İstanbul’da Hafta Sonu Gezilecek Doğal Yerler

1 – BÜYÜKADA

İstanbul’da hafta sonu gezilecek doğal yerler dediğimizde aklımıza ilk gelenlerden, bizde İstanbul’da değilmişiz hissi uyandıran vazgeçilmez destinasyonumuz BÜYÜKADA. Büyükada’ya günübirlik Bostancı’dan kalkan vapur ya da motorlar ile ulaşabilir, vardıktan sonra Prinkipo’dan dondurma alarak geziye başlayabilir, çarşı içinden faytona binebilir ya da bizim tercih ettiğimiz gibi bisiklet kiralayıp Küçük Tur yoluna koyulabilirsiniz. Küçük çocuklu aileler için çocuk koltuklu kiralık bisiklet seçenekleri de mevcut. Adanın muhteşem güzellikteki evlerinin önünden geçerken kendinizi geçmişe ışınlanmış gibi hissetmeniz mümkün.

BÜYÜKADA’DA FAYTON TURU

Karınlar zil çalmaya başladığında çarşı içindeki Altın Fıçı’nın meydana attığı masalara bizim favorimiz midye tava, patates ve kokoreç üçlüsünü götürebilir ya da hemen yakınındaki Köfte & Piyaz’ı tercih edebilirsiniz. Daha oturaklı bir öğün için deniz kıyısındaki balık restoranları da keyifli birer alternatif…

istanbulda_haftasonu_buyukada_kofte_piyaz

KÖFTE PİYAZ – BÜYÜKADA

2 – BURGAZADA

Büyükada’nın kalabalığından hoşlanmayanlar için daha tenha bir ada alternatifi. İstanbul’da Gezilecek Doğal Yerler  listesinin üçüncüsü, Sait Faik Abasıyanık romanlarına konu olan bu adada karşınızda Heybeliada ve Kınalıada manzarası ile yeşillikler içinde bir gün geçirmeniz mümkün. Burada da faytonla gezebilir, bisiklet kiralayabilirsiniz. Hatta daha az engebeli yapısı sebebi ile bisiklet kullanmanın Büyükada’ya nazaran daha kolay olduğu söylenebilir.

istanbul_sehirden_kacis_rotalari_burgazada

BURGAZADA  İSKELE

Yemek molası için sahilde vapur iskelesinin oradaki lezzetleri ile ön plana çıkan Barba Yani’yi, ambiyansı için de adanın batısında denize nazır büyük bir bahçe içinde kurulu Kalpazankaya Restaurant’ı önerebilirim.

haftasonu_doga_ile_icice_burgazada_kalpazankaya_restoran

BURGAZADA KALPAZANKAYA RESTORAN

3 – POLONEZKÖY

İstanbul’da hafta sonu gezilecek doğal yerler listemizin 3. sırasında, doğa ile iç içe olmayı seven aileler için İstanbul’un arka bahçesi konumunda yeşilin, ormanın korunduğu nadir yerlerden biri Polonezköy. Polonezköy’e Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki Kavacık sapağından sapılıp Acarkent’i geçtikten sonra Polonezköy tabelalarını takip ederek ulaşılabilen bu köyde benim favori mekanım ise Stella.

istanbulda_haftasonu_dogada_gezilecek_yerler

Tepeden ormana hakim manzarası, yemyeşil ambiyansı ve orman yoluna direkt bağlantısı ile bence bölgedeki benzerlerinden bir adım önde. Günübirlik gezilerinizde, ormanda güzel bir yürüyüş sonrasında ister Polonezköy’de kahvaltı edebilir, mekandan etinizi, salatanızı, patatesinizi alıp, hazırladıkları mangalda kendiniz pişirip kendiniz yiyebilir, çimlere ya da hamaklara yayılıp güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

4 – RİVA

2. Köprü yolundaki Kavacık sapağından dönüldükten sonra yarım saatte ulaşılan İstanbul’da Gezilecek Doğal Yerler listesinin dördüncüsü Riva yazın deniz kum güneş üçlüsüne en kısa sürede ulaşılabilecek  destinasyonlardan.

istanbulda_gezilecek_dogal_yerler_riva_sahil

RİVA SAHİLİ

Baharda ve güneşli kış günlerinde bile kumsalda oturup dalgaların sesini dinlemek huzur verici. Öncesinde güzel bir hafta sonu kahvaltısı ya da sonrasında Riva Deresi’nin Karadeniz ile buluştuğu noktadaki meze ve balık ziyafeti de eklenirse değmeyin keyfinize.

Riva Kahvaltı Mekanları ve Fiyatları

5 – ANADOLU KAVAĞI, YOROS KALESİ, POYRAZGÖL

Her ne kadar hafta sonları fazla kalabalık olsa da erken yola çıkıldığında doğada keyifle gezilebilecek bir rota. Yoros Kalesi’ni gezip tepeden boğazı izledikten sonra Kale’den Kavak’a doğru uzanan yokuş üzerinde stepler halinde konumlandırılmış Yoros Kafe panoramik manzara eşliğinde kahvaltı edebilir, tahta salıncaklara binebilir, üzerine Kavak’ta dondurma veya waffle keyfi yapabilirsiniz.

istanbul_dogal_yerler_yoros_kalesi

YOROS KALESİ

Siz de ‘En güzel kahvaltı benim evde hazırladığım kahvaltıdır’ diyenlerdenseniz kahvaltı sonrası yollara dökülüp Yoros Kalesi’ni gezdikten sonra Anadolu Kavağı’nda denize nazır balık keyfi yapabilirsiniz. Yosun Restoranda midye tava ve patates güzel bir alternatif. Yemek sonrası Poyrazköy’e doğru uzanıp kumsalda yürüyüş yapmak keyifli olabilir. Güneşli günlerde Poyrazköy balıkçılarının kumsalın yanıbaşındaki masaları da geç öğle yemeği için değerlendirilebilir…

6 – SAKLIGÖL / ŞİLE

Ümraniye’den Şile yönüne sapıldıktan sonra yaklaşık 1 saatte ulaşılan Şile de yazın günübirlik gezilerde deniz, kum, güneş üçlüsü için kolay ulaşılabilir bir alternatif. Deniz sezonu dışında da gidildiğinde kumsalda deniz havası alabilir, limanda yürüyüş yapıp balıkçıya dönüştürüşmüş teknelerde balık yiyebilir ya da evde akşam yemeği için liman balıkçılarından taze balık alabilirsiniz.

istanbul_dogada_sile_limani

ŞİLE LİMANI

Diğer bir alternatif de ana yoldan Şile merkezin tam tersi yöne sapıp, Saklıgöl yolu üzerindeki bahçelerde gözleme ayran keyfi sonrasında Saklıgöl’e ulaşıp göl etrafında trekking yapmak.

istanbulda_gezilecek_yesillik_yerler_sile_sakligol

ŞİLE SAKLIGÖL

Güzel manzaralar eşliğinde yapılan yolculuk sonrası ulaşılan, ormanın içine saklanmış bu gölün manzarası gerçekten etkileyici. Buradaki tek tesis olan Saklıgöl Kafe’de de isterseniz restoran servisinden faydalanabilir, isterseniz masa ve mangal kiralayabilirsiniz.

Şile ve Saklıgöl gezisi için tıklayınız…

7 – KARABURUN LİMANI

İstanbul’da Avrupa Yakasında Gezilecek Doğal Yerler listesinde bulunan Karaburun Limanı, Çekmece göllerinin hizasına denk gelen Arnavutköy’e bağlı, yine Karadeniz kıyısında bir liman köyü. Avrupa Yakası’nda oturanlara daha yakın köyün uçsuz bucaksız bir kumsalı, HANIMELİ isimli meşhur bir balıkçısı var. Göktürk Kemerburgaz’a doğru yapılan yeni yol sebebiyle ulaşımı rahat olduğu için bu balıkçıya talep oldukça yoğun. Pazar yerine Cumartesi gitmeyi tercih etmenizi öneririm…

istanbulda_deniz_kiyisindaki_yerler_Karaburun_limani

KARABURUN LİMANI

8 – TAŞDELEN MESİRE ALANI

Çekmeköy Taşdelen mevkiinde, şehirden çok da uzaklaşmadan orman havası alabileceğiniz, tahta masalarda ister kahvaltı pikniği yapabileceğiniz, isterseniz de kendi mangalınızı yakabileceğiniz sayfiye yeri. Adını Taşdelen kaynak sularından alan Meşe, Kayın ve Göknar ağaçlarıyla kaplı mesire alanı,  2000 dönüm kadar geniş bir alana yayıldığı ve masalar birbirine uzak yerleştirildiği için insanlarla iç içe olma sorunu yaşanmıyor.

istanbulda_mangal_yapilacak_yerler_tasdelen_mesire_alani

TAŞDELEN MESİRE YERİ’NDE MANGAL

9 – BELGRAD ORMANLARI

İçerisinde 6 km’lik yürüyüş ve koşu parkuru bulunan Avrupa Yakası’nın en çok bilinen ormanlık alanı Belgrad Ormanı’nda rota dışına çıkıldığında çok güzel dere ve göletlere de rastlamak mümkün. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında görsel olarak oldukça etkileyici. Tüm kamuya açık alanlarda olduğu gibi kalabalıktan kaçınmak için mümkün mertebe erken saatlerde gidilmeli. Toprak ananın kollarında güzel bir yürüyüş sonrası kahvaltı pikniği yapmak bence buradaki en güzel alternatif…

istanbulda_piknik_yapilacak_yerler_Belgrad_ormani

BELGRAD ORMANI’NDA PİKNİK

10 – BEYKOZ KAYMAKDONDURAN ORMANI

Beykoz sahilinden 5 km mesafedeki Akbaba Köyü yolu üzerindeki İstanbul’da  Gezilecek Doğal Yerler listemizin onuncusu bu ormanlık alanda ahşap masalarla donatılmış birden fazla piknik alanı mevcut. Sonbahar ve kış aylarında oldukça da sakin. İster doğanın kollarında güzel bir kahvaltı, ister orman yürüyüşü isterseniz de özel mangal alanlarında izin verilen mangal keyfi yapabilirsiniz. Sonbaharda kestane toplamak ve bolca sincaba rastlamak da mümkün. Beykoz sahilinde boğaz yürüyüşü sonrası piknik yapmak şeklindeki bir ikileme için de lokasyonu gayet uygun…

istanbulda_piknik_yapilacak_yerler_Beykoz_Kaymakdonduran_ormani

BEYKOZ KAYMAKDONDURAN ORMANI’NDA PİKNİK

11 – KULİNDAĞ DAĞ EVİ

2. Köprü yolu üzerindeki Kavacık sapağından Riva’ya doğru giderken karşınıza çıkan Mahmut Şevket Paşa Köyü ayrımından ulaşılan Kulindağ, ormanlık bir vadinin yamacına kurulmuş bir dağ evi

istanbul_doga_icinde_kahvalti_kulindag

KULİNDAĞ DAĞ EVİ’NDE KAHVALTI

Kulindağ’ı ister günübirlik ziyaret edip  ormana nazır teras restoranında kahvaltı ya da öğle yemeği alabilir, isterseniz de gece dağ evinin etrafındaki bungalovlarda konaklayabilirsiniz. Akşamları yakılan kamp ateşi etrafında toplanıp şarkı söylerken izcilik günlerinize geri dönmeniz de mümkün.  Ateşte sucuk ekmek yapmak için yanınıza sucuk almayı unutmayın….
istanbul_kamp_yapilacak_yerler_kulindag_dag_evi

KULİNDAĞ DAĞ EVİ’NDE KAMP ATEŞİ

12 – NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİ

İstanbul’da Doğada Gezilecek Yerler listemizin onikincisi, Ataşehir diye adlandırılan bina ormanında çölde vaha tadında bir mutluluk kaynağı Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi. Otoyolların kesiştiği noktada bu büyüklükte bir park bahçenin olduğuna bizzat gidip görmeden inanmak zor.
Eşi tarafından Nezahat Gökyiğit anısına  düzenlenmiş olan bahçe otoyollar ve bağlantı yolları arasındaki 8 ada üzerinde kurulmuş olan dev bahçeye Ataşehir’i Doğu Ataşehir’e bağlayan köprünün Doğu Ataşehir ayağındaki girişten ücretsiz olarak ulaşılabilmekte.
istanbulda_gezilecek_dogal_yerler_botanik_park

İSTANBUL’DA PİKNİK YAPILACAK YERLER – NEZAHAT GÖKYİĞİT PARKI

13 – GEBZE BALLI KAYALAR

 İstanbul-Ankara otobanına  girdikten yaklaşık yarım saat sonra Dilovası sapağından otobandan çıkılarak ulaşılan Ballı Kayalar Tabiat Parkı, Gebze Tavşanlı Köyü’nde bulunuyor. İstanbul’a yakın gezilecek yerlerden Ballı Kayalar Vadisi esasen kaya tırmanışı yapanlar için popüler bir destinasyon olmasına rağmen dere kıyısında mangal yapabilme olanağına sahip olduğundan  piknikçiler tarafından da rağbet görüyor.
 Ballı Kayalar gezisi için tıklayınız…

BALLI KAYALAR

Gezenti Anne’yi Instagram’da takip etmek için tıklayın…

İstanbul’a Yakın Hafta Sonu Gezilecek Doğal Yerler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir