Aşırı Egzersiz Yapmanın 7 Zararı

Egzersiz yapmanın hem mental hem de fiziksel olarak yararları saymakla bitmiyor. Egzersiz yapan kişide vücuttaki inflamasyon (iltihaplanma) düşüyor ve bağışıklık sistemi güçleniyor. Fiziksel aktivite alerjik antikor seviyelerinde de önemli bir düşüşe neden oluyor. 

Modern yaşamın getirdiği hastalıklardan olan obezite, diyabet, kalp damar hastalıkları, kanserleri ve bunlara bağlı ölümleri azaltmak için düzenli fiziksel egzersiz yapılması uzmanların en önemli önerileri arasında yer alıyor. Düzenli egzersizin sadece postmodern hastalıklara değil solunum yolu enfeksiyonlarına ve romatizmaya karşı da koruyucu olduğu biliniyor.

Ancak düzenli orta düzeyde fiziksel aktivite, bağışıklık sistemimizi olumlu yönde uyararak sağlık üzerinde yararlı etkilere sahipken, aşırı miktarda yoğun fiziksel aktivite olumsuz sonuçlara yol açabiliyor.

AŞIRI EGZERSİZ YAPMANIN 7 ZARARI

Her gün yoğun bir şekilde spor yapılması ve vücudun dinlenmesine izin verilmemesi birçok şekilde vücuda zarar verebilir. O zararlardan önemlileri şu şekilde sıralıyor:

1 – Performans seviyesi ve motivasyon düşebilir.
2 – Uykuya dalmakta zorlanılabilir.
3 – Aşırı egzersiz yapmak aşırı stres hormonlarının artışına neden olabilir.
4 – Ağır sportif faaliyetlerin kalıcı ritim bozukluklarına neden olabilir.
5 – Kronik sakatlanmaların önünü açabilir.
6 – Kas kazanmak isterken aksi halde kas kaybına yol açabilirsiniz.
7 – Bel fıtığı, kemik erimesi, menisküs, bağ yaralanmaları, kas problemleri gibi durumlarda hastalığın daha fazla ilerlemesine sebep olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir