Riva’da Balık Nerede Yenir? RİVA KALYON RESTAURANT

Riva Deresi’nin Karadeniz ile buluştuğu noktada yanyana dizilmiş 3 restorandan birinde, Riva’daki En İyi Balık Restoranı Riva Kalyon Restoran’dayız.  Aylar önce yaptığımız bir Riva gezisinde buradaki kalabalık dikkatimizi çekmiş yer bulamayınca hemen yanındaki Riva Yelken Restoran’a gitmiş, averaj bir lezzet ve hizmet almıştık. Bu kez yine yolumuz Riva’ya düştüğünde havanın serin olmasını ve çoğu insanın azıcık soğuk olduğunda içeri kaçmasını fırsat bilip dere kenarı masamıza konuşlandık. 

riva-kalyon-gezenti-anne

Meze dolabına davet, restorana daha en başından artı puanı getirdi. Dolapta gerçekten pek çok boğaz balıkçısında göremediğimiz çeşitte mezeyle karşılaştık. Mekana yemek bahane gündüz rakısı şahane modunda gittiğimiz için farklı görünen dereotlu yoğurtlu ceviz ezmesi ile tahinli yoğurtlu karışık kızartmayı seçmekle yetindik. 

riva-balık restoranı-gezenti-anne-2

RİVA’DA EN İYİ BALIKÇI

İkisi de oldukça lezzetliydi. Mevsim salata gayet diri, zeytinyağın kokusu mis gibiydi. Zeytinyağını ekleyip ekleyip salatanın suyuna kızarmış ekmeği banmalara doyamadık. 🙂 Mısır ununda tam kıvamında kızartılmış istavrit tava lezizdi. Serviste aksamalar yaşamış olsak da genel olarak memnun kaldık, Riva’ya yolu düşenler uğrasın, düşmeyenler düşürsün derim. 🙂 

riva-balık restoranı-gezenti-anne-3

RİVA’DA BALIK RESTORANI

KALYON RESTORAN
Şehit Mehmet Ali Şener Cad. No:3 Riva / İstanbul
0 (216) 3191591

Anadolu Kavağı, Yoros Kalesi, Anadolu Feneri, Riva Gezilecek Yerler

Riva Plajları Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücretleri Nedir?

2 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir