Büyükada’da Yapılacak En Güzel 9 Aktivite

Prens Adaları olarak da bilinen İstanbul açıklarındaki adaların en büyüğü olan Büyükada, bir vapur mesafesindeki konumuyla İstanbul’dan en keyifle ulaşılan tatil beldesi. Büyükada tatili adaya ulaştığınızda değil,  vapura binip martılar eşliğinde yolculuk yaparken başlıyor. Vapurdan indiğinizde ise Ada size İstanbul’da olduğunuzu tamamen unutturuyor.

Prinkipo dondurmacısından dondurmanızı alıp tarihi köşkler arasında, yemyeşil bir doğada yürüyüş yapmak, bisiklet kiralamak, Aya Yorgi manastırına tırmanmak, çarşısında midye tava-bira yapmak, ya da sahildeki balıkçılarda daha uzun uzadıya takılmak… Büyükada’da gezilecek görülecek yerler, yapılacak şeyler çok, mütevazi pansiyonlardan butik otellere Büyükada’da pek çok konaklama seçeneği bulunuyor. Büyükada’da yaz tatili için halk plajları ve beach clublar olmak üzere pek çok plaj seçeneği de var. O zaman buyrun Büyükada gezi rehberimize

1 – BÜYÜKADA’YA DOĞRU VAPUR KEYFİ

İstanbul’dan Büyükada’ya doğru vapur veya motorlar ile yola çıktığınız anda doğa ile buluşma başlıyor. Güneşli bir günde ada vapurunda bir bardak çay içmek, tepenizde uçan martılara simit atıp yakalayışlarını izlemek güne muhteşem bir başlangıç yapmanızı sağlıyor. Büyükada’ya Avrupa Yakası’nda oturanlar Beşiktaş ve Kabataş’tan, Anadolu Yakası’nda oturanlar ise Bostancı ya da Kadıköy’den kalkan vapur ve motorlar ile ulaşabiliyor.

ADA VAPURUNDA ÇAY KEYFİ

2 – TARİHİ PRİNKİPO DONDURMACISI VE SAHİL TURU

Büyükada’ya vardıktan sonra vapur dönüş saatlerini kontrol edip doğru Prinkipo dondurmacısına uğramalı, hem sunum hem lezzet olarak sizi mutlu edecek Prinkipo’nun süslü püslü külahlarda sunulan rengarenk dondurmalarından almalı, elinizde dondurma, sahile doğru uzanıp ada havasını içinize çekmeye başlamalı.

TARİHİ PRİNKİPO DONDURMACISI

Gezenti Anne’yi INSTAGRAM’DA takip etmek için tıklayın.

3 – BİSİKLET KİRALAMA VE KÜÇÜK TUR GEZİSİ

Büyükada’da yapılacak aktivitelerin en güzeli bence adayı bisikletle gezerek keşfetmek. Çarşı içinden saatlik ve günlük olarak kiralayabileceğiniz pek çok dükkan mevcut. Hatta küçük çocuklu aileler için çocuk oturağı bulunan bisikletler bile var. Kimliğinizi bırakıp bisikletinizi alın, Saat Meydanı’ndan kuzeye doğru ilerleyerek küçük tur yoluna girip adanın sakin sokaklarında huşu içinde ilerleyip, ihtişamlı tarihi Büyükada konaklarını seyre dalın.

ADADA BİSİKLETLE KÜÇÜK TUR GEZİSİ

4 – BÜYÜKADA FAYTON GEZİSİ

Her ne kadar fayton gezisi Büyükada gezilecek, görülecek yerler listesinde ilk akla gelenlerden olsa da atlar uzun saatler boyunca, adanın yokuşlu sokaklarında koşturulmasından dolayı öldükleri için Büyükada fayton gezileri gitgide daha büyük ve haklı bir tepki çekiyor. Bu suça ortak olup olmamak size kalmış…

ADA VE FAYTONLAR

5 – DİLBURNU MESİRE ALANI’NDA PİKNİK

Büyükada gezilecek, görülecek yerler, yapılacak şeyler listemizin beşincisi, çamların gölgesinde tepeden alabildiğine deniz manzarasını izleyebileceğiniz doğa ile iç içe bir piknik alanı Dilburnu. Kuzeyinde Değirmen Koyu, güneyinde ise Yörük Ali Koyu yer alıyor. Alanın tamamı çam ormanları ile kaplı, içerisinde ise çocuk parkı, restoran, kafe, piknik masaları ve çocuk oyun alanı bulunuyor. Giriş ücretinin kişi başı 5 TL olduğu Dilburnu Mesire Alanı’nda mangal yapmak bile mümkün.

BÜYÜKADA DİLBURNU MESİRE ALANI

Büyükada Otel Tavsiyesi, Çankaya Otel

6 – AYA YORGİ MANASTIRI’NA TIRMANMA

Dilburnu’nun biraz ilerisinde faytonlarında durak yeri olan, adanın yaklaşık ortasına denk gelen Birlik Meydanı bulunuyor. Buradan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki Arnavut kaldırımlı dik bir yokuştan çıkılarak  Büyükada gezilecek, görülecek yerler listesinde önemli maddelerinden olan Aya Manastırı’na ulaşılıyor. Aya Yorgi Manastırı, Efes’teki Meryem Ana’nın Evi ile birlikte Hıristiyanlar tarafından Türkiye’deki iki hac noktasından biri kabul ediliyor. Bu yüzden her sene 23 Nisan ve 24 Eylül’de burası ziyaretçilerin akınına uğruyor. Siz de bu tarihlere denk gelirseniz yol üzerindeki ağaçlara asılı dilek notlarından onlarcasını görebilirsiniz.

BÜYÜKADA AYA YORGİ KİLİSESİ

7 – YÜCETEPE KIR GAZİNOSU’NDA EŞSİZ MANZARANIN TADINA VARMA

Aya Yorgi Manastırı’nın hemen yanında bulunan Yücetepe Kır Gazinosu’nda aşağıda Büyükada’nın harika manzarasının keyfini sürebilir, manzaraya nazır çay, kahve ya da buranın kendi üretimi olan şaraplarından  yudumlayabilirsiniz. Aynı zamanda restoran olarak da hizmet veren ve ızgara etleri oldukça başarılı olan Yücetepe Kır Gazinosu eski ada ruhunu en iyi yaşatan mekanlardan biri.

YÜCETEPE KIR GAZİNOSU

8 – BÜYÜKADA ÇARŞISI GEZİSİ VE BÜYÜKADA LEZZETLERİ

Yeşile, denize doyduysanız Büyükada çarşısına geri dönebilir, çarşı içindeki nostaljik havayı soluyabilirsiniz. Karınlar zil çalmaya başladığında Altın Fıçı’nın meydana attığı masalara bizim favorimiz midye tava, patates ve kokoreç üçlüsünü götürebilir ya da hemen yakınındaki Köfte & Piyaz’ı tercih edebilirsiniz. Bu lezzette bir piyaz daha önce yememiş olabilirsiniz. Daha oturaklı bir öğün için deniz kıyısındaki balık restoranları da keyifli birer alternatif…

BÜYÜKADA ÇARŞISINDA KÖFTE & PİYAZ

Yalovalı Kardeşlerin işlettiği Şarküteri’de patatesli kroket ve kadınbudu köfte yemek de Büyükada lezzet keşiflerinin olmazsa olmazı. Böyle bir lezzetteki patates kroketin müdavimi olmanız işten bile değil. Fotoğraf için Reha Tartıcı’ya teşekkürler.

BÜYÜKADA YALOVALI KARDEŞLER ŞARKÜTERİ’DE PATATES KROKET

Splendid Palace Otel’in kafesi Cafe Spitz’de karadutlu ve çikolatalı naneli dondurma yemek ya da soğuk kahve içmek de oldukça keyifli.

BÜYÜKADA CEFE SPITZ

9 – BÜYÜKADA PLAJLARI

Büyükada’ya eğer yaz döneminde geldiyseniz, İstanbul il sınırları içerisinde olduğunuzu yine size unutturacak Büyükada’da gezilecek, görülecek yerler, yapılacak şeyler listemizin sonuncusu olan Büyükada plajlarından birinde deniz ve kumsal keyfi yapabilirsiniz. Yörükali Plajı, Nakibey Plajı, Prenses Koyu Plajı ve Yada Beach Club Büyükada’daki en çok sevilen plajlar.

Büyükada plajları ve giriş ücretleri hakkındaki güncel yazım için tıklayın…

Büyükada’ya detaylı ulaşım bilgileri, giriş çıkış saatler ve güncel ulaşım ve giriş ücretlerini bulabileceğiniz Enuygun’un Büyükada’da gezilecek yerler yazısını da öneririm. Hatta halen İstanbul’da denize girilebilecek ender Büyükada plajlarını da detaylıca incelemişler, göz atın derim.

Gezenti Anne’yi INSTAGRAM’DA takip etmek için tıklayın.

 

Büyükada’da En İyi 7 Kahvaltı Mekanı ve 2023 Fiyatları

Büyükada Nerede? Nasıl Gidilir? Vapur Saatleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir