Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi zengin koleksiyonu, kabul ettiği kapsamlı uluslararası geçici sergileri, konservasyon birimleri, çocuklar ve yetişkinler için farklı eğitim programları, yapılan çeşitli konser, konferans ve seminerleriyle çok yönlü bir müzecilik ortamı sunuyor.
İş adamı kimliğinin yanı sıra sanata verdiği önemle de tanınan Sakıp Sabancı ve ailesinin yaşamış olduğu Emirgan’daki Atlı Köşk, uzun yıllar Sakıp Sabancı’nın ünlü hattatların güzel yazı örnekleri ve Kuran nüshalarını kapsayan zengin hat ve resim koleksiyonunu barındırmış, 1998 yılında da Sabancı ailesi tarafından içindeki koleksiyon ve eşyalar ile müzeye dönüştürülmek üzere Sabancı Üniversitesi’ne bağışlanmış.
GÜNCEL BİLET FİYATLARI YAZININ DEVAMINDA 👇
Atlı Köşk’ün alt katı Sabancı ailesinin köşkte yaşarken kullandıkları eşyayla birlikte, o dönemin bir hatırası olarak korunmuş, üst kat odaları ise Osmanlı kitap ve hat sanatı örneklerinin sergilendiği salonlara dönüşmüş. Modern bir galerinin de eklenmesiyle 2002 yılında ziyarete açılan müzenin 2005’te sergileme alanları daha da genişletilerek, teknik düzeyde uluslararası standartlara kavuşmuş.
Bugün Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi zengin koleksiyonu, kabul ettiği kapsamlı uluslararası geçici sergileri, konservasyon birimleri, çocuklar ve yetişkinler için farklı eğitim programları, yapılan çeşitli konser, konferans ve seminerleriyle çok yönlü bir müzecilik ortamı sunuyor.
SAKIP SABANCI MÜZESİ’NİN BAHÇESİ
Müzenin içi kadar ilgi çekici, eşsiz boğaz manzaralı bir bahçesi de bulunuyor. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nin katkılarıyla bahçesindeki tüm ağaç ve bitki türlerini kayıt altına alarak bahçe meraklılarının ilgisine sunuluyor. Gerçekleşen bilimsel çalışma sonucunda, Sakıp Sabancı Müzesi’nin bahçesinde Uzakdoğu, Amerika, Avustralya, Kuzey Afrika ve Kafkasya bölgelerinden gelen, Türkiye’de nadir görülen bitkileri de içeren 115 bitki çeşidi yer alıyor.
SAKIP SABANCI MÜZESİ NEREDE? NASIL GİDİLİR?
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, İstanbul’da Boğaziçi’nin en eski yerleşimlerinden Emirgan’da, Emirgan Korusu’nun hemen altında denize nazır bir konumda yer alıyor.
MÜZE’YE DENİZ YOLUYLA ULAŞIM
Sakıp Sabancı Müzesi, güzergâhında Emirgan durağı bulunan Dentur Avrasya’yla yaptığı işbirliği kapsamında, müze ziyaretçilerine deniz yoluyla rahat bir ulaşım sağlamayı amaçlıyor. Her gün Milli Saraylar uğramalı boğaz turu düzenleyen Dentur Avrasya’da, katılımcılar Kabataş – Beşiktaş – Emirgan – Küçüksu – Beylerbeyi rotasını tek bir biletle gezebiliyor.
Müze ziyaretçileri Dentur biletiyle 25 TL’lik grup indirimli girişten yararlanabiliyor ve Dentur’un Milli Saraylar Uğramalı Boğaz Turuna, Emirgan’dan %50 indirimli katılabiliyorlar. Tarife ve detaylı bilgi için tıklayınız.
Ayrıca Emirgan iskelesinden İstinye, Kanlıca, Kandilli, Anadoluhisarı, Bebek, Arnavutköy ve Çengelköy’e vapur seferleri bulunuyor. İstinye deniz otobüsü iskelesinden Beşiktaş ve Kadıköy’e seferler yapılıyor. Ayrıntılı bilgi ve tarifeler için tıklayın.
MÜZE’YE OTOBÜS İLE ULAŞIM
Müze’ye en yakın otobüs durağı, sahil hattında bulunan Emirgan-Çınaraltı ve bu duraktan düzenli olarak geçen otobüs hatları ise şunlar;
22RE Kabataş – Reşitpaşa 25E, Kabataş – Sariyer 22, Kabataş – İstinye Dereiçi, 40 Taksim – Sariyer, 40T Taksim – İstinye Dereiçi, 42T Taksim – Bahçeköy, EL1 Emirgân – 4. Levent Metro Ring (Maslak yolundan), EL2 Emirgân – 4. Levent Metro Ring (Baltalimanı yolundan), 59RH Rumeli Hisarüstü – İstinye/Hacıosman Metro
Müze’den yürüyerek ulaşabileceğiniz İstinye Bayırı kavşağında Mecidiyeköy’e otobüs, 4. Levent Metro istasyonuna ise minibüs bulabilirsiniz.
SAKIP SABANCI MÜZESİ 2025 YILI GÜNCEL GİRİŞ ÜCRETİ NEDİR?
OCAK 2025 İTİBARİYLE;
Tam Bilet: 300 TL
Öğrenci Bileti: 150TL (12-18 yaş arası öğrenciler için geçerlidir.)
İndirimli Bilet : 210 TL (18 yaş üzeri öğrenciler, öğretmenler, 65 yaş ve üstü ziyaretçiler ile SSM Dostu kart sahiplerine eşlik eden bir misafir için geçerlidir.)
Sakıp Sabancı Müzesi Dostu kart sahipleri, 14 yaş ve altı çocuklar ile bir refakatçi, Engelliler ve bir refakatçi, Sabancı Üniversitesi akademik ve idari personeli ve basın mensupları için giriş ücretsiz.
Salı günleri herkese giriş ücretsiz.
MÜZEKART GEÇERLİ Mİ?
Müzekart direk olarak geçiş sağlamıyor ancak Müzekart sahipleri müzeyi, kartlarının geçerlilik süresi içerisinde indirimli bilet fiyatı ödeyerek ziyaret edebiliyor.
ZİYARET SAATLERİ NEDİR?
Müze’ye Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Pazar günleri 10.00-18.00 arasında, Cumartesi günleri 10.00-20.00 arasında giriş yapılabiliyor. Müze Pazartesi günleri, Ramazan ve Kurban Bayramlarının ilk günü ve 1 Ocak’ta kapalı.
SAKIP SABANCI MÜZESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ
Adres: Emirgan, Sakıp Sabancı Cd. No:42, 34467 Sarıyer/İstanbul, Türkiye
Telefon: +90 212 277 22 00
Gezenti Anne’yi INSTAGRAM’DA takip etmek için tıklayın.
İstanbul’da Çocuklara Uygun 18 Müze ve 2024 Giriş Ücretleri