Uçak Bileti Satış Uygulamaları

Seyahat kısıtlamalarının yavaş yavaş azalmaya başladığı ve en son geçen hafta Amerika Birleşik Devletleri’nin de seyahat kısıtlamaları çerçevesinde turistik seyahatlere tekrar izin vermeye başladığı bu dönemde sizlerle uçak bileti alabileceğiniz bazı uygulamaları paylaşmak istiyorum.

Eğer bir seyahat planınız varsa uçak biletlerinizi almadan önce yazımızda yer alan en iyi uçak bileti siteleri ve uygulamalarını mutlaka ziyaret ederek güncel fiyatlar hakkında bilgi almanızı öneririm.Yurt içi ve yurt dışı uçak seyahatleri için avantajlı koşullar sunan uçak bileti siteleri ülkemizde de büyük ilgi görüyor. Kullanıcılarına son dakika fırsatlarının yanı sıra uygun koşullarla uçak bileti satışı yapan bu platformlar hemen herkesin ilk baktığı adresler olarak öne çıkıyor. Eğer bir seyahat planınız varsa uçak biletlerinizi almadan önce aşağıda yer alan en iyi uçak bileti siteleri ve uygulamalarını mutlaka ziyaret ederek güncel fiyatlar hakkında bilgi almanızı ve kampanya alternatiflerini incelemenizi öneriyorum.

 

1 – SKYSCANNER

2003 yılından beri seyahat hizmetleri alanında global bir arama motoru olarak hizmet veren Skyscanner Türkiye’de de en çok tercih edilen uçak bileti sitelerinden biri. Hem uçak bileti fırsatları hem de otel rezervasyonları yapabileceğiniz site üzerinden otomobil kiralama hizmeti de satın alabilmeniz mümkün.

Ancak Skyscanner’da bulduğunuz sitelerin bazılarının yabancı merkezli olduğunu (web siteleri Türkçe ve com.tr uzantılı olsa dahi) ve bunların bilet ücretini TL gösterip, ödemeyi Euro olarak aldıklarını unutmayın. Özellikle yurt dışı uçuşlarda, uçuşunuz yüksek fiyatlı bir uçuşsa kur farkından dolayı oldukça hatrı sayılır bir fark oluşabiliyor. Ayrıca bulduğunuz bileti alacağınız siteye Skyscanner üzerinden yönlendirme ile gittiğinizde ve kendiniz gittiğinizde de fiyat farkı olabildiğini bilmeniz faydalı olacaktır.

 

2 – UCUZUCUYORUM.COM

Benim de yeni tanıştığım bir uygulama. Basit ve şık bir arayüz kullanılmış, ayrıca bazı ek özellikler geliştirmiş olan uygulama yeni yıla kadar da geliştirmelere devam edecekmiş. Fiyatlarını kontrol ettiğimde yurt içinde pek fark yokken yurt dışı uçuşlarda alışılmış bazı uygulamalardan daha ucuz olduğunu gördüm.

Fiyat takvimi özellikleri henüz arama yapmadan ortalama olarak fiyatları görüntüleyebilmeniz oldukça kullanışlı. Farklı noktadan dönüş uçuşu arayabilmenizi sağlayacak olan ‘’ÇOKLU UÇUŞ’’ sistemi ise yapım aşamasındaymış. Ayrıca ödeme anlamında 2 farklı ve benim harika bulduğum sistemi de yakında devreye alacaklarmış.

Uygulamayı ve uçak bileti fiyatlarını incelemek isterseniz https://ucuzucuyorum.com/ucak-bileti adresini ziyaret edebilirsiniz ya da direk olarak https://ucuzucuyorum.com/mobile-uygulama-indir bağlantısından uygulamayı indirebilirsiniz.

 

3 – ENUYGUN

Tüm seyahat planımı uygulamadan hiç çıkmadan yapabileceğim tek uygulama Enuygun’dan bahsetmek istiyorum. Yıllardır uçak biletlerimi satın almak için kullandığım Enuygun, artık Türkiye’de uçak bileti, otobüs bileti ve otel rezervasyonunu bir arada tek uygulama. Bu sayede tüm seyahat planınızı Enuygun üzerinden yapabilirsiniz. Uygulamadan hiç çıkmadan uygun fiyatlı uçak biletinizi alıp sonrasında otel rezervasyonunuzu da yapabilirsiniz. 

Enuygun uygulamasının bir diğer güzel yanı da kampanyalarını sık sık duyuruyor olması. Hava yollarının düzenlediği kampanyalarla ilgili kullanıcılarını bildirimler atarak bilgilendiriyorlar ve bu sayede ucuz uçak bileti alma şansını kaçırmamış oluyorsunuz. Ayrıca uçak bileti aradığınız rotaya gitmek istediğiniz tarih için fiyat alarmı kurmak da çok avantajlı oluyor. Uçak bileti fiyatlarındaki anlık değişiklikleri bildirimler sayesinde takip edip fiyatı en düşük olan bileti alabiliyorsunuz. 

 

4 – EXPEDIA

Açıkçası çok fazla kullanmadığım bir uygulama. Küresel bir bilet arama motoru olan Expedia da dünyadaki en geniş ağı olan arama motorlarından. Müşterilerine otel ve araç kiralama hizmeti de sunuyor. Ancak kullanımı ve tasarımı biraz kafa karıştırıcı şekilde hazırlanmış. Türkiye içindeki otel fiyatları genel olarak diğer uygulamalardan yüksek çıksa da yurt dışında güzel fırsatlar sunuyor.

 

5 – KAYAK

KAYAK, 2004 yılından bu yana seyahat sektöründe yer alan en büyük uluslararası markalardan ve seyahat sektörü içinde meta arama yaptıran ilk uygulamalardan. KAYAK, her sorguda, gezginlere uçuşları, otelleri, kiralık araçları ve tatil paketlerini bulmaları için yüzlerce seyahat sitesinin sonuçlarını çıkarıyor. Tek bir uygulamadan ziyade birçok uygulamayı içinde bulundurması bir avantaj mı dezavantaj mı bilemiyorum. Buna siz karar verebilirsiniz.

 

6 – OBİLET

Bildiğiniz gibi hem otobüs hem uçak biletlerine ulaşabileceğiniz bir uygulama. Uçak bileti kısımları da güzel ancak uygulama ilk kuruluşuna bağlı olarak otobüs biletiyle daha çok anılıyor. Fiyatlarını gözden geçirmenizi tavsiye edebileceğim bir site ve uygulama.


7 – MOMONDO

Avrupa’da bilinen bir uygulama ancak sanırım Türkiye’de yeni duyulmaya başladı. Uçuş, otel ve araç kiralama fiyatlarını karşılaştırabileceğiniz Danimarka merkezli bir başka küresel arama sitesi de Momondo. 2006 yılında kurulan uygulama Skyscanner ve Expedia ile aynı mantıkta çalışıyor ve bugün 30 ülkede faaliyet gösteriyor.

 

8 – BİLETBAYİSİ

Son zamanlarda keşfettiğim bir diğer uygulama da BiletBayisi. Kocaeli merkezli firmanın özellikle seyahat rehberi yazılarını ve gittiğiniz yerde ne yiyip içileceğini anlatan blog içeriklerini çok beğendim.

 

Fiyat olarak yukarıda da bahsettiğim gibi hiçbir site ya da uygulama için garanti veremeyeceğim için sadece fiyatlarını kontrol etmenizi tavsiye edebilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir