Lviv Nerede? Nasıl Gidilir? Hakkında Bilgiler

Biraz Polonya, biraz Ukrayna, biraz Rusya… Farklı kültürlerin bir harmanı olan Lviv, oldukça sevimli ve turistik bir şehir. Türklere vize istememesi ise belki de bizler için en cazip yanı.


Ukraynaca “Lion” yani aslan anlamına gelen Lviv şehrinin pek çok yerinde aslan simgesi ve heykeli bulunuyor. Lviv nostaljik tramvayı, tarihi dokusu ve birbirinden tatlış kafeleri ile oldukça keyifli bir ambiyans sunuyor.

LVİV PAZAR MEYDANI (RYNOK SQUARE)

Lviv’de Ukrayna’nın çağdaş yüzünü yansıtan bir Avrupa kenti göreceksiniz ama beklentiyi çok da yüksek tutmamak gerekiyor. Küçük bir şehir, merkezinin mimari dokusu ve atmosferi çok güzel ama hafif dışına çıktığınızda her yer dökülüyor.

Ukrayna’nın bilim ve endüstri merkezi olan kent 14. yüzyıldan kalma haritalarda Aslan Şehri olarak geçiyor. Geçmişte Polonya, Almanya, Avusturya ve Ukrayna halkları uzun süre burada birlikte yaşamışlar. Farklı kültürlerin uzun süre beraber yasaması bence burası için medeniyet seviyesini yukarıya çıkarmaya yetmemiş. Lviv halkı bu açığı yavaş yavaş öğrenmeye başladıkları turizm ile kapatmaya çalışıyor.

 

LVİV NEREDE? LVİV’E NASIL GİDİLİR?

Ukrayna’nın kültür başkenti olarak bilinen Lviv ülkenin batısında, Polonya’ya sadece 70 km mesafede yer alıyor. Lviv ile Ukrayna’nın başkenti Kiev’e arasında 540 km mesafe var. Kiev’den Lviv’e özel araçla ya da trenle yaklaşık 6 saat’te ulaşılıyor.

BERNARDINE KİLİSESİ

 

CENTRAL HOTEL RECOMMENDATION IN LVIV, RIUS HOTEL

 

LVİV’E TÜRKİYE’DEN UÇUŞLAR

Lviv’e Türkiye’den hem Pegasus Havayolları’nın Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan, hem de Türk Hava Yolları’nın İstanbul Havalimanı’ndan hergün direkt uçuşları var. Bilet fiyatları 400 ile 2000 TL arasında değişiyor. Lviv’e Türkiye’den ayrıca Ukrayna Havayolları (UIA) ve Polonya Havayolu şirketi olan LOT ile ulaşmak da mümkün. Uçuş yaklaşık 2 saat sürüyor.

 

HAVAALANI’NDAN LVİV MERKEZE ULAŞIM

Lviv Danylo Halytskyi Uluslararası Havalimanı’ndan merkeze ulaşmak için ya taksi ya da otobüs kullanmanız gerekiyor. Taksilerde maalesef taksimetre yok. Kazıklanmanak için fiyatı baştan konuşmanız gerekiyor. 100 -150 UAH (25 – 35 TL) arasında anlaşabilirsiniz. Muabbete hiç girmiyim, halkın arasına karışıp atlayıp otobüse bineyim derseniz,  otobüsler aşırı ucuz, biraz kırık dökük ama içeride wifi bile var. Biletler otobüs içerisinden alınabiliyor.29 no’lu otobüsle 5 UAH (yaklaşık 1 TL) karşılığında 40 dakikada merkeze ulaşabilirsiniz.

SHEVCHENKA ANITI VE BULVARI

 

 

LVİV’DE HANGİ PARA BİRİMİ GEÇERLİ?

Lviv’de Ukrayna Grivna’sı geçerli. 1 TL yaklaşık 4 Grivna ediyor. Bu anlamda Lviv’de gördüğünüz fiyatları 4′ e böldüğünüzde kaç lira ödeyeceğine dair kafanızda bir fikir oluşuyor. Ukrayna Avrupa Birliği’ne üye olmadığı için Türk Lirası’nın değerli olduğu nadir ülkelerden. Böylece Lviv’de servet ödemeden Avrupa ambiyansı yaşanabiliyor.

 

LVİV’DE GEZİLECEK YERLER 

Lviv’de gezilecek yerler arasında ilk sıralarda Pazar Meydanı (Rynok Square), Shevchenka Bulvarı, Lviv Opera Binası, Lychakiv Mezarlığı, Potocki Sarayı, Eczane Müzesi, Lviv Çikolata Fabrikası, Bira Tiyatrosu ve Stryiskyi Parkı geliyor.

BERNARDINE KİLİSESİ

 

PAZAR MEYDANI (RYOK SQUARE)

ÇİÇEK PAZARI

 

LVİV OPERA BİNASI

 

STRYISKYI PARKI

 

LVİV GEZİLECEK YERLER

 

DOMİNİKAN KATEDRALİ

 

ST. GEORGE KATEDRALİ

 

LVİV AÇIK HAVA PAZARLARI

 

Varşova Gezilecek Yerler, En İyi Restoranlar

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir