Tuzla Kreş ve Gündüz Bakım Evi Morefill

MoreFill İstanbul Tuzla’da, şehir merkezinde ama şehrin keşmekeşinden uzakta, doğal ortamı bozulmamış yeşillikler içinde ve kreş olarak inşa edilmiş şahane müstakil villasında eğitim veren bir kreş ve gündüz bakım evidir.

MoreFill’in temel anlayışı 2-6 yaş arasındaki okul öncesi çağdaki çocukların kendilerini evlerinde gibi güvende hissedecekleri ve eğlenerek eğitim alacakları bir ortam sunmaktır. Bu anlayış ışığında yepyeni binasında ve yaptığı işi çok seven, genç ve dinamik öğretmenleriyle hizmet vermektedir. MoreFill Kreşi’nde Montessori eğitim sistemi uygulanmaktadır.

 

MoreFill Kreş ve Gündüz Bakım Evi

Montessori Eğitim Sistemi Nedir?

Yüzyılı aşkın süredir kullanılan Montessori eğitim sistemi İtalyan eğitim felsefesi uzmanı Maria Montessori tarafından geliştirilmiştir. 1870 yılında İtalya Ancora’da dünyaya gelen Maria Montessori, 1896 yılında tıp doktoru olmuştur. İtalya’da bu unvanı alan ilk kadın olma özelliğine sahip olan Montessori, psikiyatri alanına yönelmiş ve kendisini çocukların eğitimine adamıştır. Zihinsel engelli çocuklarla çalışmalar yapan Doktor Montessori çocukların tedavisinin tıpta değil eğitimde olduğunu öne sürmüştür.

Maria Montessori tarafından geliştirilen eğitim sisteminde çocuğun ilgi alanlarına uygun bir eğitim alması amaçlanmaktadır. Günümüzde en yaratıcı fikirleri üreten ve belli konumlara yükselmiş olan kişiler Montessori eğitim sistemiyle yetişmişlerdir. Herhangi bir sınırlamanın bulunmadığı bu eğitim sistemiyle çocuklara özgür bir eğitim sunulur. Günümüzde Montessori eğitimlerini verebilmek amacıyla İngiltere’de bulunan Uluslararası Montessori Derneği tarafından eğitmen yetiştirilmektedir. Bu eğitim anaokulu, ilkokul ve bazı ülkelerde lise seviyesine kadar çıkmaktadır.

Maria Montessori yapmış olduğu gözlemlerde çocuklara uygun bir ortam oluşturularak doğal gelişiminin sürdürülmesi halinde, çocukların kendiliğinden yürümeyi ve konuşmayı öğrenmesine benzer olarak okuma, yazma ve matematik gibi dersleri de kendiliğinden öğrendiğini keşfetmiştir. Bu yaklaşımda bir ortamın üç temel ögesi bulunmaktadır. Yaşları birbirinden farklı olan çocuklar için oluşturulan bir grup, çocuğun ihtiyaçları doğrultusunda özgün biçimde hazırlanmış öğretim materyalleri, bu ihtiyaçları anlayan ve uygun şekilde karşılayan özelliklere sahip bir eğitmen. Bu özelliklerin sağlandığı bir ortam söz konusu olduğunda çocuklar 4 ile 6 yaş arasında okumaya başlayabilirler.

MoreFill Kreş & Gündüz Bakım Evi Hakkında

MoreFill Kreş & Gündüz Bakım Evi Kreş sektörü içerisinde sürekli kendilerini yenileyerek müşterilerine her zaman daha kaliteli hizmet verme çabası içinde olup müşteri memnuniyetini de önemsemekte.

MoreFill Kreş & Gündüz Bakım Evi’nin öncül amacı severek ve büyük bir heyecanla yaptıkları işleri ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verip aynı zamanda müşterilerin memnuniyetini sağlamak.

Sektöründe lider bir konumda olmayı benimseyen MoreFill Kreş & Gündüz Bakım Evi müşterilerine yenilikçi, dürüst, kaliteli hizmet vermeyi ilke edinmiş.

 

MoreFill Kreş & Gündüz Bakım Evi Misyonu

MoreFill Kreş & Gündüz Bakım Evi olarak misyonları çalıştıkları tüm alanlarda en iyi hizmeti sunmak. Bunu yaparken de müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, etik ve ahlaki değerler ışığında, kaliteden ödün vermeden satışları arttırmak, gelişme ve iyileşme faaliyetlerini sürekli kılarak örnek bir kuruluş olmak.

MoreFill Kreş & Gündüz Bakım Evi Vizyonu

Çalışma arkadaşlarının seçimi ve eğitimi ile temelleri atılmış olan MoreFill Kreş & Gündüz Bakım Evi’ni, geçmişteki başarılarından esinlenerek daha iyiye ve daima ileriye taşımak, çağdaş Türkiye içinde yer aldıkları sektörde örnek ve önder bir kuruluş olarak varlıklarını sürdürmek.

MoreFill Kreş & Gündüz Bakım Evi Hizmetleri

Çocuğunuzla Nasıl Güçlü ve Sağlıklı İlişki Kurabilirsiniz?

Öncelikle çocuğunuzla sağlıklı ilişki kurmak, güvenli bir bağ kurmak çocuğunuzu her zaman memnun etmeniz anlamına gelmemektedir. Bazı anlarda ebeveynlerin verdikleri kararlar çocuklarını mutlu etmeyebilir ancak onların sağlıklı gelişimi için verdiğiniz kararınızın doğru olduğunu bilirsiniz. Çocuklarınızı bunu anlayacak kadar henüz olgun olmayabilirler ancak siz onun için aldığınız kararların sorumluluğunu alabilecek güçte olduğunuzu hatırlayın.

Çocuğunuzla sağlıklı bir ilişkide onunla yaşıt veya arkadaş olduğunuz anlamına gelmemelidir. Çocuğunuzla neden arkadaş olmamınız gerektiğini buradaki yazıdan okuyabilirsiniz. Çocuğunuzla samimi bir ilişki kurmak hiç çatışma olmayacağı anlamına gelmez. Çocuğu ile güçlü bağları olan ebeveynlerde iletişimde zaman zaman sorun yaşayabilir. Çocuğunuzla samimi ve güçlü bir bağ kurmak için:

  1. Çocuğunuzun bakış açısını ve duygularını samimiyetle anlamak üzere dinleyemeye özen gösterin. Bir talebiniz varken veya davranışlarını düzeltmek üzere konuşurken dahi saygılı olun.
  2. Her gün çocuğunuzla  (dikkatinizi dağıtacak herhangi bir teknolojik aleti kenara koyarak ) geçirdiğiniz bir zaman olmasına özen gösterin.
  3. Çocuğunuzu sıklıkla fiziksel temasta bulunarak sevginizi gösterin. Çocuğunuza sevildiğini hissettirmek için 15 fikir yazısına göz atın.
  4. ‘Sana nasıl yardımcı olabilirim?’ diye sorun.
  5. Çocuğunuzu yargılamadan, aşağılamadan davranışını düzeltin.
  6. Her gün mutlaka olumlu ve cesaret verici sözcükler kullanın. Çocuğunuzu cesaretlendirmek için 60 ifadeyazısına buradan erişebilirsiniz.
  7. Çocuğunuzun seçtiği oyunları oynamaya gayret edin.
  8. Çocuğunuzun düşüncelerinin ve yorumlarının önemli olduğunu hissettirin.
  9. Çocuğunuza teşekkür etmeyi unutmayın.
  10. Çocuğunuzun güçlü duygularına empati ile yaklaşmaya çalışın. Kriz anlarında çocuğunuz ile iletişim ve ilişki kurmak üzerine ipuçları içeren yazıya göz atın.
  11. Çocuğunuzla beraber gülün.
  12. Çocuğunuzu her zaman sıcak ve samimi bir şekilde karşılayın.
  13. Çocuğunuzun hata yapmasına olanak verin.
  14. Çocuğunuzun ilgi alanlarını merak edin, anlamaya çalışın.

Çocuklara Hikaye Kitabı Okumanın Faydaları

Çocuklarımıza masal okuyalım, hatta aynı masalı tekrar tekrar okuyalım. Neden?

Çünkü 1: Masal boyunca çocuklar kendilerini masal içindeki bir karakter yerine koyarlar. Karakterin hayatına, hayallerine, duygularına ve problemlerine onun gözünden bakma fırsatı bulurlar. Bu, çocuklarda empati yeteneğini geliştirir.

Çünkü 2: Masallarda ana karakter bir problemle karşılaşır, problemden dolayı hoşnutsuzluk yaşar ve bunu çözmeye karar verir. Bazen yardım alır, bazen ise kendi başına problemi çözer ve mutlu sona ulaşır. Tüm bunlar çocuğa kendi hayatını yönlendirmede edilgen değil, etkin olduğunu gösterir.

Çünkü 3: Masallar fantastik öğeler barındırsa da gerçek hayattan bağımsız değildir. Ana karakterin başına kötü olaylar gelir. Çocuk karakterle özdeşim kurduğu için korku, öfke, üzüntü gibi olumsuz duygular yaşayabilir. Fakat tüm bunları güvenilir bir ortamda, güvendiği yetişkinler yanındayken yaşar. Bu güven ortamı çocuğa farklı dünyaları sağlıklı bir şekilde keşfetme  imkanı sağlar.

Çünkü 4: Çoğu masal mutlu sonla biter. İyiler kazanır, kötüler kaybeder. Bu, çocukların zihninde umut ve güven değerlerinin oluşmasına büyük ölçüde yardımcı olur.

Çünkü 5: Masallar öğreticidir. Ebeveynlerin doğru yönlendirmesiyle çocuklar masallardan ders çıkarabilirler.

Çünkü 6: Masal okuyarak geçen süre boyunca ebeveynler çocuklarının ilgi alanı, duygu, düşünce ve arzularını daha yakından görürler. Bu sayede, çocuklarının dünyasına inip onları daha yakından tanıma fırsatı bulmuş olurlar.

Çünkü 7: Ebeveyn seslerinin çocuklar üzerinde sakinleştirici bir etkisi olduğu bilinmektedir. Bu sebeple, ebeveynlerinin masal okuduğu çocuklar daha huzurlu, rahat ve güvende hissederler.

Çünkü 8: Ve tabii ki, masallar çocukların hayal güçlerini besler.  Cemal Süreya’nın da dediği gibi “Masal dinlememiş çocuklar büyüyünce kedi resmini bile cetvelle çizer”.

 

MoreFill Kreş & Gündüz Bakım Evi

Adres: Postane Mh Bozdoğan Sk No:3 Tuzla / İSTANBUL

Telefon: 0216 395 18 57 / 0532 700 01 61

E-Posta: morefilkresi@gmail.com

Instagram:  MoreFill Kreş & Gündüz Bakım Evi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir