En İyi 7 Burgazada Plajı ve 2023 Giriş Ücretleri

İstanbul’a sakin bir adadan bakmak isteyenlerin tercihi olan ve Sait Fait Abasıyanık ile anılan Burgazada, Heybeliada ve Kınalıada arasında bulunuyor. Kızılçam ormanıyla kaplı adadaki ağaçların bir kısmı 2003 yılında çıkan bir yangında kaybedilmiş olsa da,  sakinliği, çam ormanları, güzel sahili ve tarihini yansıtan ahşap evleri ile İstanbul’un en sevilen adalarından biri olarak yerini koruyor. Burgazada yaz aylarında İstanbullulara, diğer adalar gibi,  bir vapur mesafesinde denize girebilme imkanı sunuyor. Bu yazıda En iyi 7 Burgazada plajı ve giriş ücretleri listeleniyor.

 

1 – BURGAZADA HALK PLAJI

Burgazada plajları arasında iskeleye ve çarşıya en yakın konumda bulunan Burgazada Halk Plajı’na vapurdan inip sola döndükten sonra 5 dakika yürüyerek ulaşılıyor. Minik bir taşlık kumsalın da bulunduğu plajın geneli platform. Denize merdivenle iniliyor. Giriş ücreti yok. 2023 yazı itibariyle şezlong kirası için kişi başı 120 ₺, şemsiye için ayrıca 40 ₺ daha ödemeniz gerekiyor. Alkolsüz içecek servisi de mevcut. Soft içecekler 30 ₺.

BURGAZADA HALK PLAJI

 

2- BURGAZADA ÇAMAKYA PLAJI

Burgazada İskelesi’ne en yakın ikinci plaj olan Çamakya Aile Plajı’na vapurdan inip sağa döndükten sonra 10 dakika yürüyerek ulaşılıyor. Ailelerin en çok tercih ettiği bu plajın tamamı çakıllı kumsal, deniz içinde dinlenebileceği yataklar da bulunuyor. Deniz gayet temiz. Giriş ücreti yok ama şezlong başına hafta içi 120 ₺, hafta sonu 160 ₺ talep ediliyor. Buna şezlong, şemsiye, kabin ve duş dahil.

BURGAZADA ÇAMAKYA PLAJI

 

3 – BURGAZADA MADAM MARTHA KOYU

Sahilde eşi ile birlikte yaptığı evde yaz kış oturan Madam Martha, yılın on iki ayı da denize giren, denizden topladığı taşlardan yaptığı takıları küçük çocuklara hediye eden, adadaki herkesin sevdiği ve çiçek teyze diye isimlendirdiği biriymiş.  Ölünce ismi bu koya verilmiş. Madam Martha Plajı Burgazada İskelesi’nden indikten, sağa dönüp devam ettikten 1.5 kilometre sonra ulaşılıyor. Bu yürüyüş yaklaşık 20, 25 dakika sürüyor. Tepeden toprak bir yoldan aşağı iniliyor.

Madam Martha Koyu’nun özelliği burasının aynı zamanda bir kamp alanı olması. Koyun üzerindeki toprak alanda hafta sonları onlarca çadır kuruluyor. Oldukça geniş olan taşlık kumsalında şezlong kiralamak mümkün ama kendi havlunuzu serip hiçbir ücret ödemeden deniz keyfi yapabileceğiniz pek çok alan var. Yüksek şezlong ücretlerinden kaçan gençler genelde burayı tercih ediyor. Şezlong ücreti 100 ₺, şemsiye 40 ₺.

MADAM MARTA KOYU

MADAM MARTA KOYU

 

4 – MİMİ KOY

Madam Marta Koyu ile Çamakya Aile Plajı arasında yer alan Mimi Koy’a Madam Marta Plajı’nda olduğu gibi tepeden bir merdiven yardımı ile iniliyor. Kumsaldan değil iskeleden denize girilen bu koyda yiyecek içeçek servisi olan bir tesis de bulunuyor. Şezlong ücreti kişi başı 120 ₺.

MİMİ KOY

 

5 – DÜŞLER SAHİLİ PLAJI

Mimi Koy’un hemen yanı başında yer alan Düşler Sahili Plajı da oldukça izole, dalga almayan ve sakin bir koy. Bu bölgedeki diğer plajlar gibi bu plaj da çakıllı ve tepeden merdivenle iniliyor. Şezlong + şemsiye ücreti kişi başı 100 ₺. Sıcak soğuk içecek servisi mevcut.

DÜŞLER SAHİLİ PLAJI

DÜŞLER SAHİLİ PLAJI

 

6 – BURGAZADA KALPAZANKAYA PLAJI

Burgazada merkezinden golf araçlarıyla 10 dakikada ya da yürüyerek yarım saat, 40 dakikada ulaşabileceğiniz Kalpazankaya Plajı adanın en güzel bölgesinde yer alıyor. Plaja giriş ücreti yok. Şezlong ve şemsiye için kişi başı 150 TL. ₺ ödemeniz gerekiyor. Açık denize bakan koy, bir kayanın himayesinde olduğundan nispeten dalga almıyor. Aynı zamanda iskeleye de sahip plajın taşlık olması denizin de temiz kalmasını sağlıyor. Plaj bünyesinde minik bir kafe var. Dışarıdan yiyecek ve içecek de getirilebiliyor. Kalpazankaya’nın tepesinde kır lokantası tadında muhteşem manzaralı balık restoranı Kalpazankaya Restoran bulunuyor. Adanın en popüler restoranı olan Kalpazankaya’da mükellef bir sofra kurdurmak pahalı olsa da bir kalamar, bir patates, bir bira ile de güzel bir öğle yemeği keyfi yapılabiliyor.

 

7 – BURGAZADA SU SPORLARI KULÜBÜ PLAJI

Burgazada’da yaşayan ailelerin çocuklarının yaz tatili süresince sportif aktivitelerle uğraşmaları için kurulmuş olan Adalar Su Sporları Kulübü (ASSK) olarak bilinen Burgazada Su Sporları Kulübü Plajı sadece üyeler tarafından kullanılabiliyor.

 

Gezenti Anne’yi INSTAGRAM’DA takip etmek için tıklayın.

 

Burgazada Otel Tavsiyesi, Pyrgos Otel Restaurant

Adalar’da Denize Girilecek Yerler, Plajlar, Giriş Ücretleri 2023

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir