Faroe Adaları özellikle çocukları olan aileler ve öğrenciler için güzel bir yaşam alanı sunmaktadır. Eğer İskandinav ülkelerinin vatandaşı iseniz hiçbir kısıtlama bulunmaksınız gelip Fareo Adalarında çalışabilir ve yaşamınızı burada devam ettirebilirsiniz.
AB vatandaşlığına sahip olan bütün herkes gelip bu adalarda çalışarak yaşamlarını devam ettirebilirler ve hiçbir oturum iznine sahip olmaları gerekmez. Fakat Nordik uyruklular bu haklar dışında kalmaktadırlar. Bu adalarda yaşamak için çalışma izni ile birlikte oturma izni de almaları gerekecektir.
AB vatandaşlığı bulunanlar çalışmak istedikleri zaman bir işverene başvuruda bulunabilirler. Önceden onaylanmış bir başvuru yapabilecekleri gibi onay almayan başvuru da yapabilirler. Her iki başvuru şekillerinin de kendine has prosedürleri ve şartları bulunmaktadır. AB ve ya Schengen bölgesi dışından geliyorsanız ve vatandaşlık hakkınız bulunmuyor ise kişilere 3 ay kadar geçerli olan bir vize verilmektedir.
Fareo Adaları Nerede? Hakkında Bilgiler | Gezenti Anne
Danimarka ile vize isteyen ülkelerinin listesi de aynıdır. Ayrıca göç kuralları da Danimarka göç politikasının bir parçasıdır. Sadece çalışma ve ziyaret gibi konularda ufak farklılıklar bulunmaktadır. Eğer yabancılar bu adalarda 3 ayın altında kalmak istiyorlar ise geçerli bir seyahat kimliği edinmeleri gerekmektedir. Ayrıca kalmak ve dönmek için de gerekli araçlar sağlanmalıdır. Eğer kişiler kalırken amaçları turizm değil ise bu adalarda ücretli ya da ücretsiz işleri yapmak için çalışma iznine sahip olmaları gerekmektedir.
İskandinav vatandaşı iseniz Fareo Adalarına girişiniz sırasında pasaport göstermeniz de gerekmektedir. Bunun yerine fotoğraflı bir kimliğinizi göstermeniz ve tanınır bir halde olmanız yeterli olacaktır. Fareo Adalarına giriş sırasında AB vatandaşlarının pasaportları genellikle kontrol edilmektedir. Yine de bazı farklı durumlar oluşabilmektedir. Mesela eğer bir Alman vatandaşı iseniz kimlik belgesi ile bu adalara giriş yapabilirsiniz. Aynı şekilde İtalyan vatandaşları da kimlik ile giriş yapabilirler. Diğer bütün AB vatandaşları için durum böyle değildir ve pasaport göstermek zorundadırlar. Ayrıca vize zorunluluğu bulunan bir ülkeden geliyorsanız da oturma iznine sahip olmanız gerekmektedir.
Burada çalışmak isteyen kişiler için önce izin belgesi verilmesi gerekmektedir. İzin belgeniz olmadan gelip çalışamazsınız. Önce nerede ve nasıl çalışmak istediğinize karar vermelisiniz. Tabi ki bunun için bu adalara küçük bir seyahat hazırlayabilirsiniz. Geçerli bir oturum izniniz bulunuyorsa ise çalışmak için de izin isteyebilirsiniz. Eğer oturum hakkına sahip olmak istiyorsanız ve evliyseniz eşinizin masrafları da sizin sorumluluğunuz altında olacaktır. Başvuru yaparken eşiniz ile birlikte yaşamayı onaylamanız gerekmektedir. Pasaportunuzun başvuru sürecinden 2 ay daha uzun olmasına dikkat ediniz. Başvurular kişilerin son 6 ay boyunca yaşadıkları ülkelere teslim edilmektedir. Başvuru yapan kişiler eşlik ederken seyahat pasaportunu ve 2 fotoğrafını da yanlarında götürmelidir. 18 yaşından küçük olan çocuklar için ise ebeveynleri ikamet izinlerine dâhil edilir.
güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık
Orda yaşamaya hayalim var Türkiye’de kalmak istemiyorum