Adalar’da Denize Girilecek Yerler, Plajlar, Giriş Ücretleri 2024

BÜYÜKADA PLAJLARI VE GİRİŞ ÜCRETLERİ

 

1 – BÜYÜKADA BELTUR PLAJI

Adaların İnsanı İstanbul’un kaosundan uzaklaştıran muhteşem doğasının ve atmosferinin güzelliği tartışılmaz. Yaz aylarında da bir vapur mesafesinde denize girip plajda güneşlenmek çok keyifli oluyor. Beltur’un Büyükada’da açılan 500 kişi kapasiteli plajına hem Bostancı’dan hem de Kartal’dan sağladığı ücretsiz tekne servisi ile maliyet anlamında büyük avantaj sağlıyor. Beltur plajları kafe menülerinin uygun fiyatı ile de ön plana çıkıyor.

Büyükada BELTUR Plajı hakkında bilgiler, ücretsiz tekne saatleri ve plaj giriş ücretleri için tıklayın.

BELTUR PLAJ BÜYÜKADA

 

2 – BÜYÜKADA YÖRÜKALİ PLAJI

Büyükada İskelesi’nde vapurdan indikten sonra iskelenin yanındaki ücretsiz tekne servisi ile 20 dakikada ulaşılan Yörük Ali Plajı’na giriş ücreti hafta içi 500 ₺, hafta sonu ve bayram günleri 700 ₺. Bu fiyata şezlong, minder, şemsiye, sehpa, emanet kasası, duş, soyunma kabini, wi-fi ve plaj kullanımı dahil. 0-5 yaş ücretsiz. 6-11 yaş %50 indirimli.

Yörükali Plajı’nın kumluk olması mekanı çocuklu aileler için bir adım öne çıkarıyor. Deniz içerisindeki atlama platformu ve mini kaydırak çocuklar tarafından çok seviliyor. Plaja kafe servisi de bulunan mekana dışarıdan yiyecek getirilmesine de izin veriliyor. 

Büyükada Yörükali Plajı’nda Adaların ilk ve tek lüks çadır deneyimi olan Büyükada Glamping de yer alıyor.

Büyükada Glamping hakkında detay bilgiler ve güncel konaklama ücretleri için tıklayın.

BÜYÜKADA YÖRÜKALİ PLAJI

BÜYÜKADA YÖRÜKALİ PLAJI

Adres: Nizam Mahallesi, Yörükali Mevkii Büyükada / İstanbul

Telefon: 0 (216) 382 73 41

 

3 – ANKA AYA NİKOLA BEACH

Büyükada’nın en yenisi Anka Aya Nikola Beach eski Aya Nikola otelinin ve plajının baştan aşağı yenilenmesi ile oluşturulmuş bir yepyeni bir tesis. Büyükada iskelesine yarım saat yürüyüş mesafesinde bulunan plaja diğer Büyükada plajları gibi tekne ile ulaşım çok daha rahat oluyor. 2024 yazı itibariyle kişi başı hafta içi 600 TL, hafta sonu ise 800 TL ödemeniz gereken plaj için rezervasyon alınmıyor. Bu ücrete şezlong, şezlong minderi, şemsiye, duş, soyunma kabini ve Büyükada iskelesinden gidiş-dönüş tekneyle ulaşım dahil.

ANKA AYA NİKOLA BEACH & HOTEL

Adres: Büyükada-maden, Yılmaz Türk Cad. No:181 Büyükada / İstanbul

Telefon: 0 (533) 5925403

 

4 – BÜYÜKADA BLUE BEACH

Büyükada İskelesi ve çarşısına en yakın mesafedeki plaj olan Blue Beach’e merkezden yürüyerek 10 dakikada ulaşılıyor. Blue Beach’in ayrıca merkezden ücretsiz sürat teknesi de bulunuyor. Geniş bir platform üzerinde arka arkaya dizilmiş şezlonglardan oluşmuş plajda kumsal alan yok ama deniz kumluk ve sığ bölümü de bulunduğundan çocuklu aileler için de uygun. Kişi başı güncel giriş ücreti hafta içi 500, hafta sonu 600 ₺. Buna şezlong, şemsiye ve duş kullanımı dahil. Mekana sadece erkek grubuyla girilmiyor. Blue Beach’te deniz içindeki salıncak ve hamak özellikle seviliyor. Mekanda yiyecek içeçek servisi de bulunuyor. 

BÜYÜKADA BLUE BEACH

BÜYÜKADA BLUE BEACH

Adres: Büyükada-nizam, Albayrak Sk., 34970 Adalar/İstanbul

Telefon: 0 531 336 07 65

 

5 – BÜYÜKADA NAKİBEY PLAJI

Nakibey Plajı 30 yılı aşkındır İstanbullulara hizmet veren bir aile işletmesi. Plaj girisindeki ‘Damsız girilmez’ levhasıyla bir aile plajı olduğunun özellikle altı çiziliyor. Yörükali Plajı kadar geniş bir kumluk alana sahip olmasa da Nakibey Plajı’nda da çocuklar için kumluk bir alan bulunuyor. Nakibey Plajı’na güncel giriş ücreti hafta içi ve cumartesi 500 ₺, pazar ve bayram günleri 700 ₺. 0-7 yaş ücretsiz, 7-12 yaş arası çocuklar için %50 indirim uygulanıyor. Nakibey Plajı’nın diğer bir avantajı servis teknesini beklemek zorunda kalınmaması çünkü mekana Büyükada iskelesinden yürüyerek 10-15 dakika , faytonla gitmeyi tercih ederseniz 5 dakikada ulaşılabiliyor. Mekanda aperatif yiyecekler servis edilen kafe restoran da mevcut.

 

BÜYÜKADA NAKİBEY PLAJI

 

Adres: Naki Bey Çıkmazı No:17 Büyükada / İstanbul

Telefon: 0 (216) 382 45 01 / 0 (536) 373 21 15

 

6 – THE ROOF BÜYÜKADA (ESKİ PRENSES KOYU PLAJI)

Büyükada Plajları arasında en sessiz, en sakin ve en izole plaj olan The Roof Büyükada kafa dinlemek isteyenler için birebir. Aynı diğer Büyükada plajlarında olduğu gibi buraya da iskelenin yanından kalkan ücretsiz servis tekneleri ile ulaşılıyor. Burası büyük bir plajdan ziyade minik bir butik otel ve otelin önündeki kayalıklar arasına gizlenmiş mütevazi bir plaj ve iskeleden oluşuyor. The Roof Büyükada’ya hafta içi giriş ücreti yok. Kaş plajlarında olduğu gibi kişi başı minimum 750 tl harcama yapmanız gerekiyor. Hafta sonları ise giriş ücreti 700 tl. Restoran harcamalarınız ekstra oluyor.  0-6 yaş ücretsiz, 6-12 yaş arası çocuklar için %50 indirim uygulanıyor. 

 

Adres: Kamelya Sok. No:12  Büyükada / İstanbul

Telefon: 0 216 382 30 34

 

7 – BÜYÜKADA ESKİBAĞ PLAJI (HALİK KOY PLAJI)

Büyükada plajları arasında diğerlerine göre daha uygun bir giriş ücreti olan, adanın ilk plajlarından Eskibağ Plajı’na diğer pek çok Büyükada plajı gibi faytonla ya da Büyükada İskelesi’nden ücretsiz tekne servisiyle ulaşılıyor. Büyükada’nın en uzun plajı olan plaj 800 metre genişliği ile 400 kişilik kapasiteye sahip. Yörükali ve Prenses Koyu’na göre faytonla daha uzak ancak tekne ile daha kolay ulaşılabilir mesafede.  Plajın üzerindeki tepede kamp ve piknik alanı, kır gazinosu, cafe ve restoranlar bulunuyor. Temiz denizi ve sessiz ortamı ile Büyükada’nın en çok sevilen plajlarından. Giriş ücreti hafta içi ve cumartesi 400 ₺, pazar günü 500 ₺.  0-7 yaş ücretsiz, 7-12 yaş 300 tl.


Adres:
Sakarya Cd. No:5 Büyükada/İstanbul

Telefon: 0 (216) 382 23 36

 

9 – BÜYÜKADA NİZAM PLAJI

Yirmi yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan, sadece ada yerlilerinin bildiği, denize cephesi diğer Büyükada plajlarına göre dar olan Nizam Plajı’nda şezlong başına hafta içi 300 TL, hafta sonu 400 TL talep ediliyor. İnce ve uzun bir iskeleye sahip olan plaj diğer Büyükada plajlarına göre daha uygun giriş ücreti ile dikkat çekiyor. Nizam plajına dışarıdan yiyecek ve içecek kabul ediliyor. İçeride soft içecek satışı da mevcut.

Adres: Büyükada-nizam, Kırlangıç sokak No 2/a Büyükada/İstanbul

Telefon: 0 (545) 377 63 62

 

HEYBELİADA PLAJLARI VE GİRİŞ ÜCRETLERİ

 

1 – ADA BEACH CLUB

Ada Beach Club Heybeliada’nın eşsiz çam ormanlarıyla çevrili Çam Limanı Koyu’nda bulunuyor. Kabataş, Bostancı, Kadıköy ve Kartal’dan vapur ile Heybeliada’ya geldikten sonra iskelenin yanında bulunan ücretsiz tekneler ile Ada Beach Club’ın bulunduğu Çam Limanı Koyu’na ulaşılıyor. Ada Beach Club’a merkezden yapılacak 5 dakikalık bir fayton yolculuğı ile de ulaşmak mümkün. Giriş ücretinin 2024 yazı itibariyle kişi başı hem hafta içi hem de hafta sonu 500 TL olduğu Ada Beach Club’da 0 – 10 yaş arası çocuklar için ücret alınmıyor.  Giriş ücretine şezlong, şemsiye, duş, tuvalet, giyinme kabini ve mini golf dahil.  İskeleden denize girmeyi tercih edenlerin çok seveceği Ada Beach Club’da Yunan Adaları’na ışınlanmış hissi veren tahta masalı bir balık restoranı ve aperatif yiyecekler yiyebileceğiniz bir kafe de bulunuyor.

Adres: Çamlık Mevki, 34973  Heybeliada/İstanbul

Telefon: 0 216 351 17 70

 

2 – HEYBELİADA CEVAHİR AQUA CLUB

Heybeliada’ nın kuzey batısında yer alan Cevahir Aqua Club, deniz keyfi dışında eğlenme imkanı da sunuyor. Her yaşa hitap eden dev bir aquaparkı  bulunan tesis, adanın en kaliteli plajı olma iddiasını taşıyor. Cevahir Aqua Club’a hem Heybeliada İskelesi’nden hem de Bostancı’dan ücretsiz tekne servisi bulunuyor.

Cevahir Aqua Club 2024 Giriş Ücreti ve hakkındaki detaylar için tıklayın.

CEVAHİR AQUA CLUB HEYBELİADA

 

3 – ASAF BEY PLAJI

Heybeliada’ nın batısında yer alan Burgazada manzaralı Asaf Bey Plajı şehirden uzak, denize yakın mottosuna sahip. Çocuklu ailelerin de tercih ettiği tesis, temiz ve berrak denizi ile ön plana çıkıyor. Asafbey Plajı’na Heybeliada İskelesi’nden her yarım saatte bir kalkan bıyıklı adlı tekne ile ücretsiz servis sağlanıyor. Plaja evcil hayvanla girilebiliyor.

Asaf Bey Plajı hakkında bilgiler, fotoğraflar ve güncel giriş ücreti için tıklayın.

ASAF BEY PLAJI

 

4 – HEYBELİADA AKVARYUM KOYU

Doğal park içerisinde yer alan, patika bir yoldan inilerek varılan, kayaların arasında gizli saklı bir plaj olan Akvaryum Plajı’na Heybeliada merkezinden Merit Halki Palas yönüne doğru gidildiğinde ulaşılıyor. Zemini kum ve midye kabuğundan oluşan plajdaki salaş restoranın midye tavasının lezzeti pek meşhur. Sahibi İsmail Bey midyeleri denizden kendi topluyor ve aynı gün içinde taze taze tavasını yapıp servis ediyor. Doğal, yalın ve sakin bir ortama sahip plaj tam bir doğaya dönüş etkisi yaratıyor.

 

5 – HEYBELİADA ALMAN KOYU

Uzun ve zahmetli bir yolu aştıktan sonra ulaşacağınız Alman Koyu, Heybeliada’ da denizin keyfini süreceğiniz en güzel yerlerden bir tanesi. Taşlık olan koy açık denize baktığı için burası Heybeliada’nın en temiz denizi, koy özelliği taşımasından dolayı oldukça da güvenli. Tur yolu üzerine bulunan Alman Koyu’nda giriş ücreti yok ama şemsiye, şezlong, duş ve WC ücrete tabi.

 

BURGAZADA PLAJLARI

 1 – BURGAZADA HALK PLAJI

Burgazada plajları arasında iskeleye ve çarşıya en yakın konumda bulunan Burgazada Halk Plajı’na vapurdan inip sola döndükten sonra 5 dakika yürüyerek ulaşılıyor. Minik bir taşlık kumsalın da bulunduğu plajın geneli platform. Denize merdivenle iniliyor. Giriş ücreti yok. Şezlong kirası kişi başı 120 ₺, şemsiye için ayrıca 40 ₺ daha ödemeniz gerekiyor. Alkolsüz içecek servisi de mevcut. Soft içecekler 30 ₺

BURGAZADA HALK PLAJI

 

2- BURGAZADA ÇAMAKYA PLAJI

Burgazada İskelesi’ne en yakın ikinci plaj olan Çamakya Aile Plajı’na vapurdan inip sağa döndükten sonra 10 dakika yürüyerek ulaşılıyor. Ailelerin en çok tercih ettiği bu plajın tamamı çakıllı kumsal, deniz içinde dinlenebileceği yataklar da bulunuyor. Deniz gayet temiz. Giriş ücreti yok ama şezlong başına hafta içi 240 ₺, hafta sonu 320 ₺ talep ediliyor. Buna şezlong, şemsiye, kabin ve duş dahil.

BURGAZADA ÇAMAKYA PLAJI

 

3 – BURGAZADA MADAM MARTHA KOYU

Sahilde eşi ile birlikte yaptığı evde yaz kış oturan Madam Martha, yılın on iki ayı da denize giren, denizden topladığı taşlardan yaptığı takıları küçük çocuklara hediye eden, adadaki herkesin sevdiği ve çiçek teyze diye isimlendirdiği biriymiş.  Ölünce ismi bu koya verilmiş. Madam Martha Plajı Burgazada İskelesi’nden indikten, sağa dönüp devam ettikten 1.5 kilometre sonra ulaşılıyor. Bu yürüyüş yaklaşık 20, 25 dakika sürüyor. Tepeden toprak bir yoldan aşağı iniliyor. Madam Martha Koyu’nun özelliği burasının aynı zamanda bir kamp alanı olması. Koyun üzerindeki toprak alanda hafta sonları onlarca çadır kuruluyor. Oldukça geniş olan taşlık kumsalında şezlong kiralamak mümkün ama kendi havlunuzu serip hiçbir ücret ödemeden deniz keyfi yapabileceğiniz pek çok alan var. Yüksek şezlong ücretlerinden kaçan gençler genelde burayı tercih ediyor. Şezlong ücreti 200 ₺, şemsiye 80 ₺.

MADAM MARTA KOYU

MADAM MARTA KOYU

 

4 – MİMİ KOY

Madam Marta Koyu ile Çamakya Aile Plajı arasında yer alan Mimi Koy’a Madam Marta Plajı’nda olduğu gibi tepeden bir merdiven yardımı ile iniliyor. Kumsaldan değil iskeleden denize girilen bu koyda yiyecek içeçek servisi olan bir tesis de bulunuyor. Şezlong ücreti kişi başı 240 ₺.

MİMİ KOY

 

5 – DÜŞLER SAHİLİ PLAJI

Mimi Koy’un hemen yanı başında yer alan Düşler Sahili Plajı da oldukça izole, dalga almayan ve sakin bir koy. Bu bölgedeki diğer plajlar gibi bu plaj da çakıllı ve tepeden merdivenle iniliyor. Şezlong ücreti kişi başı 200 ₺. Sıcak soğuk içecek servisi mevcut.

DÜŞLER SAHİLİ PLAJI

DÜŞLER SAHİLİ PLAJI

 

6 – BURGAZADA KALPAZANKAYA PLAJI

Burgazada merkezinden faytonla 10 dakikada, yürüyerek yarım saat 40 dakikada ulaşabileceğiniz Kalpazankaya Plajı adanın en güzel bölgesinde yer alıyor. Plaja giriş ücreti yok. Şezlong ve şemsiye için kişi başı 300 ₺ ödemeniz gerekiyor. Açık denize bakan koy, bir kayanın himayesinde olduğundan nispeten dalga almıyor. Aynı zamanda iskeleye de sahip plajın taşlık olması denizin de temiz kalmasını sağlıyor. Kalpazankaya’nın tepesinde kır lokantası tadında muhteşem manzaralı balık restoranı Kalpazankaya bulunuyor. Adanın en popüler restoranı olan Kalpazankaya’da mükellef bir sofra kurdurmak pahalı olsa da bir kalamar, bir patates, bir bira ile de güzel bir öğle yemeği keyfi yapılabiliyor.

 

KINALIADA PLAJLARI

Prens Adaları’nın en küçüğü olan Kınalıada da İstanbullulara bir vapur mesafesinde plaj ve deniz keyfi sunuyor. Kumluk Plajı, Noya Beach, Teos Boncuk Plajı, Ülker Plajı ve merkezdeki İskele Plajı Kınalıada Plajları’nın başında geliyor. 

Kınalıada Plajları ve Güncel Giriş Ücretleri için tıklayın.

KINALIADA NOYA BEACH

 

Gezenti Anne’yi İnstagram’da takip etmek için tıklayın.

 

İstanbul’da Denize Girilecek Yerler, Plajlar

İstanbul’a Yakın En Güzel 13 Tatil Yeri

5 Comments

  • Handan dedi ki:

    Ne kadar güzel bir içerik olmuş, teşekkürler. Yeni ve bilgilendirici, çok işime yaradı👏

  • Mehtap dedi ki:

    Aradığım tüm bileğileri tek bir yerde toplamışsınız. Büyük emek var. Daha bakmaya başlamadan üşenmiştim şimdi kaç site gezeceğim kim bilir diye ama Harika iş çıkarmışsınız, tebrikler 👏🏻👏🏻👏🏻😘

  • öykü öykü dedi ki:

    Güncel olarak deniz (deniz salyaları 🙁 ) temiz midir acaba ? Bilginiz var mı ?

  • Eren dedi ki:

    Paylaştığınız postlara tarih de verseniz okurken kafamızda güncelleme yapabilsek. malum fiyatlar sürekli değişken takip edemiyoruz. teşekkürler dikkate aldığınız için.

  • Mehmet dedi ki:

    Çok faydalı bir çalışma olmuş Allah razı olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir