Çocuk Dostu Müzeler, Beşiktaş JK Müzesi 2025 Giriş Ücreti

Türkiye’de spor tarihi ve kültürü adına ilk spor müzesi özelliğini taşıyan Beşiktaş JK Müzesi, yenilenerek, Şubat 2017’de ziyarete açıldı. Ülkemizin spor tarihine tanıklık eden Beşiktaş JK, 115 yıllık tarihini günümüz spor kültürüne kaynaklık etmek üzere hazırladığı çağdaş sergileri ile müze koleksiyonunu bilgi nesnesine dönüştürürken, ziyaretçi deneyimini esas alan uygulamaları ile konuklarını dijital dünyada keyifli bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor.

Beşiktaş JK Müzesi’nin en önemli odak noktalarından biri de çocuk dostu bir müze olması. Beşiktaş JK çocuklara ve genç nesillere verdiği önemi müzesine de taşıdı. Tüm müze 3 yaşından itibaren tüm çocuklar için ebeveynleriyle, müze rehberleri ve eğitimcileri ile birlikte gezerken oynayabilecekleri ve keşfedebilecekleri biçimde tasarlandı. Müzemiz içerisinde çeşitli alanlarda çocukların interaktif olarak deneyimleyebilecekleri bölümlerin yanısıra, “Müzede Öğrenme” konsepti çerçevesinde, çocuklara yönelik bir atölye alanı bulunmakta, programlanan zaman aralıklarında ve çeşitli konularda düzenlenen etkinliklerde çocuklarla bir araya geliniyor.

BEŞİKTAŞ JK MÜZESİ’NDE NELER VAR?

Beşiktaş JK Müzesi’nin spor kültürünü temsil etmesi ve çok yönlü olmasının yanı sıra, teknoloji ve etkileşim odaklı bir müze olması, müzenin daha özel bir konumda olmasını sağlıyor. Müze, 50’den fazla dijital uygulama ile ziyaretçilere Kulübün spor dalları ile ilgili bilgiyi izleme ve etkileşimsel olarak deneyimleme olanağı  sunuyor. Kısa belgeseller niteliğinde görüntüler, dijital bilgi kioskları, sanal oyun ortamları, stat mappingleri bulunuyor. Ayrıca arttırılmış gerçeklik ile heyecanlı bir deneyim, futbol yıldızlarıyla ekranda buluşma, marşların söylenebileceği Karaoke odası ve rekor sahibi, taraftarın desibel rekoru odası müzenin öne çıkan dijital uygulamaları. Bunların yanı sıra müzenin tamamında ziyaretçinin dokunarak deneyimleyebileceği ve keşfedebileceği etkileşimli alanlar da yer alıyor.

Spor faaliyetlerinin kültürel olarak sunulmasını ve toplumların sporda ulusal, uluslararası başarılı olmuş değerlerinin gelecek nesillere ulaştırılmasını sağlayan spor müzeleri, geçmişten günümüze spor faaliyetlerinin gelişiminin sergilenmesinde yardımcı olan müzeler olarak önemli bir misyonu üstlenmektedir.  Bu vizyon ile hareket eden Beşiktaş JK Müzesi, çok yönlü içeriği ve tasarımı ile bu alanda ülkemizde bir ilk olma özelliğini taşıyor ve öncü rolü üstleniyor.

BEŞİKTAŞ JK MÜZESİ NEREDE? NASIL GİDİLİR?

Beşiktaş JK Müzesi Dolmabahçe Sarayı’nın üzerinde bulunan , eski adıyla İnönü Stadyumu, yeni adıyla Vodafone Park’ta yer alıyor. Beşiktaş JK Müzesi, Vodafone Park’ın deniz yönünde. Müzeye giriş, Tarihi 19 Mayıs kapısından yapılıyor. Müzeye ulaşım, toplu taşıma ile veya yürüyerek mümkün. Müzeye araçlarıyla gelen ziyaretçiler için ücretli otopark (vale parking) uygulaması mevcut. Otopark alanı sınırlı. Otopark hizmeti bir saate kadar ücretsiz.

BEŞİKTAŞ JK MÜZESİ 2025 GÜNCEL GİRİŞ ÜCRETİ NEDİR?

OCAK 2025 İTİBARİYLE;

Müze+Stadyum Turu Tam Bilet: 300 TL
Müze+Stadyum Turu İndirimli Bilet: 250 TL
Stadyum Turu Tam Bilet: 200 TL
Stadyum Turu İndirimli Bilet: 170 TL
Müze Tam Bilet: 150 TL
Müze İndirimli Bilet: 100 TL

BEŞİKTAŞ JK MÜZESİ ZİYARET GÜN VE SAATLERİ

Beşiktaş JK Müzesi, Pazartesi günleri hariç diğer günler 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaretçilere açıktır.
Müze ve Stadyum Turları Pazartesi günleri, Dini bayramların 1. Günü, 1 Ocak ve 1 Mayıs günleri kapalıdır.
Maç günleri Müze taraftarın stadyuma girişinden iki (2) saat önce kapanır, iç saha maç günlerinde Stadyum Turları kapalıdır.

BEŞİKTAŞ JK MÜZESİ FOTOĞRAFLARI

BEŞİKTAŞ JK MÜZESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: Vişnezade Mah, Kadırgalar Cad, No1, Besiktaş / İstanbul

Email : bjkmuze@bjk.com.tr

Tel: +90 212 948 1903

Dahili : 5008-5009

Gezenti Anne’yi INSTAGRAM’DA takip etmek için tıklayın.

İstanbul’da Çocuklara Uygun 18 Müze ve 2024 Giriş Ücretleri

1 Comment

  • Merhaba, blog yazarlarığına yeni başlamış ve gezmeyi çok seven biri olarak sitenizi, yazılarınızı, instagram hesabınızı takip etmeye başladım. Özellikle “çocukla gezilmez” gibi görüşlere bir karşı duruş olarak gezmeniz ve bununla ilgili yazdığınız yazılar ilgimi çekti.
    Çok güzel bilgiler aktardığınızı düşünüyorum ve yazılarınızdan yararlanıyorum. Benim için ilham verici oluyor:) Teşekkürler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir