1 – ŞİLE SAKLIGÖL
İstanbul Anadolu yakasının Karadenizle buluştuğu ilçelerinden biri olan Şile yazın denizin ve güneşin tadını çıkarmanızı sağlayan plajları, piknik yapacağınız ormanlık alanları, yemyeşil doğası ile İstanbullular için muhteşem bir tatil alternatifi oluşturuyor. Tarihi Şile evleri, Şile Kalesi, Saklıgölü ve meşhur Şile bezi ile nam salmış bu sevimli ilçeye oldukça düzgün olan çevre yolu ile özel aracınız ile 1 saatten daha da kısa sürede ulaşılabiliyor. Uzunkum, Ağlayankaya ve Ayazma gibi Şile plajlarından günübirlik faydalanılabileceği gibi Şile merkezin tam tersi yönündeki Saklıgöl etrafında trekking yapmak da keyifli oluyor. Saklıgöl gezisi sonrası buradaki tek tesis olan Saklıgöl Kafe’de de isterseniz restoran servisinden faydalanabilir, isterseniz masa ve mangal kiralayabilirsiniz.
2 – AĞVA
“Uzaklarda arama, çünkü sen içimdesin!” tadındaki İstanbul’un günübirlik rotalarından Ağva yemyeşil ormanın içinde, nehir kenarında karmaşa ve gürültüden uzaklaşıp tüm problemlerinizi unutabileceğiniz bir yeryüzü cenneti. Ağva’da Göksu Nehri kıyısında yanyana inci gibi dizilmiş pek çok otel ve restoran bulunuyor. Genellikle romantik çiftlerin tercih ettiği bu otel ve restoranlarda nehir kıyısında köy kahvaltısı etmek, gündüz kano veya yunuslarla nehri gezmek, akşam mum ışığında romantik bir yemek Ağva gezisinin olmazsa olmazı. İlkbahar ve sonbahar aylarında oldukça popüler olan Ağva’da yaz aylarında merkezde ve çevre koylarda plaj, deniz ve güneş üçlüsünün tadını çıkarmak da mümkün.
3 – MAŞUKİYE, İSTANBULDERE
Sapanca ile İzmit arasında, Kartepe’nin eteklerinde yer alan Maşukiye şelaleleri ve dereleri ile tam bir cennet. Kışın şömine başında ısınacağınız , yazın ise dere kıyısında, ağaçlar altında serinleyeceğiniz kahvaltı mekanları ve alabalık tesisleri ile nam salmış Maşukiye hafta sonu şehrin kaosundan kaçış için oldukça ideal bir destinasyon. Dere kıyısında keyifli bir yürüyüş sonrası şırıl şırıl akan bir şelale ile iç içe ister köy kahvaltısı yapmak, ister tereyağlı alabalık, kiremitte köfte ve kaşarlı mantar ziyafeti çekmek oldukça keyifli.
Maşukiye, Sapanca Kahvaltı Mekanları ve fiyatları için tıklayın.
4 – KIRKPINAR, SAPANCA GÖLÜ
Kırkpınar, Sapanca Gölü kıyısında yürüyüş yollarının, kafe ve restoranların yoğunlaştığı oldukça turistik bir köy. Göl kıyısında sazlıkların arasında yürüyüş yaptıktan sonra Maja Kırkpınar’ın ya da Beta Home Gölevi’nin göl kıyısındaki sevimli bahçelerinde kahvaltı ya da yemek molası verebilirsiniz. Hafta sonu günübirlik gelip göl keyfi yapmanın yanısıra bu bölgede bulunan bungalov ya da villalarda arkadaşlarınızla konaklamanız da mümkün.
Sapanca’da doğa içindeki bungalov evler ve konaklama ücretleri için tıklayın.
5 – SİLİVRİ
Turistik sahili, feneri, yoğurdu, köftesi, ayçiçek tarlaları ile İstanbul karmaşasından uzaklaşıp Trakya ruhunu hissetmeye başlayacağınız, bir dönemin en popüler yazlıkçı beldesi Silivri. Mimar Sinan Köprüsü, Silivri Kalesi, Selimpaşa Tarihi Evleri ve Piri Mehmet Paşa Külliyesi ile tarihi değerleri de barındıran bir ilçe Silivri. Yaz aylarında hala oldukça popüler olan Silivri sahili boyunca uzanan Gümüşyaka Plajı ve Papatya Plajı gibi ücretsiz halk plajlarına ve çocuklar için uygun dalgasız, temiz ve sığ bir denize sahip. Pansiyondan tatil köyüne pek çok konaklama seçeneği bulunan Silivri Avrupa yakasında oturanlar için keyifli bir tatil seçeneği oluşturuyor. Tarihi Köfteci Osman’da Silivri köftesi yemek, Selimpaşa limanında balık ziyafeti çekmek Silivri gezisinin olmazsa olmaları.
6 – KIYIKÖY
Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı KIYIKÖY, İstanbul’daki Kilyos, Riva, Şile, Ağva benzeri yemyeşil ormanları ve berrak denizi ile güzel bir Karadeniz kasabası. Kazan Deresi ve Pabuç Deresi’nin Karadeniz ile buluştuğu yerde kurulmuş olan Kıyıköy’de iki ayrı plaj bulunuyor. Bu bölge 1. derece doğal sit alanı olarak koruma altına alınmış. Kazan ve Pabuç Dereleri’nde alabalık, sazan ve kefal gibi tatlı su balıkları avlanabiliyor. Küçük bir motor ya da kayık kiralayarak dere üzerinde gezinti yapmak oldukça keyifli oluyor. Bahar ayları için çok keyifli trekking parkurlarına sahip Kıyıköy’e günübirlik gezi düzenleyen pek çok tur şirketi var. İster bunları katılıp rehber eşliğinde trekking yapabilir, ister özel aracınızla gidip bu bakir köyün doğal güzelliklerini kendiniz keşfedebilirsiniz.
7 – İĞNEADA
Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı, Kıyıköy gibi Trakya’nın Karadeniz sahilinde bir belde olan İğneada İstanbul’a yaklaşık 220 km mesafade bulunuyor. İğneada İstanbul’a çok yakın olmasa da tipik Karadeniz beldelerinden çok daha sıradışı doğal güzellikler vadediyor. İğneada’nın eşsiz güzellikleri arasında içinden yer altı nehirleri akan Dupnisa Mağarası, gölet içerinde orman olarak tarif edebileceğim Longoz Ormanları, tazecik Karadeniz balıklarının tadına bakabileceğiniz İğneada Liman’ı ve yazın tertemiz denizin keyfini süreceğiniz 22 kilometre uzunluğunda bakir İğneada kumsalları… İstanbul’dan uzaklaştıkça daha da belirginleşen Trakya ruhu da cabası…
8 – ABANT GÖLÜ VE TABİAT PARKI
Abant Gölü ve Tabiat Parkı, kartpostalları kıskandıran manzaralar huzurunda, göl kenarının, gür ormanların, yemyeşil ağaçların huzurlu doğasında şehrin gürültüsünden, sonu gelmeyen yapılacaklar listesinden, okuldan, işten, kalabalıktan çok uzakta, çekirdek ailenizle baş başa kalıp güzel bir gün geçirmek için, ister günübirlik ister konaklama olarak değerlendirebileceğiniz harika bir hafta sonu kaçış rotası.
Abant Gölü nerede? Nasıl Gidilir? Nerede kalınır? vb. bilgiler için tıklayın.
9 – ESKİŞEHİR
Köprüleri, heykelleri, gondolları, muhteşem parkları, tramvayı, bisiklet yolları, restoranları ve eğlence mekanları ile gördüğüm en modern Anadolu şehri olan Eskişehir, İstanbul’dan arabayla 4 saatte veya Pendik’ten hızlı trenle 2,5 saatte günübirlik ulaşabileceğiniz mesafede.
Eskişehir’de Gezilecek Yerler için tıklayın.
10 – CUMALIKIZIK, MUDANYA, TRİLYE, GÖLYAZI, BURSA
Mudanyası, Trilyesi, Otantik Cumalıkızık Köyü, Ulubat Gölü kıyısındaki huzur dolu Gölyazısı ile Bursa da doğal güzelliğine sahip pek çok rota ile dolu. Bir hafta sonu günübirlik ya da tek gece otel konaklamalı bir gezi gayet keyifli bir hafta sonu kaçamağı olabilir.
Mudanyası, Trilyesi, Otantik Cumalıkızık Köyü, Ulubat Gölü Gezisi için tıklayın.
11 – KENT ORMANI, MERİÇ VE TUNCA NEHRİ, EDİRNE
İstanbul Çevresinde Günübirlik Gidilecek Yerler listemizin dördüncüsü, İstanbul’dan çıktıktan 2.5 saat sonra otobandan rahatlıkla ulaşılan Edirne hafta sonu günübirlik ya da tek gece kalmalı olarak düşünülebilecek, meşhur Edirne ciğeri ile damakları şenlendirip, Selimiye Camisi’ni, Karaağaç Tren istasyonunu ziyaret ettikten sonra Meriç Nehri kıyısındaki kent ormanında ruhunuzu dinlendirebileceğiniz bir rota.
Edirne Gezisi için tıklayın…
12 – BALLI KAYALAR TABİAT PARKI
Ballı Kayalar Tabiat Parkı gezisi için tıklayın.
13 – ACARLAR LONGOZU, POYRAZLAR GÖLÜ TABİAT PARKI, MADEN DERESİ
Yine günübirlik bir gezide pek çok güzellikle birden buluşabileceğiniz, İstanbul’a yakın doğal yerlerden Acarlar Longozu, Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı ve Maden Deresi keşfedilmek üzere sizleri bekliyor. Göl ve ormanın iç içe girdiği bir ekosistem olan longoz ormanında su içindeki ormanda yer alan köprüler üzerinde yürümek oldukça keyifli oluyor. Sakarya il sınırları içindeki bulunan her biri ayrı özellikte ve güzellikteki bu yerler İstanbul’dan özel aracınız ile yaklaşık 2.5 saatte ulaşılıyor.
Acarlar Longozu, Poyrazlar Gölü, Maden Deresi gezi rehberi için tıklayın.
14 – KERPE – KEFKEN, KOCAELİ
İstanbul’un Karadeniz kıyısında Şile’si, Ağva’sı varsa İzmit, Kocaeli’nin de Kerpe’si, Kefken’i var. Hem de Kerpe ve Kefken’e ulaşmak Ağva’ya ulaşmaktan bile kolay. İstanbul’dan TEM otoyolunu kullanarak Kocaeli’ye geliyor, 50 km sonra masmavi deniziyle sırtını çam ormanlarına dayamış şirin bir tatil beldesi olan Kerpe’ye ulaşıyor, muhteşem bir doğa ile karşılaşıyorsunuz.
Kerpe’deki en iyi restoranlar, Kefken Limanı, Pembe Kayalar ve Kerpe ve Kefken’e ulaşım detayları için tıklayın…
15 – GÖLCÜK NÜZHETİYE ŞELALESİ
İstanbul’a yakın günübirlik doğada yürüyüş rotalarından biri olan Nüzhetiye Şelalesi, Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki Nüzhetiye Köyü’nde bulunuyor. İzmit merkeze 19 km mesafede olan Nüzhetiye Şelalesi’ne İstanbul’dan yaklaşık 1.5 saatte ulaşılıyor.
Nüzhetiye Şelalesi’nin yanıbaşında kiremitte alabalık keyfi ve diğer detaylar için tıklayın…
16 – YUVACIK BARAJI, KARAASLAN KAMPİNG
İstanbul-Ankara Anadolu otoyolundan İzmit’ten çıktıktan sonra Yuvacık’ın tepelerindeki baraj gölünü geçip yine bir dere ve şelale bölgesine ulaşıyorsunuz. Önünüze pek çok restoran ve alabalık tesisi çıkıyor, siz durmuyor, en sonunda karşınıza çıkan Karaaslan Kamping’de arabanızı park ediyorsunuz. İster restoranda yemek yiyor, ister masa kirasını verip kendi mangalınızı yakıyor, karınlar doyunca dere kıyısı boyunca ormanda trekkinge çıkıyor, dere üstü salıncakta sallanıyor, çocukluğunuza geri dönüyorsunuz. 🙂