İngiltere Turist Vizesi için Gerekli Başvuru Belgeleri, Vize Ücreti

İngiltere’yi turistik amaçlı ziyaret edeceklerin başvurması gereken vize türüne
İngiltere Ziyaretçi/Turist Vizesi denir. İngiltere turist vizesi ile Birleşik Krallık’a bağlı olan İskoçya, Kuzey İrlanda ve de Galler de ziyaret edilebilir.

İNGİLTERE TURİST VİZESİ SÜRELERİ VE VİZE ÜCRETLERİ

Turistik vize başvuruları 6 aylık, 2 yıllık ya da 5 yıllık olarak yapılabilir. İngiltere turist vizesi ücret sistemi schengen vizesinden farklıdır. Schengen vizesinde sabit bir vize ücreti ödenir, vize süresine başvuru yapılan ülke karar verir. İngiltere turist vizesinde ise vize ücreti başvurduğunuz vize süresine göre değişkenlik gösterir. 6 aylık vize ücreti 89 £, 2 yıllık vize ücreti 337 £, 5 yıllık  vize ücreti 61 yıllık vize ücreti 767 £’dir. Ancak örneğin 2 yıllık vize ücreti ödeyip başvuru yapmanız 2 yıllık vize alacağınız anlamına gelmez. Turistik geziler için 6 aylık vize başvurusu yapmanız önerilir. İngiltere’yi düzenli olarak ziyaret etmeniz gerektiğini ispat ederseniz 2 yıl, 5 yıl ya da 10 yıl için vize başvurularınız da her gelişinizde 6 aydan fazla kalmamak şartıyla kabul edilir.

 

Vize’ye en erken seyahat tarihinden 3 ay önce başvurulabilir. Başvuru yapıldıktan 3 hafta sonra başvuru sonuçları bildirilir.Turist vizesi ile İngiltere’de herhangi bir işte çalışmanız mümkün değildir.

İNGİLTERE TURİST VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

1 – Öncelikle İngiltere turist vizesi süresinin sonuna kadar geçerliliği olan ve İngiltere vizesinin basılacağı boş sayfası olan bir pasaportunuz olması gerekir.

2 – Eğer İngiltere turist vizesi başvuru sebebiniz aile ziyareti veya iş ziyareti söz konusu ise davetiye gerekmektedir. Sadece turistik gezi amacıyla ziyaret edecekseniz bunu belgeleyecek  otel rezervasyonu, tur rezervasyonu, uçak bileti rezervasyonu vb. belgeler gereklidir.

3 – İngiltere ziyaret/turist vizesi başvurunuz için maddi durumunuza ilişkin son 6 aya ait belgeleri hazırlamanız da gerekmektedir. Bu özellikle İngiltere’de kaldığınız süre içerisinde kamu sosyal yardım ihtiyacınızın olmayacağını belgelemek açısından önemlidir. Maddi durumunuzun yeterli olmadığı sonucuna varılırsa, vize başvurunuz reddedilir.

Başvuru sırasında sunulacak tüm belgelerin orijinal ya da noter onaylı olması ve İngilizce’ye çevrilmiş olması gerekmektedir.

İngiltere Gezilecek Yerler, En Turistik Şehirler

İNGİLTERE TURİST VİZESİ ONLINE BAŞVURU

İnternet üzerinden www.visa4uk.fco.gov.uk/account/register adresinden online olarak başvuru formunu doldurduktan sonra yine online olarak vize ücretini ödemeli , daha sonra biyometrik tarama (parmak izi ve göz taraması) işlemi için yine aynı adresten İstanbul, Ankara, Izmir, Gaziantep, Bursa, Adana and Antalya’daki vize başvuru merkezlerinden birinden size uygun bir gün ve saatte randevu almalısınız. İstanbul’daki vize başvuru merkezi Mecidiyeköy’de bulunan Profilo Alışveriş Merkezi’nin içindedir.

İNGİLTERE TURİST VİZESİ BİYOMETRİK TARAMA RANDEVUSU 

Online başvuru formunuzun çıktısı ve vize ücretini ödediğinize dair dekont ve destekleyici evraklar ile birlikte biyometrik tarama randevunuza gidip vize başvuru işlemini tamamlamalısınız.  Başvuru yapıldıktan yaklaşık 3 hafta sonra başvuru sonuçlanır, vize başvuru merkezinden teslim alınır ya da talebinize göre İngiltere turistik vizeli pasaportunuz evinize yollanır.

 

İngiltere’de Yaşamak ve Çalışmak

İngiltere’ye nasıl taşınılır? Göç edilir? Yerleşilir? İngiltere Vizesi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir