1 – KALKAN HALK PLAJI
Kalkan’ın tam merkezinde bulunan Kalkan Halk Plajı, diğer adıyla Belediye Halk Plajı oldukça berrak ve turkuaz renkli bir denize sahip. Kalkan Halk Plajı kumsalın çakıllı yapısından dolayı dalga olduğu zamanlarda dahi deniz berraklığını yitirmiyor. Deniz altından kaynayan ve dağlardan gelen soğuk suları taşıyan bir nehrin bulunduğu plaj oldukça bakımlı ve temiz. Kalkan’ın en güzel plajlarından olan bu plaja giriş ve duş kullanımı ücretsiz. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenlerin her biri için 150 TL ödemesi gerekiyor.
2 – KAPUTAŞ PLAJI
Kaş ile Kalkan arasındaki sahil yolu üzerinde, Kalkan’a sadece 6 km mesafede bulunan Kaputaş Plajı muhteşem güzellikteki bir renge sahip olan denizi ile bırakın Kalkan’ı Türkiye’deki en güzel plajlar listesinin başlarında yer alıyor. Yer altından akmakta olan suyun çakıllar arasından süzülmesi sonucu suyu genel olarak serin olan denizi genellikle dalgalı oluyor. Kaputaş’a ulaşmak için 190 basamak inip çıkmak ilk başta zor gibi görünse de inanın buna değiyor. Kaş Belediyesi tarafından işletilen plajda yine belediye tarafından işletilen bir kafe restoran da bulunuyor. Şezlong ve şemşiyenin 150’şer TL karşılığında kiralandığı Kaputaş Plajı’na giriş ve duş kullanımı ücretsiz.
3 – PALM BEACH CLUB
Kalkan’daki plajların büyük çoğunluğu gibi iskeleden giriş imkanı veren Palm Beach Club Kalkan’da minik bir çakıl plaj da bulunuyor. İskelenin üst kısmında zeytin ağaçlarının altındaki şezlongları hem sıcak yaz günlerinde serinleme imkanı hem de izole bir dinlenme alanı sunuyor. Restoranında servis edilen yiyeceklerin de standart beach menülerine göre çok daha başarılı olduğu mekanda karidesli penne benim favorim. Palm Beach Kalkan’a güncel giriş ücreti 300 TL. Bu ücrete şemsiye, şezlong ve otopark dahil.
0 (242) 8443987
4 – ÇAKIL BEACH CLUB KALKAN
Kalkan’da bulunan plajların çoğunun aksine Kalkan merkezin sağ tarafında yer alan Çakıl Beach Club platform alanının yanında bulunan çocuklu ailelere uygun minik plajı ile dikkat çekiyor. Parasailing, hamburger, jet-ski gibi su sporları imkânı da bulunan tesise giriş için kişi başı 300 TL ödemeniz yeterli. Bu ücrete şezlong, şemsiye ve otopark ücreti de dahil.
Mekanda Gezenti Anne’yi İnstagram’da takip edenlere Türk kahvesi ikram ediliyor.
0 (538) 6996224
5 – MAHAL BEACH CLUB
Kaş Kalkan bölgesindeki pek çok benzeri gibi tepenin yamacına yapılmış platformlardan oluşan Mahal Beach Club, zeytin ağaçlarının altında yukarıdan denize bakan bir konumda yer alıyor. Etrafa ferah bir şekilde dağıtılmış şezlonglar dalgaların sesinin tadını çıkarılabilmesi imkan tanıyor.
Şezlong kullanım ücreti 400 TL. Buna şezlong, şezlong minderi, havlu, şemsiye ve paddle board – kano kullanımı dahil. Localar ise 2 kişi 1.600 TL şeklinde fiyatlandırılıyor. Ayrıca kalkan liman ile arasında ücretsiz bot ile servisi bulunuyor.
0 (242) 8443268
6 – INDIGO BEACH CLUB
Kalkan Halk Plajı’nın yakınında konumlandırılmış Indigo Beach Club’da Kalkan merkezindeki pek çok beach club gibi kumsal yerine platformdan denize giriliyor. Şezlong+şemsiye ücretinin 360 TL olduğu Indigo Beach Club’da denizi kuşbakışı gören bir kafe restoran da bulunuyor.
0 (242) 8442112
7 – KALAMAR BEACH CLUB
Kalkan’daki platform plajlardan biri olan Kalamar Beach Club Kalkan merkeze araba ile 10 dakika mesafede bulunuyor. Giriş ücretinin 300 TL olduğu plajda bu fiyata şezlong, şemsiye, kano, bisiklet ve trambolin kullanımı dahil ediliyor. Şezlongunuz tahta platformlarda olsun isterseniz 300 TL yerine 400 TL ödemeniz gerekiyor. Küçük ama sevimli plajda trambolinden atlamak çok keyifli oluyor. Plajda Kalamar isimli bir kafe restoran da bulunuyor.
0 (545) 8441061
8 – PATARA PLAJI
Kalkan’a 17 km mesafede yer alan Patara Antik Kenti, Likya’nın en önemli ve en eski şehirlerinden biri. Patara Antik Kenti’nin, arkeolojik ve tarihsel değerlerinin yanında hemen yakınında bulunan Patara Plajı Akdeniz kaplumbağaları Caretta Carettaların milyonlarca yıldır yumurtalarını bırakıp yavruladıkları ender sahillerden biri olması ile de ayrı bir öneme sahip. Koruma altında bulunan uçsuz bucaksız plaj incecik kumu ve sığ denizi ile görür görmez kendisine hayran bırakıyor. Patara Plajı’na girebilmek için 2024 yazı itibariyle 120 TL ödemeniz gerekiyor. Müze kartınız var ise giriş ücretsiz. Şezlong ve şemsiye ayrıca 200’er TL.
9 – FIRNAZ KOYU
Mavi yolculukların duraklarından biri olan Fırnaz koyu turkuaz renkli akvaryum gibi denizi ile oldukça çekici. İnsanı gençleştirdiğine inanılan çamuru ile çamur banyosu da yapılabilen koya stabilize yolu sebebiyle karadan ulaşmak çok zor. Fırnaz Koyu’nu keşfetmek için tekne turlarına katılmak gerekiyor.
Gezenti Anne’yi İnstagram’da takip etmek için tıklayın.
Şahane gorunuyorlar. Gelecek sene planlarimiza almistik Kalkan’i, guzel bir rehber olmus elinize sağlik
kalkan da sate bu plajlar mı var hani balmbeach hani kalkan beach park
Sadece bu plajlar var diye bir iddiam yok.
mademki iddianız yok ne den palım beach ve beach park kalkan yok göreslleriniz de
Öneriniz üzerine Palm beach cluba geldik ortam işletme harika karidesli pennesini de tattım gerçekten lezizdi. Yalnız belirttiğiniz kahve ikramı uygulamasını kaldırmışlar sizinle de görüşmüşler kaldırılması için burada kalması yanıltıcı oluyor onu güncellersiniz iyi olur diye düşünüyorum. Bir de Deniz’in soğukluğuna da değinmek lazım herkese göre değil. Teşekkürler
Güzel bir tanıtım yazısı olmuş teşekkürler.