ADANA GEZİLECEK GÖRÜLECEK YERLER – TAŞKÖPRÜ
Senenin başında bankamızın gezenti hatunları ile birlikte “Festival nerede biz oradayız” mottosu ile Nisan ayında Adana Portakal Çiçeği Festivali için Flypgs’den biletleri kapıyor, güneşli bir nisan sabahı üç bayan, iki çocuk ve iki puset Sabiha Gökçen Havaalanı’nda buluşuyoruz. Biz bilet aldıktan sonra bir hafta öteye ertelenmesi sebebiyle ne yazık ki festivali ıskalıyoruz. Ama olsun diyor, moralleri bozmuyor, Adana’da Kebap Nerede Yenir? sorusunun cevabını bulmak üzere Adana’da Gezilecek Yerlerden Taşköprü’ye, Sabancı Camii, Merkez Park ve Sevgi Adası’na doğru ve uçuşa geçiyoruz. 🙂
Ayrıca, Adana havalimanı araç kiralama fırsatları için vivi’ye göz atabilirsiniz.
ADANA’DA KONAKLAMA
Yolculuk sıkıntısız geçiyor, merkeze sadece 3 km mesafedeki Adana havaalanından otelimize taksiyle çabucak ulaşıyoruz. Otelimiz Şenbayrak City merkezi konumu, güleryüzlü personeli ve yepyeni odaları ile ilk görüşte beğenimizi kazanıyor. (Tek kişilik oda kahvaltı 90 TL)
ADANA’DA KONAKLAMA
Odalarımıza yerleştikten sonra yollara revan oluyor, sırası ile Bebekli Kilise ve Ulu Cami’yi panaromik olarak izleyip Taşköprü’ye devam ediyoruz. Taşköprü’ye nazır bir parkta soluklanıp öğle yemeği lokasyonumuzu belirlemeye çalışıyoruz.
ADANA’DA GEZİLECEK YERLER – TAŞKÖPRÜ
ADANA GEZİ REHBERİ
Tavsiye edilen restoranlardan hangisinin yakınımızda olduğuna karar vermemiz epey bir zamanımızı alıyor ama en nihayetinde kendimizi eski çarşı içindeki Tarihi Kazancılar Kebapçısı’nın avlusunda adanaları götürürken buluyoruz. 🙂
ADANA’DA KEBAP NEREDE YENİR?
TARİHİ KAZANCILAR KEBAPÇISI
1908 yılında kurulmuş, sonradan İstanbul’da da şubeleri açılmış Adana’nın meşhur kebapçılarından olan Kazancılar Kebap’ın duvarları ünlülerin resimleri ile dolu. Büyük saatin orada bulunan merkez şube vakti zamanın en popüler kebapçılarından olmasına rağmen yerleşimin zamanla merkez dışına kayması ile birlikte bu bölge populerliğini yitirmiş, köhneleşmiş, kebapçılar da yeni bulvarlar üzerinde yeni şubelerini açar olmuşlar. Yine de avlusundaki rakılı fasıl muhabbetinden ötürü akşam yemeği için hala tercih ediliyor.
ADANA TARİHİ KAZANCILAR KEBAPÇISI
Biz öğle saatlerinde gittiğimiz için pek bir randıman alamıyoruz. Çöp şiş kuru geliyor, Adana kebap fark yaratmıyor, üstelik porsiyonu Adana standartlarına göre oldukça küçük görünüyor. Fiyatlar makul, 4 porsiyon kebap, ortaya getirdikleri standart mezeler ve soft içeceklerle birlikte 62 tl ödüyoruz. Gitmeyi düşünürseniz iyisimi akşam gidin. En azından ortam renkli ve hareketli olur…
ADANA’DA KEBAP NEREDE YENİR?
SABANCI CAMİİ VE MERKEZ PARK
Yemek sonrası Adana’da gezilecek yerler listesinin başlarında olan Taşköprü’ye geri dönüyor, Seyhan Nehri kıyısındaki devasa Sabancı Cami’nin yanındaki devasa parka gidip çayır çimene yayılıyoruz. Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük camisi olan Sabancı Cami’nin yanındaki Merkez Park 33 hektarlık alanı ile Türkiye’nin en büyük parkı imiş. Ucunu bucağını göremememizden belli:) Keşke İstanbul’da da bu büyüklükte parklar olsa diye iç geçiriyor, Merkez Park’ta sıcacık Nisan güneşinin keyfini çıkarıyoruz.
ADANA’DA GEZİLECEK YERLER – SABANCI CAMİİ
SEVGİ ADASI
Sadece tek gece için buradayız, daha gezilecek yerler var, bu kadar keyif yeter diyor, rotamızı bu kez Seyhan Baraj Gölü’ndeki Sevgi Adası’na doğru çeviriyoruz. Baraj gölü merkezden uzakta. Taksici amcanın biri ile 25 TL ye anlaşıp göle varıyor, bici biçicilerin göle sıfır koydukları masalarda Sevgi Adası’na nazır çayımızı, kahvemizi yudumluyoruz. Hava ve göl çok durgun, içimizi huzur kaplıyor. Çocuklar kâh kıyıya bağlı teknenin üzerine çıkıyor, kah teknenin iplerinde akrobasi yapıyor, öyle böyle akşamı ediyoruz.
ADANA’DA GEZİLECEK YERLER – SEVGİ ADASI
ADANA’DA KEBAP NEREDE YENİR? ELEM KEBAP
Akşam için Adana kebap yenecek yerler konusundaki arkadaş önerilerinin kesişim kümesinde olan Elem Kebap’ı tercih ediyoruz. Salaş bir mekan iken nam salıp, gıcır gıcır şubeler açan kebapçılardan olan Elem’in Süleyman Demirel Bulvarı’nın hemen başındaki yeri bulundurduğumuz yere yakın, göl kıyısından yürüye yürüye mekana ulaşıyor, gayet şık bir restoranla karşı karşıya kalıyoruz.
ADANA ELEM KEBAP
Elem Kebap’ta kim kimin yanına oturacak krizini de atlattıktan sonra siparişlerimizi vermeyi başarıyoruz. Pirzola ve Adana kebapta hayal ettiğimiz lezzeti bulamasak da ciğer kebap gayet başarılı, mekanın spesiyali olan kaşarlı humus için de çok çok iyi diyebiliyoruz. 5 porsiyon kebap, kaşarlı humus, mezeler ve ayranlar için ödediğimiz toplam rakam 100 TL oluyor.
ADANA’DA KEBAP NEREDE YENİR?
Kuzuların uyku saati geldi geçiyor, mızırtılar dozunu gitgide arttırıyor, bizi ancak otel paklar diyor, başka bir taksici amca ile anlaşıp otelimize dönüyoruz. Bembeyaz, pofidik otel yorganımızın altında, sabah ezanını kulağımın dibinde okuyan amcanın sesini duyana kadar mışıl mışıl uyuyoruz. Ezan başlayınca kızım korkup ağlamaya başlıyor. Onu sakinleştirip uyutmayı başarsam da benim uykum kaçıp gidiyor. Bir buçuk saat boyunca yatakta döne döne nihayet dalabilmişken, küçük cadı uyanıyor. Güne harika bir başlangıç! Gezilerdeki iyimser bakış açımı tüm hayatıma yansıtabilsem keşke. Uykusuzluk modumu hiç bozmuyor, güzel bir duş, otelde harika bir kahvaltı sonrası işte güneşli Adana sokaklarındayız.
ADANA’DA GEZİLECEK YERLER
Hava yazdan kalma, tişörtleyiz. Adana’nın Bağdat Caddesi addedilen Ziya Paşa Bulvarı’nı baştan sona gezdikten, gördüğümüz parklarda ve fıskiyeli havuzlarda mecburi molalarımızı verdikten sonra Ziya Paşa Özsüt’te dondurma keyfi yapıyoruz. Sıcaktan bunaldığımdan sanırım yediğim çilekli ve kavunlu dondurma çocukları geçtim, bana bile muhteşem geliyor. Dondurma keyfi sonrası Adanalı ikiz annelerim ile buluşup Menderes Bulvarı’ndaki Park Zirve Onbaşılar Kebap’ın yolunu tutuyoruz.
ADANA’DA KEBAP NEREDE YENİR?
PARK ZİRVE ONBAŞILAR KEBAP
Yol boyunca gördüğüm bulvarlar, modern binalar, kafe ve restoranların çokluğu karşısında şaşırıyorum. Adana gördüğüm diğer Anadolu şehirlerine pek benzemiyor. Onbaşılar Kebap’a geldiğimizde manzaradan çok etkileniyorum. Kartal yuvası gibi tepeye kondurulmuş, çok şık, hoş bir bahçe ve alabildiğince bir göl manzarası.Üzerine gelen metrelik kebaptaki nefis etler de bonus oluyor. Mekanın spesiyali tereyağında kızartılmış kıtır pideli Kebap Suşi’ye özellikle bayılıyorum. Yeşilaycı Adana öğünlerime o noktada son veriyor, manzaraya karşı buz gibi biramı yudumluyor, anın tadını çıkarıyorum.
ADANA’DA MANZARALI KEBAPÇI
ADANA’DA KEBAP
ADANA ONBAŞILAR KEBAP
Ne yazık ki güzel arkadaşlarımdan ve bu güzel mekandan ayrılma zamanı… Adana ve kebapları ile vedalaşıyor, havaalanının yolunu tutuyor, çok özlediğimiz diğer yarımıza doğru uçuşa geçiyoruz…
Adana’da Doğal Kahvaltı Nerede Yapılır?
o sıcakta nasıl dayandınız 🙂
Nisan ayında gittik.
Adana için harika bir tanıtım olmuş. Hepinizin eline sağlık. Memleketimize gelen herkes umarız bizden memnun kalırlar.
Emeğinize sağlık paylaşımınız çok güzel. Adana’ya gitmeden önce bakmıştım çok işime yaradı Adana gerçekten çok gelişmeye başlamış bu kadar gezilecek yer olduğunu dahil bilmiyordum tavsiye olarak kaburgacı yaşar usta ya uğramanızı Kazım büfe muzlu süt içmenizi tavsiye ederim kalmak istiyorsanız kesinlikle saydam oteli tercih edin personeller gerçekten çok yardımcı oluyor ulu Cami ve yağ cami mutlaka görün menderes’te Park Menderes kafeye mutlaka uğrayın pişman olmazsınız
Çok samimi ve faydalı bir paylaşım olmuş. Sanki biz gittik geri geldik 🙂 Elinize sağlık.
adanaya ilk kez gelen biri olarak açıkçası bir endişem vardi ama bu kadar sıcak insanlarla karşılaşacağımı sanmıyordum adana gerçekten çok güzel yerlere ve çok iyi insanlara sahip
ilk olarak şunu söyleyim gitmeden otel arıyordum SAYDAM OTELi buldum daha telefonda bile o kadar ilgilenidler ki hemen rezervasyon yaptım. otel gerçekten harikaydı. daha sonra bana araştırmama rağman gezilecek yerleri bir rehberle gezdirdiler. gerçekten çok iyi insanlarla karşılaştim.Kazancılar buüyük saat ulu camii muhteşem yerler görmeden evinize gitmeyin
adana ya portakal festivalinde gittim çok güzeldi insanları cana yakın ve misafirperver……..
taş küprüyü merkez camiyi merkez parkı gezmenizi tavsiye ederim
yemek olarak tabiki kebap tavsiye olarak Kebapçı Hasan Usta
kalmayı düşünüyorsanız Saydam Oteli öneririm
Şalgamını içmeyen, Adana kebabını yemeyen, bici biciyi tatmayan bilemez Adana’nın güzelliğini. 3 gün geçirdiğim kültür turunda Adana ile ilgili çok güzel anılar bıraktım Tavsiyelerim 1-Büyük Saat 2-Kazım büfe (muhteşem) 3-Saydam Otel(kesinlikle) 4-kebapçı Ulaş(süper kebap) 5-Ulu cami 6)Varda köprüsü 7)menderes (bici bici) 8)Entografya Müzesi 9)Çatalan Köprüsü 10)Mavi bulvar(cafeler) 11)Adana sinema müzesi
Sizlere ne kadar teşekkür etsek az olur heralde. Şehrimizi bu kadar güzel anlatmak, bu kadar güzel görsellere yer vererek süslemek gerçekten mükemmel bir paylaşım olmuş. Bu paylaşımda emeği geçen bütün arkadaşları tebrik ederiz.
sadece kazım büfede muzlu süt içmeye bile gidilebilir 🙂
Bir adanalı olarak söylebilirim ki gitmeye değecek yerler; baraj gölü, çatalan, varda köprüsü, dilberler sekisi, adnan menderes sahil yolu, belemedik, kapıkaya kanyonu( gerçekten çok güzel bir yer) ,aladağ( çam ormanlarını tepeden gören gören müthiş kahvaltı sıkma evleri var ), atatürk parkı ve Atatürk parkının bulunduğu bulvar olan Ziyapaşa içmek eğlenmek için çok güzel ortam, yılan kalesi müthiş manzaralı bi yer, karataş harbiş sahili ( turistik bir yer beklemeyin ama doğal manzara açısından çok güzel kamp yapmalık bir yer.Şehir merkezinde kalacaksanız Saydam oteli öneririm.Sabah erken uyanabilirseniz ciğerci edip ustaya uğramayı unutmayın