1 – KADIKÖY’DEN VAPURLA BEŞİKTAŞ’A GEÇİN
Boğaz hattında çalışan vapurlardan birine binmek İstanbul’da yapılacak en güzel, en ucuz ve en keyifli aktivitelerden biri. Eğer Anadolu yakasında iseniz Kadıköy-Beşiktaş vapuruna binip Beşiktaş’a varıncaya kadar, İstanbul’da görülmesi gereken yerlerden Haydarpaşa Garı’nı, Dolmabahçe ve Topkapı Sarayları’nı, Galata Kulesi’ni ve kıyılardaki önemli sarayları İstanbul Boğazı’nın ortasından izleyebilirsiniz. Eğer Avrupa yakasında iseniz bu kez Beşiktaş’tan binerek aynı hattın keyfini sürebilirsiniz. Vapura binmeden simit alıp martılara atmayı unutmayın.
2 – ORTAKÖY CAMİSİ’NE NAZIR KUMPİR YİYİN
İstanbul dediğinizde ilk akla gelen manzara, Ortaköy Camisi’ni ve Boğaz Köprüsü’nü de içine alan aşağıdaki fotoğraftaki manzara. Ortaköy girişinde sıra sıra dizilmiş kumpircilerden sevdiğiniz malzemelerle hazırlanmış kumpirinizi alıp bu manzaraya nazır banklarda oturmak ve kumpirinizi kaşıklamak İstanbul’da yapılacak aktivitelerin olmazsa olmazlarından biri. Bu bölgedeki kafelerde tavla oynarken çayınızı yudumlamak, ya da yemci amcadan yem alıp meydandaki güvercinleri beslemek de oldukça keyifli.
3 – KURUÇEŞME BEBEK ARASI YÜRÜYÜŞ SONRASI BEBEK MİNİ DONDURMACI’SINA UĞRAYIN
İstanbul Boğazı kenarındaki en keyifli yürüyüş rotasına sahip Kuruçeşme-Arnavutköy-Bebek-Rumeli Hisarı hattını yaklaşık 1 saatte yürüyebilir, İstanbul Boğazı’nın keyfini maksimum şekilde çıkarabilirsiniz. Yürüyüş boyunca yine Boğaz’a sıfır olarak konumlandırılmış İstanbul’da görülecek en güzel yerlerden Kuruçeşme Parkı ve Bebek Parkı’nda mola verebilirsiniz. Bebek Parkı molası öncesi minicik bir dükkanda hizmet veren Bebek’in meşhur mini dondurmacısından dondurma almayı unutmayın. Yine Bebek merkezde ünlü görme garantili Bebek Kahve’de bir çay, kahve içmek de diğer bir alternatif.
4 – LALE ZAMANI EMİRGAN KORUSU’NU GEZİN
Özellikle Lale zamanı olan Nisan ve Mayıs döneminde Emirgan Korusu’nu gezmek İstanbul’da yapılacak görsel anlamda en büyüleyici aktivitelerden biri. Emirgan korusu hafta sonu İstanbul’un kargaşasından kaçıp kendini doğanın kollarını bırakmak isteyen İstanbulluların tercih ettiği yeşillik ve ormanlık yerlerin başında geliyor. Emirgan Korusu ve Parkı’nda hem rengârenk çiçeklerle, mevsiminde lalelerle, özel motifler işlenmiş ağaçlarla ve Boğaz manzarasıyla harika fotoğraflar çektirebilir, hem piknik yapabilir, hem de 3 adet köşkten birinde kahvaltı keyfi ya da diğer öğünlerde yeme içme keyfi yapabilirsiniz.
Emirgan Korusu’na nasıl gidilir? Kahvaltı ücretleri nedir? vb. detaylar için tıklayın.
5 – İSTİKLAL CADDESİ’Nİ KEŞFEDİN. BALIK PAZARINDA MİDYE VE KOKOREÇ YİYİN
İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken iki yer söyleyin deseniz birinci olarak Ortaköy ikinci olarak İstiklal Caddesi derim. Ortaköy’de kumpir yiyip çay içtiğimize göre o zaman şehrin en önemli simgelerinden İstiklal Caddesi’ne geçelim. Taksim’e geldiğinizde Taksim Meydanı’ndan İstiklal Caddesi boyunca Galatasaray Lisesi’ne doğru yürüyüş yapabilir, sağlı sollu konumlanırılmış kafeleri butikleri görebilirsiniz. Beyoğlu Çikolatacısı’ndan bütün fındıklı Beyoğlu çikolatası almayı ihmal etmeyin derim. Galatasaray Lisesi’nin karşısındaki Balık Pazarı’nı gezebilir, Balık Pazarı’nın girişindeki İstanbul’un en ünlü kokoreççilerinden Mercan’da ayaküstü ekmek arası kokoreç yada midye tava atıştırabilirsiniz. Hemen devamındaki Nevizade Sokak’ta ya da Çiçek Pasajı’nda yemek yiyip bir şeyler içmek de oldukça keyifli.
6 – MADAME TUSSAUDS MÜZESİ’NDE ÜNLÜLERİN BALMUMU HEYKELLERİYLE FOTOĞRAF ÇEKTİRİN
Taksim’e kadar gelmişken ünlü balmumu heykel müzesi İstiklal Caddesi’ndeki Madame Tussauds’yu ziyaret etmeli. Madame Tussauds’da Arda Turan’dan Hidayet Türkoğlu’na, Einstein’dan Leonardo de Vinci’ye, Zeki Müren’den Madonna’ya, Justin Bieber’dan Lady Gaga’ya, MFÖ’den Rihanna’ya, Adile Naşit’ten Barış Manço’ya, Shek’ten Hollywood yıldızlarına yerli yabancı pek çok ünlü ismi bir arada ve yakından görme imkanı bulup instagramlık muhteşem fotolar çektirebilirsiniz.
Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi Nerede?, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? vb. detaylar için tıklayın.
7 – GALATA KULESİ’NE ÇIKIN
İstanbul’a ister dışardan turist olarak geldiğinizde, isterseniz de kendi şehrinizde turist olmak istediğinizde yapılacak en güzel aktivitelerden biri Galata Kulesi ve çevresinin keşfi. Son dönemde oldukça güzelleşmiş ve turistlerin odak noktası haline gelmiş olan bu bölgedeki gelişime ve değişime şaşırabilirsiniz. Buraya kadar gelmişken İstanbul’un önemli sembollerinden Galata Kulesi’ne çıkmamak olmaz. Dünyanın en eski kulelerinden olan Galata Kulesi’ne çıkıp Haliç’i ve İstanbul Boğazı’nı panoramik olarak seyredebilirsiniz. Galata Kulesi 2024 yılı güncel giriş ücreti 650 TL. Müzekart geçerli değil.
8 – MISIR ÇARŞISINI GEZİN VE EMİNÖNÜ’NDE BALIK EKMEK YİYİN
Bir dönem İstanbul’un en önemli ticari merkezi konumunda bulunan Eminönü belirli bir kitle tarafından hala elektronik eşya, saat, ev eşyası ve giysi alışverişi için sıkça ziyaret edilmekte. Eminönü’ye geldiğinizde cıvıl cıvıl Mısır Çarşısı’ndaki envai çeşit baharat satan baharatçılardan, kuruyemişçilerden alışverişinizi yaptıktan sonra sahildeki süslü püslü teknelerden balık ekmek alabilirsiniz. Karşınızda kalan Galata Kulesi’ne nazır balık ekmeğinizi yedikten sonra Galata Köprüsü’nden geçerken ister balık tutanları izleyebilir ister köprü altındaki kafelerde bir şeyler içebilirsiniz.
9 – RAHMİ KOÇ MÜZESİ’NDE NOSTALJİK TRAMVAY VE TRENLERE BİNİN
Eminönü’nden Haliç’e doğru uzandığınızda İstanbul’un en güzel müzelerinden Rahmi Koç Müzesi ile buluşabilirsiniz. 1994 yılında işadamı Rahmi Koç’un desteği ile açılan Türkiye’de sanayi, ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müze olan Rahmi Koç Müzesi’nde nostaljik Fenerbahçe vapurunu gezebilir, tarihi tramvay ve trenlere binebilir, klasik arabaları inceleyebilirsiniz.
Rahmi Koç müzesi nerede, nasıl gidilir, giriş ücretleri nedir vb. detaylar ve bizim Rahmi Koç Müzesi deneyimimiz için tıklayın…
10 – PİERRE LOTI TEPESİ’NDE SAHLEP İÇİN
Haliç’e kadar gelmişten eski İstanbul ruhunu yaşatan semtlerden Eyüp’ü ve Osmanlı’nın İstanbul’a bıraktığı en büyük miraslardan biri olan Eyüp Sultan Camii’ni ziyaret edebilirsiniz. Tarihi Eyüp Sultan Güveççisi’nde bir çeşit kıymalı pide olan Eyüp güveçlerini yiyip buradan Pierre Loti Tepesi’ne çıkabilirsiniz. Tarihi Pierre Loti Kahvesi’nde Haliç manzarasına karşı salebinizi ya da Türk kahvenizi yudumlamak da İstanbul’da yapılacak en güzel aktivitelerden biri.
11 – MİNİATÜRK’TE MİNYATÜR ESERLER ARASINDA GEZİN
Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından 128 maket eserin sergilendiği Minyatür Eserler Parkı Miniatürk’te Ayasofya’dan Selimiye’ye, Rumeli Hisarı’ndan Galata Kulesi’ne, Safranbolu Evleri’nden Sümela Manastırı’na, Amasya Yalıboyu Evleri’nden Nemrut Dağı Kalıntıları’na dek gezmek, Boğaz Köprüsü’nden yaya olarak geçerken Beylerbeyi Yalısı’na el sallamak mümkün.
Miniatürk nerede, nasıl gidilir, giriş ücreti nedir vb. detaylar ve bizim Miniatürk maceramız için tıklayın…
12 – YEREBATAN SARNICI’NDA PADİŞAH KOSTÜMLÜ FOTOĞRAF ÇEKTİRİN
Tarihi Yarımada ziyareti İstanbul’da yapılacak aktivitelerin olmazsa olmazlarından biri. Sultanahmet Meydanı’ndaki Alman Çeşmesi, Mısır Dikilitaş, Örme Dikilitaş ve Yılanlı Sütunu inceledikten sonra Bizans döneminden kalma ünlü Yerebatan Sarayı adı verilen büyük su sarnıcını ziyaret edip burada Osmanlı kıyafetleri ile sultan ve padişah tahtına oturarak fotoğraf çektirebilirsiniz. Fotoğraflar çekilirken eğlenmek garantili:)
Yerebatan Sarnıcı ulaşım ve giriş ücreti detayları için tıklayın.
13 – TARİHİ SULTAN AHMET KÖFTECİSİ’NDE KÖFTE YİYİN
Yerebatan Sarnıcı ziyareti sonrası altı minareli, ünlü Sultanahmet Camii’ni (Blue Mosque) dıştan ve de içten incelemek büyüleyici. Karınlar açıktıysa Tarihi Sultanahmet Köftecisi, orijinal haliyle sizi bekliyor. Buranın köftesini ve piyazını yemeden Sultanahmet’ten ayrılmak, geziyi eksik tamamlamak olur. Yalnız Sultanahmet’te yanyana dizili birbirine benzer, Tarihi Sultanahmet Köftecisi ibareli pek çok köfteci var. Orijinalinde yemek istiyorsanız Tarihi Sultanahmet Köftecisi Selim Usta’da yemelisiniz.
14 – DÜNYANIN 8. HARİKASI AYASOFYA MÜZESİ’NIN MİMARİSİ İLE BÜYÜLENİN
Havada asılı gibi duran baş döndürücü kubbesi, oyma mermer sütunları ve eşsiz mozaikleriyle sanat ve mimarlık tarihi bakımından dünyanın en önde gelen anıtlardan biri olan Ayasofya Müzesi gezisi İstanbul’da yapılacak en güzel aktivitelerin başlarında bulunuyor. En çok ziyaret edilen müzeler arasında yer alan Ayasofya, dünyanın 8. harikası olarak gösteriliyor.
Ayasofya Müzesi’nde nerede? Nasıl gidilir? vb. detaylar için tıklayın.
15 – VIALAND EĞLENCE PARKI’NDA NEFES KESEN EĞLENCE ÜNİTELERİNE BİNİN
Yerli Disneyland olarak da bilinen Türkiye’nin ilk tema park konseptine sahip VIALAND, aslında sadece bir eğlence parkı değil, içerisinde alışveriş merkezi, restoranlar, sinema ve bowling salonu da bulunan çok büyük bir yaşam ve eğlence kompleksi. Vialand içerisinde her yaş grubuna özel yirmiden fazla eğlence ünitesi mevcut. Bunlardan en iddialısı 110 km hızla raylarda ilerleyen roller coaster Nefeskesen. Çocuklar için ise Sünger Bob, Minik Kaşifler, Küçük Madenciler, Saray Salıncağı, Dora ve Diego’nun Maceraları, Çılgın Nehir ve Viking üniteleri en çok tercih edilen eğlence noktaları.
Vialand’de Neler Var? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Nedir? Tıklayın…
16 – KIZ KULESİ’NE NAZIR SALACAK’TA ÇAYINIZI YUDUMLAYIN.
Artık Anadolu yakasında yapılacak en güzel aktivitelere geçmenin vakti gelmedi mi?
Avrupa yakası ile Anadolu yakasını birbirine bağlayan İstanbul Boğazı’nın orta yerindeki konumuyla Kız Kulesi İstanbul’un en önemli simgelerinden biri. Hem restoran hem de müze olarak işletilen Kız Kulesi’ne dilerseniz Salacak’tan 15 dakikada bir kalkan teknelerle ulaşabilirsiniz. Diğer keyifli bir seçenek ise Salacak’ta merdivenlere konumlandırılmış kafelerde Kız Kulesi manzarasına nazır simit çay keyfi yapmak.
17 – KADIKÖY SUFLÖR CAFE’DE BİR ÇİZGİ ROMANIN İÇİNDE SUFLE YİYİN
Kadıköy’de 15 çeşit suflesi ile misafirlerini akışkan bir lezzet yolculuğuna çıkaran SUFLÖR CAFE suflelerinin lezzetinin yanısıra sizi bir çizgi romanın içindeymiş gibi hissettiren sıradışı ambiyansı ile de dikkat çekiyor. 90’lar ruhunu sonuna kadar yaşatan İKİ BOYUTLU CAFE Suflör gelen misafirlerine yaptıkları tatlı sürprizlerle de çok beğeniliyor. Mekandan ayrılan herkese patlayan şeker ikram eden Suflör ekibi doğum günü olan misafirlere de 90’lı yıllara ait küçük hediyeler veriyor.
Suflör Cafe hakkındaki bilgiler, menü detayları ve fotoğraflar için tıklayın.
18 – NAKKAŞTEPE’DE BOĞAZDA ZIPLINE YAPIN
Nakkaştepe Millet Parkı’ında kurulmuş Zipline hattında boğaza nazır zipline keyfi adrenalin severler için çok cazip bir İstanbul aktivitesi. Zipline sadece güzel havalarda açık oluyor ve öğle saatlerinde başlıyor. Kişi başı 70 TL ödeyeceğiniz bu etkinlikte gökyüzünde boğaza nazır süzüldüğünüz anları kaydederek ölümsüzleştirmek isterseniz kamera kirası için ekstra olarak 30 TL ödemeniz gerekiyor.
19 – İSTANBUL AYAKLARINIZIN ALTINDA, ADRENALİN DOLU ANLAR YAŞAYIN
Deniz seviyesinden 200 metre yüksekte, İstanbul’u 360 derecelik bir açıyla kuşbakışı izleyebileceğiniz ve 30 metrelik cam yolda adrenalin dolu anlar yaşayacağınız yepyeni bir deneyim SKYVIEW ve SKYWALK.
Biri açık hava diğeri camekanla kaplı iki kattan oluşan SKY VIEW, Galata Köprüsü’nden Haliç’e, Adalar’dan Boğaz’a doğru 360 derecelik kesintisiz bir manzara sunuyor. Açık havadaki katta bulunan ve zemini tamamen cam olan 30 metrelik balkonda yürüyerek SKYWALK yapmak ve İstanbul’u kelimenin tam anlamıyla ayaklarınızın altında hissetmek hem sizin hem de çocuklarınız için sıra dışı bir deneyim oluyor.
Skyview ve Skywalk Nerede? Giriş Ücreti Nedir? tıklayın.
20 – CADDEBOSTAN SAHİLİ’NDE PİKNİK YAPIN
İstanbul’un en nezih bölgelerinden Bağdat Caddesi’nin sahil kesimindeki Caddebostan’dan Fenerbahçe’ye kadar çok güzel bir sahil düzenlemesine sahip. Bu bölgede hafta sonları piknik örtünüzü, katlanır sandalyenizi alıp günün her saati keyifli bir piknik yapabilirsiniz.
21 – ANADOLU KAVAĞI’NDA WAFFLE YİYİN
Yoros Kalesi ve Anadolu Kavağı gezisi İstanbul Anadolu yakasında keyifle yapılacak aktivitelerden biri. Yoros Kalesi’ni gezip tepeden boğazı izledikten sonra Kale’den Kavak’a doğru uzanan yokuş üzerinde stepler halinde konumlandırılmış Yoros Kafe’de panoramik manzara eşliğinde kahvaltı edebilir, tahta salıncaklara binebilir, üzerine Kavak’ta dondurma, lokma veya waffle keyfi yapabilirsiniz.
22 – MİHRABAT KORUSU’NDA KAHVALTI EDİN
İstanbul Anadolu Yakası’nın en güzel korularından biri olan Kanlıca sırtlarındaki Mihrabat Korusu hem ormanın içinde 3 kilometrelik bir yürüyüş parkuruna hem de karşı kıyıda Ortaköy sahili, Rumeli Hisarı, İstinye Koyu’na kadar uzanan muhteşem bir boğaz manzarasına sahip. Çam ağaçlarının sizi hayat dolu kokusuyla karşıladığı Mihrabat Korusu’nda keyifli bir kahvaltı sunuluyor.
Mihrabat Korusu Nerede? Nasıl Gidilir? Kahvaltı Detayları Nedir? tıklayın.
23 – İSTANBUL’UN EN YÜKSEK NOKTASINDAN ŞEHRİ SEYREDİN
Dünyanın en güzel şehirlerinden İstanbul’un en yüksek yapısı olan Çamlıca Kulesi 370 metre yüksekliğinde ve toplam 49 kattan oluşuyor. Diğer adıyla Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi olan bu görkemli yapı yayıncılık faaliyetlerinin yanı sıra yerli yabancı pek çok turisti ağırladığı eşsiz bir İstanbul manzarasına hakim seyir terası, kafesi ve restoranı ile de ön plana çıkıyor.
Çamlıca Kulesi Ulaşım, Giriş ve Kahvaltı Ücreti detayları için tıklayın.
24 – KANLICA’DA YOĞURT YİYİN
Anadolu Yakası’nın Boğaz kıyısındaki tarihi semtlerinden Kanlıca’da yoğurt yemek de İstanbul’da yapılacak en geleneksel aktivitelerden biri. Kanlıca İskelesi’nin hemen yanındaki çay bahçesinde sipariş verebileceğiniz Kanlıca yoğurdu orijinal haliyle yanında pudra şekeri ile servis ediliyor. Kanlıca yoğurdunun ayrıca ballı, reçelli ve pekmezli çeşitleri de bulunuyor.
25 – ÇENGELKÖY BÖREĞİ ALIP ÇENGELKÖY ÇINARALTI ÇAY BAHÇESİ’NE GİDİN
Çengelköy dendiğinde ilk akla gelen yer boğaz ile iç içe olan konumu, muhteşem boğaz manzarası, tarihi çınar ağaçlarının gölgesindeki bahçesi ile Tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi. Çengelköy’ün diğer bir meşhuru olan ve artık tüm Türkiye’de şubeleri bulunan Çengelköy Börekçisi’nden börek alıp Tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi’nde çay ve Boğaz manzarası eşliğinde börek yemek oldukça keyifli. Çengelköy börekçisinin tam buğday unlu cevizli peynirli böreği en lezzetli olanlarından biri.
26 – BÜYÜKADA’DA BİSİKLET KİRALAYIN
İstanbul’da yapılacak en güzel aktiviteler dendiğinde aklımıza ilk gelenlerden, bizde İstanbul’da değilmişiz hissi uyandıran vazgeçilmez destinasyonumuz BÜYÜKADA. Büyükada’ya günübirlik Kadıköy, Bostancı, Eminönü ya da Beşiktaş’tan kalkan vapur ya da motorlar ile ulaşabilir, vardıktan sonra Prinkipo’dan dondurma alarak geziye başlayabilir, çarşı içinden faytona binebilir ya da bizim tercih ettiğimiz gibi bisiklet kiralayıp Küçük Tur yoluna koyulabilirsiniz. Küçük çocuklu aileler için çocuk koltuklu kiralık bisiklet seçenekleri de mevcut. Adanın muhteşem güzellikteki evlerinin önünden geçerken kendinizi geçmişe ışınlanmış gibi hissetmeniz mümkün.
Büyükada’da Gezilecek Yerler ve Yapılacak Aktiviteler için tıklayın.
27 – POLONEZKÖY’DE KENDİNİZ PİŞİRİP KENDİNİZ YİYİN.
İstanbul’un arka bahçesi konumunda yeşilin, ormanın korunduğu nadir yerlerden biri Polonezköy. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki Kavacık sapağından sapılıp Acarkent’i geçtikten sonra, Polonezköy tabelalarını takip ederek ulaşılabilen bu köyde pek çok kahvaltı ve kendin pişir kendin ye mekanı mevcut. Güzel bir yürüyüş sonrasında ister Polonezköy’de kahvaltı edebilir, mekandan etinizi, salatanızı, patatesinizi alıp, hazırladıkları mangalda kendiniz pişirip kendiniz yiyebilir, çimlere ya da hamaklara yayılıp güneşin tadını çıkarabilirsiniz.
Gezenti Anne’yi İnstagram’da takip etmek için tıklayın.
İstanbul’un Kalbinde Butik Otel Tavsiyesi, Faik Pasha Suites
İstanbul’da yapılacak aktiviteler için yazdığınız yazı çok güzel. Diğer gezi yazılarınızı da ilgiyle takip ediyorum. Takipçileriniz ve okurlarınıza doğru ve güncel bilgi vermek adına Ayasofya’nın müze olarak değilde cami olarak ziyarete açık olduğunu yazmanızı tavsiye ediyorum. Başarı ve yazılarınızın devamını dilerim