2023 Kış Ayı Termal Tatil Önerileri

Kış tatili de yaz tatili kadar beklenen bir tatil dönemi olmaktadır. Bu dönemde kayak yapabileceğiniz noktaları ziyaret etme imkanı bulurken termal tatil yaparak da keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kış ayı tatillerinizi şehre yakın bir bölgede planlayabileceğiniz gibi farklı bir şehirde de planlayarak yeni kültürlere tanık olabilirsiniz. Termal oteller tercihiniz doğrultusunda yarım pansiyon, tam pansiyon, oda kahvaltı, alkolsüz her şey dahil, her şey dahil oda seçenekleriyle konaklama gerçekleştirebilirsiniz. 

Kış tatilinize uygun zevkinize ve bütçenize en uygun tatilinizi planlayabilirsiniz. İstediğiniz konseptte uygun tatilinizi planlarken romantik bir balay otellerini, doğayla baş başa kalacağınız doğa otellerini, hem bedeninize hem ruhunuza iyi gelecek termal otellerini ve şehrin temposuna kısa bir mola vereceğiniz yakın bölge otellerini keşfedebilirsiniz. Erken Rezervasyon döneminde kış tatilinizi planlamanız halinde ise çok daha uygun fiyatlarla hayalinizdeki kış tatilini planlama imkanı bulabilirsiniz.

2023 kış ayı tatil önerilerine dair gözde lokasyonları sizler için derledik;

Uludağ

Kış turizmi denildiğinde akla ilk gelen lokasyonlardan olan Uludağ’da kış sporları gerçekleştirerek harika zaman geçirebilirsiniz. Uludağ’da kış tatilinizi gerçekleştirmeniz için Kasım ayında başlayan sezon Mart ayına kadar devam etmektedir. Uludağ Kayak Merkezi, Türkiye’nin en büyük kayak merkezi olmasıyla biliniyor. Uludağ’da gerçekleştireceğiniz kış tatilinizde profesyonel kayak hocalarından ders alma imkanı bulabilir, sucuk ekmek ikilisiyle gününüze lezzetli bir an katabilirsiniz. Günün yorgunluğunu atmak adına Uludağ Otelleri’nde konaklarken SPA, Türk hamamı ve saunalardan yararlanabilirsiniz. Ayrıca Uludağ Kayak Turları’na katılarak da kısa zamanda bol eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Günübirlik ya da bir gece konaklamalı Uludağ turları ile sevdiklerinizle ve ailenizle keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

Afyon

Kültür turizmi denildiğinde akla gelen ilk duraklardan biri olan Afyon, gezilecek ve görülecek pek çok yere sahip olduğu gibi termal otelleriyle de dikkat çeken bir lokasyon olmaktadır. Afyon Otelleri, her şey dahil, yarım pansiyon, oda kahvaltı seçenekleriyle hizmet vermektedir. Termal Otelleri ile dikkat çeken Afyon’da ise şifalı sularla buluşabilir, üstün hizmet kalitesi ile konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Yaz ve kış sezonunda fiyat farklılıkları gösteren Afyon Termal Oteller fiyatları kriterlerinize ve bütçenize uygun seçenekleri sizlerle buluşturur. 

Afyon Termal Oteller’de konaklarken Afyon’un tarihine tanıklık edeceğiniz Antik Kentleri, şehrin en büyük ibadet mekanı Afyon Ulu Camii’yi ve Afyon’un çok eski bir yerleşim yeri olmasından kaynaklı kentte bulunan kiliseleri incelemenizi öneririz.

Yalova

Şifa dolu kaplıcalarla buluşmak isteyenlerin en çok tercih ettiğini noktalardan biri ise Yalova olmaktadır. İstanbul’a yakın olmasıyla da dikkat çeken Yalova özellikle şehrin temposundan uzaklaşıp nefes almak isteyenler için muhteşem bir fırsat sunuyor. Yalova Termal Oteller ise en çok tercih edilen termal oteller arasında yer alıyor. Yalova Termal Oteller her şey dahil, yarım pansiyon, oda kahvaltı gibi farklı konseptlerde misafirlerini ağırlıyor. Her bütçeye ve zevke uygun seçenekler için Yalova Termal Otellerini tercih edebilirsiniz.

Bolu

Doğal güzellikleriyle dikkat çeken Bolu, kış tatili için muhteşem bir alternatif sunar. Bolu Termal Otelleri, yazın ve kışın farklı fiyatlarla hizmet vermektedir ancak dilediğiniz dönem istediğiniz kriterlere uygun tatilinizi planlayabilirsiniz. Ayrıca Bolu denildiğinde bir diğer tatil alternatifini ise Kartalkaya’da kayak tatili oluşturur. Burada sevdiklerinizle ve ailenizle eğlenceli ve keyifli bir tatil gerçekleştirebilirsiniz.

Kapadokya

Kapadokya dört mevsim ziyaret edilmeye uygun eşsiz bir lokasyondur. Kış aylarında da sizlere rüya gibi bir görünüm sunacak Kapadokya kış tatiliniz için muhteşem bir alternatif olacaktır. Kapadokya Otellerini avantajlı dönemlerde alarak ise uygun fiyatlı konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Kapadokya’da kış tatilinizi gerçekleştirirken mutlaka tatmanız gereken lezzetler arasında ise Avanos çömlekleri içinde testi kebabı, bölgede yetişen sarmalık yaprağı ile fark yaratan yaprak sarmasını, bölgeye özgü Düğü çorbasını mutlaka tatmanızı öneririz.

Erzurum

Kış tatili denildiğinde akla ilk gelen noktalardan biri Erzurum’dur. Kış sporlarına elverişli bir dünya sunan Erzurum, doğal güzellikleri ve tarihiyle de dikkat çeken bir lokasyondur. Kışın Erzurum Otellerinde gerçekleştireceğiniz tatilinizde tüm gün kış sporları yapmanın keyfini yaşadıktan sonra akşamları ise konforlu bir ortamda vakit geçirebilirsiniz. Palandöken’e yakın konaklayacağınız oteller sayesinde piste yakın olma avantajı sağlayabilirsiniz. Erzurum Otellerinde zengin mutfağın tadını çıkarabilir, masaj, spa, sauna gibi olanaklardan yararlanarak günün yorgunluğunu atabilirsiniz. 

Erzurum’da keyifli tatilinizi gerçekleştirirken bölgenin tescilli lezzeti cağ kebabını tadabilir, bölgenin meşhur tatlısı kadayıf dolmasının enfes lezzeti ile buluşabilirsiniz. Bu tatların yanı sıra bölgeye ait diğer lezzetleri de denemenizi öneririz.

Kartepe

Kartepe kış tatili yapmak isteyenler için güzel bir alternatif sunar. Şehre yakın olmasıyla da tercih sebebi oluyor. Her bütçeye ve zevke hitap eden Kartepe Otelleri, her şey dahil, yarım pansiyon, oda-kahvaltı gibi farklı konseptlerle misafirlerini ağırlıyor. Uludağ’dan sonra en çok tercih edilen kayak bölgesi olan Kartepe Kayak Merkezi, her kış 3 metreyi geçen kar yağışı almaktadır. Bu alanda kayak yapmaya karar verdiğiniz anda kayak malzemelerinizi satın alabilir ya da kiralama imkanı bulabilirsiniz. 

Kartepe için kış tatili sezonu Kasım ayı ile beraber başlamaktadır. Günübirlik turlar için de ideal olan Kartepe kayak turu her bütçeye hitap eden seçeneklerle kış tatili sevenleri beklemektedir.

Kayseri

Kış mevsiminin gözde noktalarından biri olan Kayseri, kayak pistlerine yakın otelleriyle keyifli bir tatil geçirmenize olanak tanır. Kayseri bölgesinde yer alan Erciyes Kayak Otelleri her kış en çok tercih edilen noktalardan biri olmaktadır. Aynı zamanda bu bölgede tatilinizi gerçekleştirirken Erciyes Dağı etrafında yer alan teleferiklerle pistler arası geçiş sağlayabilir ve Erciyes’in eşsiz manzaralarına tanık olma fırsatı yakalayabilirsiniz. 

Kayseri’de gerçekleştireceğiniz kayak ve snowboard yaparak tüm günü eğlenceli bir şekilde değerlendirdikten sonra sucuk ekmek yiyerek günün yorgunluğunu atma fırsatı bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir