabilir, isterseniz masa ve mangal kiralayabilirsiniz.

Şile ve Saklıgöl gezi detayları için tıklayın.

ŞİLE SAKLIGÖL

 

Bu bölgede çok fazla gezilecek yer var bu yüzden özel aracınızla gelmenizi tavsiye ederim. Eğer özel aracınız yoksa Enuygun gibi rent a car firmalarını karşılaştırıp en uygun araçları bulabileceğiniz bir araç kiralama sitesinden araç kiralayabilirsiniz.

 

5 – AĞVA

“Uzaklarda arama, çünkü sen içimdesin!” tadındaki İstanbul’a yakın tatil destinasyonlarından Ağva yemyeşil ormanın içinde, nehir kenarında karmaşa ve gürültüden uzaklaşıp tüm problemlerinizi unutabileceğiniz bir yeryüzü cenneti. Ağva’da Göksu Nehri kıyısında yanyana inci gibi dizilmiş pek çok otel ve restoran bulunuyor. Genellikle romantik çiftlerin tercih ettiği bu otel ve restoranlarda nehir kıyısında köy kahvaltısı etmek, gündüz kano veya yunuslarla nehri gezmek, akşam mum ışığında romantik bir yemek Ağva kaçamağının olmazsa olmazı. İlkbahar ve sonbahar aylarında oldukça popüler olan Ağva’da yaz aylarında merkezde ve çevre koylarda plaj, deniz ve güneş üçlüsünün tadını çıkarmak da mümkün.

AĞVA GÖKSU NEHRİ

 

6 – BÜYÜKADA

İstanbul’dan çok da uzaklaşmadan kısa bir hafta sonu kaçamağı yapalım dediğimizde ilk aklımıza gelenlerden, bizde İstanbul’da değilmişiz hissi uyandıran vazgeçilmez destinasyonumuz BÜYÜKADA. Büyükada’ya günübirlik Kadıköy, BostancıEminönü ya da Beşiktaş’tan kalkan vapur ya da motorlar ile ulaşabilir, vardıktan sonra Prinkipo’dan dondurma alarak geziye başlayabilir, çarşı içinden faytona binebilir ya da bizim tercih ettiğimiz gibi bisiklet kiralayıp Küçük Tur yoluna koyulabilirsiniz. Küçük çocuklu aileler için çocuk koltuklu kiralık bisiklet seçenekleri de mevcut. Adanın muhteşem güzellikteki tarihi köşklerinin önünden geçerken kendinizi geçmişe ışınlanmış gibi hissetmeniz mümkün. Büyükada’da yaz tatili için halk plajları ve beach clublar olmak üzere pek çok plaj seçenekleri de mevcut. 

Büyükada Gezilecek Yerler, Yapılacak Şeyler Listesi için tıklayın.

 

BÜYÜKADA PLAJLARI

 

7 – BURGAZADA

Prens Adaları’nın küçük prensi Burgazada Büyükada’nın kalabalığından hoşlanmayanlar için daha sakin bir ada alternatifi. Sait Faik Abasıyanık romanlarına konu olan bu adada karşınızda Heybeliada ve Kınalıada manzarası ile yeşillikler içinde birgün geçirmeniz mümkün. Kızılçam ormanıyla kaplı adadaki ağaçların bir kısmı 2003 yılında çıkan bir yangında kaybedilmiş olsa da, sakinliği, çam ormanları, güzel sahili ve tarihini yansıtan ahşap evleri ile İstanbul’un en sevilen adalarından biri olarak yerini koruyor. Büyük ada gibi şehrin kaosuna sadece bir vapur mesafesinde bulunan Burgazada’nın iskeleden çarşıya, çarşıdan plajlara yürüyerek rahatlıkta ulaşabileceğiniz çok kompakt bir yapısı var. Gezinize bir Burgazada klasiği olan Ergün Pastanesi’nde çıtır hamurlu ve taze kremalı vişneli ve çilekli milföy yiyerek başlayabilir, yürüyerek ya da bisiklet kiralayarak adanın Düşler sahili, Çamakya Plajı, Madam Martha Koyu ve Kalpazankaya gibi koyları keşfedebilirsiniz.

 

BURGAZADA

 


8 – ORMANYA DOĞAL YAŞAM PARKI, KOCAELİ

Doğal çevresiyle birlikte 4 bin dönümlük alana yayılan ORMANYA Doğal Yaşam Parkı dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ise en büyük doğal yaşam alanı olma özelliğine sahip. Ormanya Doğal Yaşam Parkı Hayvanat Bahçesi, Vahşi Yaşam Alanı, Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları, Karavan ve Çadır Kamp Alanı, Doğa Okulu ve Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi olmak üzere 6 ana bölgeden oluşuyor.

Kocaeli İl sınırlarında yer alan Ormanya Doğam Yaşam Parkı Nerede? Nasıl gidilir? vb. detaylar için tıklayın.

 

ORMANYA DOĞAL YAŞAM PARKI

 

9 – BALLI KAYALAR TABİAT PARKI

İstanbul-Ankara otobanına girdikten yaklaşık yarım saat sonra Dilovası sapağından otobandan çıkılarak ulaşılan Ballı Kayalar Tabiat Parkı, Gebze Tavşanlı Köyü’nde bulunuyor. İstanbul’a yakın gezilecek yerlerden Ballı Kayalar Vadisi esasen kaya tırmanışı yapanlar için popüler bir destinasyon olmasına rağmen dere kıyısında mangal yapabilme olanağına sahip olduğundan  piknikçiler tarafından da rağbet görüyor.
 

Ballı Kayalar Tabiat Parkı gezisi için tıklayın.

 

BALLI KAYALAR TABİAT PARKI

 

 

10 – DARICA HOBİT KÖYÜ 

Yüzüklerin Efendisi serisisin meşhur karakterleri hobitlerin evlerini ziyâret etmeye ne dersiniz?

Darıca’da Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı içerisinde yer alan Hobbit köyünde farklı konseptlerde 15 tane hobit ev bulunuyor. Hobit evlerin dışında oyun parkları, piknik alanları, tenis, basket ve futbol alanlarınının da yer aldığı parka İstanbul Anadolu yakasından özel aracınızla yaklaşık 40 dakikada ulaşılıyor. Deniz kıyısındaki bu parkta sahil yolu ve 4 kilometrelik yürüyüş ve bisiklet parkuru da mevcut.

Darıca Hobit Köyü hakkındaki detaylar ve giriş ücreti için tıklayın.

DARICA HOBİT KÖYÜ

 

11 – YUVACIK BARAJI, KARAASLAN KAMPİNG

İstanbul- Ankara TEM otoyolundan İzmit’ten çıktıktan sonra Yuvacık’ın tepelerindeki baraj gölünü geçip yine bir dere ve şelale bölgesine ulaşıyorsunuz. Önünüze pek çok restoran ve alabalık tesisi çıkıyor, siz durmuyor, en sonunda karşınıza çıkan Karaaslan Kamping’de arabanızı park ediyorsunuz. İster restoranda yemek yiyor, ister masa kirasını verip kendi mangalınızı yakıyor, karınlar doyunca dere kıyısı boyunca ormanda trekkinge çıkıyor, dere üstü salıncakta sallanıyor, çocukluğunuza geri dönüyorsunuz. 🙂

Karaaslan Kamping’de kahvaltı ve konaklama fiyat detayları için tıklayın.

istanbula_yakin_ormanlik_yerler_karaaslan_kamping

KARAASLAN KAMPİNG

 

 

12 – ACARLAR LONGOZU, POYRAZLAR GÖLÜ TABİAT PARKI, MADEN DERESİ

Yine günübirlik bir gezide pek çok  güzellikle birden buluşabileceğiniz, İstanbul’a yakın doğal yerlerden Acarlar Longozu, Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı ve Maden Deresi keşfedilmek üzere sizleri bekliyor. Göl ve ormanın iç içe girdiği bir ekosistem olan longoz ormanında su içindeki ormanda yer alan köprüler üzerinde yürümek oldukça keyifli oluyor. Sakarya il sınırları içindeki bulunan her biri ayrı özellikte ve güzellikteki bu yerler İstanbul’dan özel aracınız ile yaklaşık 2.5 saatte ulaşılıyor.

Acarlar Longozu, Poyrazlar Gölü, Maden Deresi gezi rehberi için tıklayın.

ACARLAR LONGOZU

 

13 – ERİKLİ YAYLASI, ÇİFTE ŞELALE, DİPSİZ GÖL

Uzakmış gibi görünmesine rağmen Osmangazi Köprüsü ile İstanbul’dan 1 saatte ulaşılan Yalova Çınarcık tepelerindeki bu üç doğa harikası, Dipsiz Göl, Çifte Şelale ve Erikli Yaylası birbirleri ile iç içe ve İstanbul’dan günübirlik gidebilmek için gayet uygun bir mesafede.

Erikli Yaylası, Çifte Şelale,Dipsiz Göl gezimiz için tıklayın.

cocuklarla_haftasonu_gezilecek_yerler_dipsiz_gol

DİPSİZ GÖL

 

14 – GÖLCÜK NÜZHETİYE ŞELALESİ

İstanbul’a yakın günübirlik doğada yürüyüş rotalarından biri olan Nüzhetiye Şelalesi, Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki Nüzhetiye Köyü’nde bulunuyor. İzmit merkeze 19 km mesafede olan Nüzhetiye Şelalesi’ne İstanbul’dan yaklaşık 1.5  saatte ulaşılıyor. Şelale kıyısında instagramlık muhteşem fotolar çektirdikten sonra yanıbaşındaki tesiste kahvaltı etmek ya da güveçte alabalık yemek oldukça keyifli oluyor.

Nüzhetiye Şelalesi detayları için tıklayın…

istanbula_yakin_doga_yuruyusu_selale

NÜZHETİYE ŞELALESİ

 

15 – KERPE – KEFKEN, KOCAELİ

İstanbul’un Karadeniz kıyısında Şile’si, Ağva’sı varsa İzmit, Kocaeli’nin de Kerpe’si, Kefken’i var. Hem de Kerpe ve Kefken’e ulaşmak Ağva’ya ulaşmaktan bile kolay. İstanbul’dan TEM otoyolunu kullanarak Kocaeli’ye geliyor, 50 km sonra masmavi deniziyle sırtını çam ormanlarına dayamış şirin bir tatil beldesi olan Kerpe’ye ulaşıyor, muhteşem bir doğa ile karşılaşıyorsunuz.  Kerpe kapalı bir koyda kurulduğundan dolayı Karadeniz’in en hırçın zamanlarında bile denizi Kuzey Ege gibi gayet sığ, masmavi, durgun ve berrak. Bu nedenle Karadeniz’in Bodrum’u olarak anılıyor. Bu şekilde nam salmasının diğer bir sebebi ise Kerpe’nin diğer Karadeniz sahillerinden daha modern olması. Bir dönem gençliğin ve eğlencenin nabzı burada atıyordu, halen de insan kalitesi anlamında net bir fark hissediliyor. 

Kerpe’deki en iyi restoranlar, Kefken Limanı, Pembe Kayalar ve Kerpe ve Kefken’e ulaşım detayları için tıklayın…

KERPE KAYALARI

 

16 – TEKİRDAĞ, ŞARKÖY, UÇMAKDERE, MÜREFTE

‘Şöyle bir Tekirdağ’a doğru uzanalım, biraz gezelim, en kötü Tekirdağ köftesi yiyip, döneriz’ diye gidilen ve beklentilerin üzerine çıkılıp öyle dönülen bir hafta sonu gezilecek doğal yerler rotası daha. Tekirdağ Gezisi, Şarköy, Mürefte, Uçmakdere doğayı sevenler için keyifli, köfte severler için lezzetli:) Ramada Otel de konaklamak için hem konforlu hem fiyat olarak uygun bir alternatif.

Tekirdağ Gezisi, Şarköy, Mürefte, Uçmakdere Gezisi için tıklayın.

TEKİRDAĞ UÇMAKDERE

 

17 – KIYIKÖY, KIRKLARELİ

Kırklareli Vize İlçesi’ne bağlı KIYIKÖY, İstanbul’daki Kilyos, Riva, Şile, Ağva benzeri yemyeşil ormanları ve berrak denizi ile güzel bir Karadeniz kasabası. Kazan Deresi ve Pabuç Deresi’nin Karadeniz ile buluştuğu yerde kurulmuş olan Kıyıköy’de iki ayrı plaj bulunuyor. Bu bölge 1. derece doğal sit alanı olarak koruma altına alınmış. Kazan ve Pabuç Dereleri’nde alabalık, sazan ve kefal gibi tatlı su balıkları avlanabiliyor. Küçük bir motor ya da kayık kiralayarak dere üzerinde gezinti yapmak oldukça keyifli oluyor. Bahar ayları için çok keyifli trekking parkurlarına sahip Kıyıköy’e günübirlik gezi düzenleyen pek çok tur şirketi var. İster bunları katılıp rehber eşliğinde trekking yapabilir, ister özel aracınızla gidip bu bakir köyün doğal güzelliklerini kendiniz keşfedebilirsiniz.

istanbul_cevresindeki_yesil_alanlar_kıyıkoy_trekking

KIYIKÖY TREKKİNG

18 – İĞNEADA

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı, Kıyıköy gibi Trakya’nın Karadeniz sahilinde bir belde olan İğneada İstanbul’a yaklaşık 220 km mesafade bulunuyor. İğneada İstanbul’a çok yakın olmasa da tipik Karadeniz beldelerinden çok daha sıradışı doğal güzellikler vadediyor. İğneada’nın eşsiz güzellikleri arasında içinden yer altı nehirleri akan Dupnisa Mağarası, gölet içerinde orman olarak tarif edebileceğim Longoz Ormanları, tazecik Karadeniz balıklarının tadına bakabileceğiniz İğneada Liman’ı ve yazın tertemiz denizin keyfini süreceğiniz 22 kilometre uzunluğunda bakir İğneada kumsalları… İstanbul’dan uzaklaştıkça daha da belirginleşen Trakya ruhu da cabası…

İĞNEADA

 

19 – CUMALIKIZIK, MUDANYA, TRİLYE, GÖLYAZI, BURSA

Mudanyası, Trilyesi, Otantik Cumalıkızık Köyü, Ulubat Gölü kıyısındaki huzur dolu Gölyazısı ile Bursa da doğal güzelliğine sahip pek çok rota ile dolu. Bir hafta sonu günübirlik ya da tek gece otel konaklamalı bir gezi gayet keyifli bir hafta sonu kaçamağı olabilir.

Mudanyası, Trilyesi, Otantik Cumalıkızık Köyü, Ulubat Gölü Gezisi için tıklayın…

istanbula_yakin_gezilecek_yerler_golyazı_bursa

BURSA GÖLYAZI KÖYÜ

 

20 – KENT ORMANI, MERİÇ VE TUNCA NEHRİ, EDİRNE

İstanbul’dan çıktıktan 2.5 saat sonra otobandan rahatlıkla ulaşılan Edirne hafta sonu günübirlik ya da tek gece kalmalı olarak düşünülebilecek, meşhur Edirne ciğeri ile damakları şenlendirip, Selimiye Camisi’ni, Karaağaç Tren istasyonunu ziyaret ettikten sonra Meriç Nehri kıyısındaki kent ormanında ruhunuzu dinlendirebileceğiniz bir rota.

Edirne Gezi Rehberi için tıklayın…

istanbul_cevresinde_gezilecek_yerler_edirne

EDİRNE’DE TARİH VE DOĞA İÇ İÇE

 

21 – ABANT GÖLÜ VE TABİAT PARKI

Abant Gölü ve Tabiat Parkı, kartpostalları kıskandıran manzaralar huzurunda, göl kenarının, gür ormanların, yemyeşil ağaçların huzurlu doğasında şehrin gürültüsünden, sonu gelmeyen yapılacaklar listesinden, okuldan, işten, kalabalıktan çok uzakta, çekirdek ailenizle baş başa kalıp güzel bir gün geçirmek için, ister günübirlik ister konaklama olarak değerlendirebileceğiniz harika bir hafta sonu kaçış rotası.

Abant Gölü nerede? Nasıl Gidilir? Nerede kalınır? vb. bilgiler için tıklayın.

ABANT GÖLÜ VE TABİAT PARKI

 

22 – ESKİŞEHİR

Köprüleri, heykelleri, gondolları, muhteşem parkları, tramvayı, bisiklet yolları, restoranları ve eğlence mekanları ile gördüğüm en modern Anadolu şehri olan Eskişehir, İstanbul’dan arabayla 4 saatte veya Pendik’ten hızlı trenle 2,5 saatte ulaşabileceğiniz mesafede.

Eskişehir’de Gezilecek Yerler için tıklayın…

ESKİŞEHİR SAZOVA PARKI

 

Gezenti Anne’yi İnstagram’da takip etmek için tıklayın.

 

İstanbul’a Yakın Doğa İçinde En Güzel 6 Tatil Oteli

İstanbul’da Hafta Sonu Çocuklarla Doğada Gezilecek En Güzel 25 Yer

24 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir