İstanbul’da çayınızı termosunuza koyup, piknik örtünüzü serip, kahvaltı edebileceğiniz ya da diğer öğünlerde bir şeyler atıştırabileceğiniz piknik alanları, parklar, bahçeler ve ormanlık alanlar nerede var biliyor musunuz? Bildiklerinize yenilerini eklemek istiyor musunuz?
O zaman İstanbul’da piknik yapılacak yerler, piknik mekanları listeme göz atınız…
1- NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİ
İstanbul’daki piknik alanlarından ilki, Ataşehir’deki bina ormanının ortasında, otoyolların kesişim noktasında, çölde bir vaha misali konumlandırılmış çok büyük bir botanik bahçe Nezahat Gökyiğit. Doğu Ataşehir ile Batı Ataşehir’i birleştiren köprünün Doğu Ataşehir tarafından giriş yapıldığında ulaşılan, minik bir gölet etrafındaki dört bir yanı tahta masalarla kaplı kısmında her mevsim piknik yapmak mümkün. Ali Nihat Gökyiğit’in eşi Nezahat Gökyiğit adına kurduğu bu bahçeye giriş ücretsiz. Yaz döneminde 9:30-18:00, kış döneminde ise 9:30-16:00 arasında Nezahat Gökyiğit Parkı’nın yemyeşil ortamında piknik yapabilirsiniz. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde alanında mangal yapılmıyor.
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi hakkındaki detaylar için tıklayın…
2 – CADDEBOSTAN SAHİLİ
Gezenti Anne’yi INSTAGRAM’DA takip etmek için tıklayın.
3 – BELGRAD ORMANLARI
4 – AYVAT BENDİ TABİAT PARKI, KEMERBURGAZ
Belgrad Ormanı’ndaki 9 tabiat parkından biri olan Ayvat Bendi Tabiat Parkı İstanbul Eyüp İlçesi sınırlarındaki Kemerburgaz’da yer alıyor. Adını Ayvat Deresi üzerinde kurulmuş olan tarihi bentten almış olan park, özellikle bu bent etrafında muhteşem görseller, instagramlık fotolar sunuyor. Ayvat Bendi Tabiat Parkı’nda mangal yapmak yasak ama piknik masaları bulunuyor.
Ayvat Bendi Tabiat Parkı hakkında bilgiler ve giriş ücreti için tıklayın.
5 – GÖKTÜRK GÖLETİ TABİAT PARKI
İstanbul’da şehrin kaosundan doğaya kaçış noktalarından biri olan Göktürk Göleti Tabiat Parkı, Eyüp ilçesi’nde yer alıyor ve ismini tabiat parkının içerisinde yer alan Göktürk Göleti’nden alıyor. Meşe ve gürgen ağaçlarından oluşan ormanlık alanla çevrelenmiş gölet doğada huzur bulmayı sevenler için piknik, mangal, yürüyüş ve bisikletle gezi imkanı sunuyor.
Göktürk Göleti Tabiat Parkı Nerede? Nasıl Gidilir ? Giriş Ücreti Nedir? tıklayın.
6 – BEYKOZ KAYMAKDONDURAN ORMANI
7 – TAŞDELEN MESİRE ALANI
8 – BÜYÜKADA DİLBURNU MESİRE ALANI
Büyükada Tabiat Parkı olarak da bilinen Dilburnu, hem piknik alanı hem de denize girilebilen küçük koyları ile meşhur. Giriş ücreti 2023 yılı itibariyle kişi başı 21 TL olan Dilburnu Piknik Alanı, denizin adeta içine kurulmuş olmasıyla eşsiz bir güzellikte olan ve bu sebeple adadaki günübirlik ziyaretçilerin uğrak mekânı haline gelmiş bu piknik alanı, mangal yakmanın yasak olmadığı nadir bölgelerden biri. Tamamı çam ormanıyla kaplı olan Dilburnu Mesire Alanı’nda piknik masalarının yanı sıra çocuk parkı da mevcut.
Burada ayrıca kahvaltı keyfi yapabileceğiniz, mangal ve semaver kiralayabileceğiniz Büyükada Dilburnu Restaurant da bulunuyor.
9 – FENERBAHÇE PARKI
Her mevsimde, o mevsime özgü çiçeklerle dolu, bakımlı, kocaman bir parkta piknik yapmaktan daha güzeli ne olabilir? Bu özelliklere sahip parkın üstüne üstlük bir de deniz kıyısında olması? Güneşli bir hafta sonu biraz erken saatlerde gelir, girişteki simitçiden simitlerinizi alır, denize nazır tahta masalarından birine piknik örtünüzü serer, kahvaltılık malzemelerinizi yayarsanız, pırıl pırıl parıldayan deniz manzarası eşliğinde kahvaltı ederek güne harika bir başlangıç yapmış olursunuz. Kahvaltıdan sonra kayalardan denize giren fenerbahçeli yaşlı amcaları izlemeyi unutmayın. Kimbilir berrak suların cazibesine kapılıp siz de belki ayaklarınızı sokarsınız…
10 – GEBZE BALLI KAYALAR
Ballı Kayalar hakkındaki detaylar için tıklayınız…
11- EMİRGAN KORUSU
12 – YILDIZ PARKI PİKNİK ALANI
İstanbul’un göbeğinde, boğaz ile dip dibe konumlandırılmış Yıldız Korusu, Emirgan Korusu gibi lale bahçelerine ve günümüzde restoran olarak hizmet veren güzel köşklere sahip. Dilerseniz köşklere sadece şöyle bir göz gezdirip Yıldız Parkı’ndaki uçsuz bucaksız ormanlık alan içerisindeki tahta masalardan birine ya da direkt çimenlerin üzerine piknik örtünüzü serebilirsiniz. Bir termos çayınız ile birlikte ister kahvaltı keyfi isterseniz de çay saati pikniği yapabilir, ağaçlar arasında mekik dokuyan sincaplara fıstık atabilirsiniz. Yıldız Parkı piknik alanında mangal yapılmıyor.
Yıldız Parkı Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti Nedir? vb. detaylar için tıklayın.
Gezenti Anne’yi INSTAGRAM’DA takip etmek için tıklayın.
Ellerinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş.Başarılarınızın devamını dilerim.